Wat te doen Costa Dorada

Wat te doen aan de Costa Dorada?

Aan de Costa Dorada is van alles te beleven! De Spaanse kustlijn beschikt over fijne badplaatsen, prachtige natuur en gouden stranden. Wij nemen je mee en vertellen je wat je écht niet mag missen tijdens je vakantie. Kijk je mee naar de leukste dingen om te doen aan de Costa Dorada?

Luieren aan één van de stranden

Wat te doen aan de Costa Dorada, strandDat Costa Dorada Spaans is voor ‘gouden kust’ zegt genoeg over de stranden! Je vindt er tal van stranden met elk hun eigen karakter. Veelal worden ze omgeven door pijnbomen en je kunt voor een hapje en drankje terecht bij een van de strandtenten.

Waar je jouw handdoek neerlegt kan natuurlijk afhangen van waar je verblijft, maar je kunt er ook voor kiezen om eens lekker te gaan strandhoppen! Maak een mooie wandeling langs de kust of huur een auto om naar diverse stranden rijden. In Salou vind je het door palmbomen omgeven Playa Llarga. We raden Playa de l’Ardiaca in Cambrils aan voor gezinnen en rustzoekers zijn op Playa del Racó in La Pineda aan het juiste aders.

Bekijk meer mooie stranden aan de Costa Dorada

Verken de leukste badplaatsen

Zoals je van de Spaanse costa’s verwacht, vind je aan de Costa Dorada tal van levendige badplaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken. De meest bekende is zonder twijfel Salou, maar ook Cambrils, Tarragona, Miami Platja en l’Ametlla de Mar mag je niet overslaan. De afstanden tussen de badplaatsen zijn niet groot, dus je kunt er een hoop bezoeken tijdens een weekje of twee weken vakantie. Of ga je voor allemaal?

Doen aan de Costa Dorada, H10 Cambrils PlayaIn H10 Cambrils Playa geniet je van een ontspannen zonvakantie. Een zwembad, restaurant en gratis WiFi staan hier tot je beschikking. En door de aanwezigheid van een kinderbad en miniclub is dit hotel geschikt voor het hele gezin!

Neem een kijkje in de geschiedenis

Wat te doen aan de Costa Dorada, TarragonaEn wat je in die badplaatsen kunt doen? Veel! Niet elke badplaats beschikt over een rijke historie, maar toch zijn er een paar die er wat dat betreft echt uitspringen. Cultuur snuiven kan het allerbest in Tarragona. Hier vind je diverse ruïnes uit de Romeinse tijd. Denk hierbij aan een amfitheater uit de 2e eeuw en overblijfselen van kerken. Het is niet voor niks dat deze bijzondere gebouwen op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan!

Ook in Cambrils gaat jouw culturele hart sneller kloppen. De voormalige verdedigingstoren Torre de L’Ermita en het vestigingswerk Castell de Vilafortuny zijn zeker een bezoek waard. Het centrum dateert uit de 12e eeuw, dus je zult nog meer historische bezienswaardigheden tegenkomen. Struin rond en geniet!

Lees meer over TarragonaLees meer over de mooiste dorpjes aan de Costa Dorada

Ga los in PortAventura World

Als je in of vlakbij Salou verblijft kun je een flinke dosis adrenaline opdoen in PortAventura World, het grootste themapark van Spanje. Echte dare devils testen alle achtbanen uit in de verschillende thematische gedeeltes. Vergeet trouwens ook je zwemkleding niet, want in het aparte aquapark kun je helemaal losgaan. Er zijn ook genoeg speeltoestellen en attracties voor de allerkleinsten, wat PortAventura World geschikt maakt voor het hele gezin.

Doen aan de Costa Dorada, Hotel PortAventura Wil je vlakbij PortAventura Park verblijven? Boek dan een vakantie naar Hotel PortAventura. Als gast van dit hotel krijg je gratis toegang tot het park! Na jouw dag vol adrenaline kom je tot rust aan de zwembaden en bestel je iets lekkers in de restaurants.

Geniet van de natuur

De Costa Dorada beschikt over ca. 215 kilometer aan kustlijn. Je kunt er dus heel wat uurtjes strandwandelingen maken! Vanaf Salou naar La Pineda loopt een wandelpad, Cami Ronda. Struin over dit pad om gemakkelijk van plek naar plek te lopen. Terwijl je dit doet, ontdek je diverse stranden en geniet je van de schitterende flora en fauna die je tegenkomt. Een absolute aanrader voor natuur- en wandelliefhebbers.

Vergeet tijdens jouw wandeling niet om je zwemkleding mee te nemen, want wanneer de temperatuur oploopt ziet de azuurblauwe zee er opeens nóg aantrekkelijker uit. Zwemmen maar!

Zoek je liever de schaduw op? Aan de Costa Dorada vind je diverse parken waarin je kunt afkoelen. Op ca. 15 kilometer van Cambrils ligt bijvoorbeeld Parc Sama, een botanische tuin waarin je o.a. tropische planten en een schildpaddenmeer vindt. Een aanrader voor families!

Ook middenin Salou kun je bijkomen in een groene omgeving. In het stadspark kun je een fijne wandeling maken en genieten van alle flora en fauna. Met een oppervlakte van ca. 16 km² is er genoeg te zien.

Wat je nog meer kunt doen aan de Costa Dorada

Een vakantie aan de Costa Dorada is alles behalve saai. Naast bovengenoemde punten is er nog veel meer wat je kunt doen aan de Costa Dorada:

  • De helderblauwe zee aan de Costa Dorada leent zich niet alleen voor een verfrissende duik. Je kunt er ook watersporten! Door mee te doen met een lesje snorkelen of duiken kun je de prachtige onderwaterwereld ontdekken. Blijf je liever boven water? Dan kun je o.a. zeilen of windsurfen. Adrenalinejunks stappen op een jetski, gaan parasailen of maken een rondje op de bananenboot.
  • In vrijwel alle badplaatsen domineert verse vis de restaurantmenu’s. Dat is niet zo gek, want deze visjes worden dagelijks gevangen aan de kust. De meeste badplaatsen zijn voormalige vissersdorpjes en dit zal je vandaag de dag nog merken. Bijvoorbeeld in Cambrils, waar vissers dagelijks hun dagvangst aanbieden aan de restaurants. Jouw vakantie aan de Costa Dorada is dus niet compleet zonder een vers visje te proeven.
  • Als je in Salou of Tarragona verblijft is een dagtripje naar Barcelona een must-do! De stad is goed bereikbaar per (huur)auto of trein (ca. 100 km). Bewonder alle prachtige bouwwerken van Gaudí, slenter over Las Ramblas en boek een rondleiding door voetbalstadion Camp Nou.
  • Klinkt een ritje van een 700 meter lange rodelbaan jou als een leuke uitdaging? In Calafell vind je deze baan, waar je met flinke snelheid van een berghelling roetsjt.
  • We hadden het al eerder over Salou, de bekendste badplaats van deze Costa. Wij hoeven je vast niet te vertellen dat je hier flink wat nachtjes kunt doorhalen in de vele discotheken die je er vindt. Er zijn talloze Nederlandse clubs en cafés, waar je lekker in Hollandse sfeer kunt feesten. En in Pacha, één van de grootste discotheken van Europa, ga je ook helemaal los. Bestel een lekkere sangria en schud die heupen maar los!
Of Salou alleen maar geschikt is voor jongeren en feestvierders? Nee, wat ons betreft niet! We geven je 5 redenen om een vakantie naar Salou te boeken.

Je leest het al; genoeg te doen tijdens een 8- of 15-daagse vakantie. Weet jij al wat je allemaal wilt gaan doen aan de Costa Dorada?

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *