Wat te doen op Corfu

Wat te doen op Corfu? De ultieme checklist!

Corfu staat bekend als één van de groenste Griekse eilanden. En ja, dat klopt zeker. Maar natuur is niet het enige dat het eiland biedt. Wat er allemaal te doen is op Corfu? We geven je een ultieme checklist!

Er zijn in totaal ruim 6.000 Griekse eilanden. Deze zijn verdeeld in verschillende eilandengroepen, waaronder de Ionische Eilanden. Kefalonia is met een oppervlakte van ca. 780 km² het grootste eiland en Corfu volgt.

Hoe groot Corfu dan precies is? Ca. 600 km². Op dat oppervlakte vind je geweldige natuur in vele vormen. Sinaasappel- en olijfbomen worden afgewisseld met groene dalen. En in de bergen liggen grotten verborgen. Maar het is niet enkel natuur wat de klok slaat, Corfu biedt ook een rijke geschiedenis en een flinke dosis zon, zee en strand.

Om Corfu he-le-maal van binnen en buiten te ontdekken heb je echt wel flink wat tijd nodig. Met één of twee weken zal je keuzes moeten maken. Wat je echt móet doen op Corfu? Met dit toplijstje hopen we je op weg te helpen. Afvinken maar!

Ga een dagje strandhoppen

Hoewel Corfu het groenste eiland van Griekenland is, is het niet alleen deze kleur die het eiland siert. Je vindt er ook langgerekte goudgele stranden, omgeven door aan de ene kant al dat groen en aan de andere kant helderblauw water. Een bijzonder kleurenpalet!

Trek tijdens jouw vakantie zeker een dagje uit om de mooiste stranden van Corfu te ontdekken. Bij voorkeur per huurauto, omdat je dan vrij bent om te gaan en staan waar je wilt én veel in een korte tijd kan zien.

Onze favorieten? Het kleinschalige strand in Canal d’Amour, de tweelingstranden Porto Timoni aan de noordwestkust, het trendy Glyfada en het prachtige Barbari Beach.

Bekijk de mooiste stranden op Corfu

Amour Holiday Resort, CorfuAmour Holiday Resort ligt op nog geen vijf minuten lopen van Canal d’Amour. Je kunt er daarnaast rekenen op o.a. een zwembad, restaurant en stijlvol ingerichte kamers (waarvan sommige met zwembad voor de deur!). Dat wordt genieten!
Doen op Corfu: Strandhoppen

Beklim de Pantokrator

Het hoogste punt van Corfu is de Pantokrator. Deze berg in het noordoosten van het eiland is maar liefst 900 meter hoog!

We raden je aan om de berg te ‘beklimmen’ per huurauto of scooter. Het is een flinke klim en op sommige delen is het best steil. Zorg dat je aan de voet nog even tankt, want onderweg kom je geen tankstation tegen.

Onderweg kom je langs verschillende dorpjes. Eenmaal op de top word je – bij helder weer – getrakteerd op een uitzicht dat reikt tot Albanië. Ook vind je er een prachtig 14e eeuws klooster en is er een lokaal café waar je verfrissende drankjes en tussendoortjes kunt bestellen.

Pantokrator Hotel, CorfuAan de voet van de Pantokrator verblijven? Kies dan voor Pantokrator Hotel. Je hebt niet alleen uitzicht op de berg, maar ook op zee. Én je kunt er rekenen op o.a. een zwembad, restaurant én poolbar.
Doen op Corfu: Pantokrator

Bewonder het Korissionmeer

Populair onder natuurliefhebbers is het Korissionmeer. Het meer ligt in het zuiden van Corfu, heeft een smalle verbinding met de zee en is maar liefst 5,4 km lang en 1 km breed. Rondom het meer vind je prachtige zandduinen en grote stukken bos. Bijzonder is vooral het zeldzame cederbos.

Als vogeliefhebber voel je je hier ook helemaal thuis. Het beschermde natuurgebied is een belangrijke stop voor trekvogels die van Afrika naar Europa komen. Flamingo’s, zwanen en valken vind je hier in de juiste periode volop.

En dat is nog maar een kleine selectie. Ook aalscholvers, vinken, blauwe en witte reigers, ibissen en wilde eenden kun je hier spotten.


Combineer een bezoek aan het Korissionmeer met Chalikounas Beach. Dit strand is een van de langste stranden van Corfu en maakt ook onderdeel uit van het beschermde natuurgebied.
Doen op Corfu: Korission meer

Snuif cultuur in Corfu-Stad

Net als op veel andere Griekse eilanden geldt ook voor Corfu dat de hoofdstad dé plek is om cultuur te snuiven. Corfu-Stad (of Kerkyra, zoals de inwoners de hoofdstad noemen) is een aaneenschakeling van prachtige gebouwen en tal van musea. Er heerst daarnaast een gemoedelijke sfeer.

We raden je aan om jouw ontdekkingstocht te starten aan het Spianadaplein. Niet alleen is dit het grootste plein van de stad, het is ook nog eens het mooiste plein én de ideale plek om een terrasje te pakken. Het bevindt zich daarnaast nabij een van de andere belangrijke bezienswaardigheden, het Oude Fort. Dit fort diende vroeger ter verdediging van de stad, biedt een prachtig uitzicht en neemt je mee in de Griekse geschiedenis.

Een ander prachtig gebouw in Corfu-Stad is de rode koepelker Argios Spyridon, welke door de inwoners wordt gezien als een van de heiligste locaties van Corfu. Voor nog meer religieuze roots bezoek je de Kathedraal van Panagia Spiliotissa. Gezelligheid vind je aan een van de twee havens die de stad herbergt.

Bekijk meer bezienswaardigheden in Corfu-Stad

Hotel Corfu Palace, CorfuVoor een luxe vakantie ga je naar Hotel Corfu Palace. Naast dat je kunt rekenen op o.a. een prachtig zwembad, buffet- en à la carte restaurant, ruime kamers en een topservice biedt dit hotel ook nog eens een ligging nabij het strand.
Doen op Corfu: Corfu-Stad

Huur een scooter

Wie onze blogs vaker leest, weet dat we fan zijn van het huren van een auto om een vakantiebestemming te ontdekken. Je hebt veel vrijheid en bent niet gebonden aan excursietijden. Op Corfu heb je nog een optie; een scooter huren.

Waarom dit een aanrader is op Corfu? Je kunt – met gepaste snelheid – van de ene naar de andere kant van het prachtige eiland crossen en hebt in Corfu-Stad zeker geen problemen met parkeren.

Wanneer je dan ook nog eens centraal verblijft (bijv. in de eerdergenoemde hoofdstad of de badplaats Agios Gordios), kan je in een paar dagen tijd best heel veel zien!

Doen op Corfu: Lido Sofia AppartementenWat een uitzicht! Lido Sofia Appartementen ligt verscholen tussen de groene heuvels en biedt een spectaculair uitzicht over de baai van Agios Gordios. Wegdromen maar!
Doen op Corfu: Scooter huren

Wat je nog meer kunt doen op Corfu

Of bovenstaande het enige is wat je kunt doen op Corfu? Nee! We zetten nog wat extra tips voor je op een rij.

  • Breng een bezoek aan Paleo Perithia. Dit dorpje in het noorden staat bekend als het verlaten dorpje van Corfu. Het werd ten tijde van het Byzantijnse Rijk gebouwd. Na verloop van tijd zijn de inwoners echter naar een nieuwe nederzetting verhuisd, Nea Perithia. De prachtige 16e-eeuwse huizen werden verlaten, maar met de komst van het toerisme is er weer leven in geblazen. Terecht, want vanwege de ligging op de Pantokrator heb je vanaf hier prachtige vergezichten.
  • Corfu herbergt diverse watervallen. De meest spectaculaire zijn de Kyprianades en Nymphes watervallen. Beiden vind je in het binnenland, op ca. 6 km van elkaar.
  • Neem een kijkje op het muizeneiland Pontikonisi. Op dit kleine eiland vind je een prachtig wit klooster uit de 17e eeuw. Je bereikt het eiland met een boot vanuit het dorpje Kanóni, dat ook al zo mooi is!
  • De Griekse keuken uitproberen? Dat móet je doen in het vissersdorpje Kassiopi in het noorden van Corfu. De haven is een aaneenschakeling van gezellige tavernes.
  • Houd je van boottochtjes én van meer Griekse eilanden ontdekken in één vakantie? Je hebt de mogelijkheid om vanuit Corfu-Stad per boot in ca. 1,5 uur af te reizen naar Paxos. Hier kom je aan in het plaatsje Gaios. Aan de haven liggen bootjes en zeiljachten en als je achterom kijkt, heb je zicht op de groene heuvels vol olijf- en dennenbomen. Leuke winkelstraatjes, tavernes en pleintjes maken het tot een knus geheel.

Weet jij al wat je allemaal wilt gaan doen op Corfu?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

2 thoughts on “Wat te doen op Corfu? De ultieme checklist!

  1. De Corfu Donkey Rescue is ook zeker een bezoekje waard evenals het zomerverblijf van Sisi. Verder zijn bovenstaande punten zeker de moeite waard! Leuk eiland!

  2. Ook is er een prachtig boeddhistisch centrum waar allerlei workshops en lezingen
    worden gehouden. Je kan er daarna ook een gezonde maaltijd gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *