Doen in Orlando

Dit kan je óók doen in pretparkwalhalla Orlando

In Orlando mag dan alles in het teken staan van pretparken en Disney, in de pretpark-hoofdstad van de wereld is er meer mogelijk dan rondjes draaien in de achtbaan en Mickey Mouse de hand schudden. Tijd om de vijf leukste opties op een rij te zetten!

Beleef een rustig dagje in Celebration

Doen in Orlando: CelebrationOké, wel een beetje Disney in onze lijst met dingen die je kan doen in Orlando. Want dit stadje net buiten Florida is bedacht door de makers van Disney. Het was aanvankelijk bedoeld als huisvesting voor de medewerkers van alle bedrijven die bij het concern hoorden. Maar al snel ontstond er een eigen stadje, of sterker nog, unieke gemeenschap.

Ondanks dat Disney haar handen inmiddels af heeft getrokken van Celebration, zijn de twee nog wel met elkaar verbonden. Via één van de belangrijkste straten die Orlando kent, World Drive.

In het hart van het stadje, Celebration Town Center, vind je leuke winkels, restaurants en bovenal veel gezelligheid. In de herfst komt er bladvormige confetti uit de lantaarnpalen dwarrelen en in de kerstperiode wordt het confetti vervangen door sneeuw. En dan wordt er kerstmuziek aan toegevoegd. Het lijkt haast een sprookje. En dat wordt het helemaal als we je vertellen dat hier de boodschappen nog gewoon op de veranda worden gezet zónder dat ze gestolen worden.

Vlakbij het Town Center vind je een groot meer. Relaxen kan onder de palmbomen en vanaf een van de vele bankjes. Neem overigens geen duik in het water; er zwemmen alligators. En die vinden jou leuker dan jij hen!

Doen in orlando, overnachten in Regal Oaks - a CLC World ResortOp ca. 10 minuten rijden van Celebration Town Center ligt Regal Oaks – a CLC World Resort. Verblijf in luxe ingerichte bungalows en geniet van een jacuzzi op je eigen terras. Dat is pas genieten!

Neem een kijkje in het centrum van Orlando

Doen in Orlando: downtownDowntown Orlando, het historisch centrum van Orlando, is een beetje een ondergeschoven kindje t.o.v. de pretparken. Zonde eigenlijk, want je vindt er prachtige gebouwen. Zoals het oude station en de brandweerkazerne.

Het hart van Downtown Orlando wordt gevormd door de straten Orange Avenue en Church Street. Dit is vooral dé plek waar je ’s avonds moet zijn. Dan openen tal van barretjes hun deuren en kun je er stappen tot in de kleine uurtjes.

Over stappen gesproken, er is nog een plek waar dit kan. Neem bijv. International Drive, de hoofdweg die veelal ook wordt aangeduid als i-Drive. Langs deze enorme weg vind je de meeste hotels en attractieparken. Maar dat is niet alles! Je vindt hier ook het bekende uitgaansgebied Pointe Orlando.

Beleef een dagje waterpret in Orlando

Doen in Orlando, waterparkenEen dagje pretpark afwisselen met een overdosis aan water? Waar de pretparken groot, groter, grootst zijn, geldt dat ook voor de waterparken die Orlando herbergt. Maak je keuze uit o.a. Aquatica, Universal’s Volcano Bay™, Blizzard Beach en Typhoon Lagoon.

Oh en dan spelen we weer een beetje vals. Want de laatste twee parken zijn in handen van – hoe kan het ook anders – Disney. Zij lijken de stad te domineren. Aquatica is dan weer een uitzondering, deze is in handen van Sea World. Universal’s Volcano Bay™ is – zoals de naam al doet vermoeden – van Universal.

Nog meer waterpret vind je in The Orlando Watersports Complex. Hier kun je – door slimme technieken – leren waterskiën en wakeboarden zonder boot. De geoefende watersporter kan zijn hart ophalen in het speciale experienced gebied.

Doen in Orlando; overnachten in Coco Key Hotel & Water Park Resort Wat je ook kunt doen in Orlando als waterfanaat? Overnachten in een hotel met waterpark. Zoals Coco Key Hotel & Water Park Resort. Zeker een aanrader als je met het hele gezin afreist naar Amerika.

Shop je rot!

De dollar staat niet meer zo gunstig als jaren geleden, maar het kan nog steeds niet onverdienstelijk zijn om een extra koffer mee te nemen en je rot te shoppen in de Verenigde Staten. De prijzen liggen hier vaak aanzienlijk lager dan bij ons.

Orlando is het ‘thuis’ van grote warenhuizen (zoals Macy’s) en overdekte winkelcentra (malls). In deze malls wordt eten & shoppen vaak gecombineerd en daarmee heb je direct een compleet dagje in the pocket. Een van de populairste winkelcentra is The Mall at Milenia.

Breng je een bezoek aan The Mall at Milenia? Sla The Cheesecake Factory niet over. Hier vind je goddelijke cheesecakes in alle maten en smaken. Houd gewoon één grote proeverij.

Andere fenomenen – over voordeel gesproken! – zijn de zogenaamde Outlet Malls. Die bieden bekende merken met fikse kortingen aan. Neem een kijkje bij o.a. Orlando International Premium Outlet Mall.

Sla een balletje op één van de golfbanen

Doen in Orlando: golfbanenIn geen enkele Amerikaanse staat vind je zoveel golfbanen als in Florida. Er zijn ruim 1.400 golfbanen gevestigd en meer dan 30 van deze bevinden zich in en rondom Orlando. Dan weet je wat je te doen staat; een balletje slaan!

Een deel van de banen beschikt overigens over meer dan 18 holes, dus je bent wel even zoet. Je moet van tevoren wel even research doen, want sommige golfbanen zijn alleen toegankelijk voor leden. Ga dus op zoek naar de openbare golfbanen.

Weet jij al wat je allemaal gaat doen in Orlando? Boek in elk geval genoeg dagen, want je zal je zeker niet vervelen. Bekijk snel ons volledige aanbod.

Fotografie: Peter Etchells | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *