Doen Marrakech

7x doen in kleurrijk Marrakech

Er is zoveel te zien en te doen in Marrakech dat je je bijna niet kunt vervelen. We brengen je van het paleis naar de medina en van de leerbewerkers naar de slangenbezweerders. Deze zeven dingen móet je simpelweg gedaan hebben in Marrakech. 

1. Struin langs de winkeltjes van Marrakech

Doen in Marrakech, winkeltjesOf Marrakech een kleurrijke stad is? Zeker weten! De gebouwen in de straatjes van Marrakech zijn in verschillende kleuren geverfd en in de souks staan de fleurige waren voor de winkeltjes uitgestald.  Deze winkels en straatjes vind je met name in het historische gedeelte van Marrakech; de medina.

Je kunt van alles aanschaffen, van sieraden tot handgemaakte Arabische kleden en prachtig aardewerk. Wil je iets meenemen naar huis? Zorg ervoor dat je afdingt, want dat hoort bij de Marokkaanse cultuur!

2. Maak een wandeling door het prachtige Jardin Majorelle

Blauw, wit en groen; het wisselt zich allemaal af in Jardin Majorelle. De grond is vernoemd naar de schilder Majorelle die van de ruimte een kunststukje heeft gemaakt. De tuin en het huis die hier bij horen, zijn later nog in het bezit geweest van de modeontwerper Yves Saint Laurent.

De tuin is inmiddels openbaar toegankelijk en biedt een flinke dosis rust als je even de hectiek van de stad wilt verlaten. Het huis is deels omgebouwd naar het Berbermuseum.

3. Neem een kijkje bij een van de leerlooierijen

Een excursie naar een leerlooierij zorgt ervoor dat je een unieke blik op de Marokkaanse cultuur kunt werpen. In de leerlooierijen worden schoenen en tassen gemaakt. Het proces om deze producten te maken is arbeidsintensiever dan velen denken en er zijn echt getrainde handen voor nodig. Je kunt verschillende delen van het leerbewerkingsproces zien.

4. Ontdek de smakelijke lokale keuken

Doen in Marrakech, lokale keukenIn Marrakech heb je de mogelijkheid één van de lekkerste Marokkaanse gerechten te proeven: tanjia. Tanjia is een stoofpotje met schapenvlees en verschillende kruiden. Er wordt veel tijd in tanjia gestoken, want het pruttelt urenlang voor het wordt geserveerd. Dit maakt het vlees heerlijk mals.

Het is ook erg leuk om street food te kopen. Dit doe je op het bekende plein Djemaa el Fna. Aan de stalletjes worden smakelijke hapjes verkocht. Maar dat is niet het enige; dit plein bruist. Er zijn verschillende straatartiesten, waaronder slangenbezweerders. Erg leuk om een keer te zien!

5. Cross door de omgeving van Marrakech

Een quad safari is bijzonder voor wie meer dan de stad wil zien! De omgeving is voornamelijk dor, compleet anders dan de natuur die we in Nederland gewend zijn. Onderweg spot je huisjes en palmbomen. Ook zal je zo af en toe een herder met zijn kudde schapen spotten.

6. Ga voor een all inclusive verblijf

Doen in Marrakech, all inclusiveGa jij graag voor een vakantie waarbij alles geregeld is? Kies dan voor een hotel waar je o.b.v. all inclusive kunt verblijven. Wij lichten enkele van onze toppers uit:

  • Verblijf je in het adults only Medina Gardens dan bevind je je op 10 minuten loopafstand van het Djemaa el Fna plein. Goed eten kan ook in het hotel. In de restaurants worden gerechten uit de internationale en Marokkaanse keuken bereid.
  • Aqua Fun Club Marrakech is ideaal als je met het hele gezin op reis gaat. Dankzij het aquapark, de miniclub en het kinderbad vermaken de kleintjes zich uitstekend. Ouders tanken ondertussen bij aan het zwembad of in het wellnesscentrum.
  • Tui Blue Riu Tikida Garden is trouw gebleven aan de Marokkaanse stijl en heeft het interieur tegelijkertijd net even iets moderner gemaakt. Daarnaast is het fijn verblijven. Wellness en fitness, miniclub en kinderbad, restaurant en bar; het is er allemaal.

Zelf ook nog even browsen voor all inclusive vakanties? Klik hier voor een volledig overzicht van de all inclusive vakanties.

7. Bezoek het Bahia paleis

Hét paleis van Marrakech is het Bahia paleis. Dit gebouw stamt uit de 19e eeuw. Het diende ertoe de Marokkaanse en islamitische stijl samen te voegen en dat is zeker gelukt!

Met een oppervlakte van 8.000 m2 is het paleis niet klein te noemen. Eenmaal binnen zal je versteld staan van de hoeveelheid kamers; er zijn namelijk maar liefst 150 vertrekken. Deze herbergen een combinatie van complexe mozaïeken en fijne houtsnijdkunstwerken. Grenzend aan het Bahia paleis vind je de tuinen en de binnenplaatsen, die ook zeer zeker de moeite waard zijn.

Heb je zin gekregen in een stedentrip in Marrakech? Let’s go! Bekijk ons volledig aanbod of scherp geprijsde last minutes en ga op pad!

OVER DE AUTEUR

Marieke

Ik ben gek op reizen én schrijven. Ik heb al flink wat van Europa gezien, maar ben nog lang niet klaar met de wereld verkennen. Ik neem je mee naar de mooiste plekken op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *