Luxe vakantiebestemmingen

Dé luxe vakantiebestemmingen van dit moment

Als je het hele jaar hard hebt gewerkt, is er niets lekkerder dan je eens flink in de watten te laten leggen tijdens een welverdiende én luxe vakantie. En voor luxe betaal je altijd een stukje meer. Of toch niet? Luxe vakantiebestemmingen worden steeds voordeliger en dus toegankelijker. Kijk je mee naar de mogelijkheden?

Luxe vakantiebestemmingen; niet per se duur

All inclusive verblijven, chique design hotels, eilanden waar je alleen maar van kan dromen… Luxe vakanties kunnen in alle vormen. Want het begrip luxe is voor iedereen verschillend. Maar over één ding denken we (bijna) allemaal hetzelfde. Het imago is dat luxe vakantiebestemmingen duur zijn.

Mis! Natuurlijk betaal je er meer voor dan in een basic driesterren hotel, maar ook luxe vakanties worden steeds betaalbaarder. Simpelweg omdat vliegen de laatste jaren stukken voordeliger is geworden en hotels massaal de concurrentiestrijd met elkaar aangaan. Ja, ook ondanks inflates.

Tijd om onze favoriete luxe vakantiebestemmingen van dit moment uit te lichten. Voor de ene zal je jouw spaarrekening iets meer moeten plunderen dan de andere, maar stuk voor stuk zijn ze geweldig.

Exclusief én veelzijdig Ibiza

Met dank aan de hippe feesten en exclusieve clubs staat Ibiza bekend als de meest luxe vakantiebestemming in Spanje. Kijkend naar de prijzen is het ook zeker geen goedkope bestemming én ja, je kan je hier echt een jetsetter voelen.

Wees niet bang; als je de luxe van Ibiza wilt ervaren, hoef je niet per se – maar het mag wel – lange nachten in clubs te dansen op de beats van internationaal gewaardeerde dj’s. Je kan ook gewoon in een van de betaalbare hotels op het eiland verblijven en luxe daarbuiten zoeken.

Je vindt er luxe strandvakanties in de vorm van geweldige beachclubs , waar je overdag kunt sunsnacken vanaf de loungebedden. Sommige beachclubs weten hier de hoofdprijs voor te vragen, dus wees selectief als je op jouw portemonnee wilt letten.

Je kunt natuurlijk ook – en dit kan direct bij boeking tegen een fijne prijs – een auto huren en het eiland ontdekken. Ga voor betaalbare tapas in het dorpje Santa Gertrudis de Fruitera, slenter door de straatjes van de oude stadskern van Dalt Vila of ga een dagje winkelen op de hippiemarkt Las Dalias.

Als je er dan toch wat geld tegenaan wilt gooien en je een echte jetsetter wilt voelen, raden we je aan om een boot te huren en de zonsondergang vanaf het water te bekijken. Huur meteen een kapitein. Dan kan je zelf een fles champagne soldaat maken. Je betaalt wat voor deze herinnering, maar de ervaring is onvergetelijk.

Amare Beach Hotel, IbizaEen stijlvolle inrichting en prachtig dakterras met infinity-zwembad; dat is in het kort waar je op kunt rekenen bij Amare Beach Hotel. Het adults only hotel beschikt daarnaast over uitstekende restaurants en een gunstige ligging aan een idyllische baai.
Luxe vakantiebestemmingen: Ibiza

Wegdroombestemming Santorini

Om nog even in de Ibiza mood te blijven: het Griekse eiland Santorini wordt regelmatig het ‘Ibiza van Griekenland’ genoemd. Dit dankt het zéker niet aan

het bruisende uitgaansleven, maar wel aan de luxe hotels en strandvakanties.

En om maar meteen even met deze hotels in huis te vallen; deze hebben veelal een wow-factor. Dit heeft te maken met de vorm en de ligging van het eiland. Santorini kent een vulkanische achtergrond en dit heeft geleid tot een grote komvormige krater aan de westkant van het eiland. Aan de rand hiervan zijn talloze hotels gebouwd met prachtige infinity zwembaden en uitzicht over zee.

Naast deze luxe hotels is ook de rest van het eiland zéker niet verkeerd. De pastelkleurige huisjes in het pittoreske Oia vormen een prachtig geheel, Red Beach is een strand zoals je deze nog nooit hebt gezien en in de hoofdstad Fira is het heerlijk slenteren in de schaduwrijke straatjes. Charmant zijn ook de vele witte kerkjes met blauwe koepeltjes. Dit is het Griekenland dat je uit de reisgidsen kent.

Een dagje relaxen aan het strand? Naast Red Beach herbergt Santorini vooral zwarte lavastranden. Een van onze favorieten is het strand van Agios Georgios, in het zuiden van het eiland. Strijk hier neer op een van de riante ligbedjes bij Seaside by Notos, een hippe beachclub met voortreffelijke keuken.

Bekijk de mooiste boutique hotels op Santorini

Ambassador Aegean Luxury Hotel & Suites, SantoriniEen verblijf in Ambassador Aegean Luxury Hotel & Suites betekent pure luxe! Een onberispelijke service, een adembenemend uitzicht en een hoop luxe (inclusief privézwembad) zijn gegarandeerd!
Luxe vakantiebestemmingen: Santorini

Paradijselijk Mauritius

Laat een gemiddelde Nederlander kiezen tussen de Malediven en Mauritius, valt de keuze op de Malediven. Het is dé ultieme luxe bucketlistbestemming. Wij zouden echter om een paar redenen juist kiezen voor Mauritius.

Er zijn een paar gemene delers tussen de twee landen; je vindt er op-en-top luxe hotels, veelal o.b.v. all inclusive, en je kunt er ultiem sunsnacken tijdens een luxe strandvakantie. Mauritius onderscheidt zich echter doordat het ook nog eens een flinke dosis cultuur en een prachtig groen binnenland biedt. Het is daarnaast nog net een tikkeltje betaalbaarder.

Waar je jouw vakantiegeld het beste aan kunt besteden op het eiland? Ga voor een catamarantocht naar het oostelijk gelegen Ile aux Cerfs, laat je overdonderen door het geweldige landschap van The Seven Coloured Earth, boek een gids om de hoofdstad Port Louis te ontdekken en plan een dagje strandhoppen in (bij voorkeur aan de oostkust).

Ook leuk: boek een boottrip in het westen om dolfijnen en walvissen te spotten, ontdek de prachtige natuur in Black River Gorges National Park, bezoek de botanische tuinen in het noorden en stop met jouw huurauto op lokale marktjes. De bevolking van Mauritius is verrassend gastvrij!

Lagoon Attitude, MauritiusWe weten natuurlijk niet hoever jouw vakantiebudget reikt, maar wij zouden kiezen voor een verblijf in Lagoon Attitude. All inclusive, een privéstrand, luxe kamers én meer staan hier op je te wachten.
Luxe vakantiebestemmingen: Mauritius

Meer luxe vakantiebestemmingen?

Zijn bovenstaande luxe vakantiebestemmingen niet wat jij in gedachte had? We hebben nog een aantal fijne suggesties voor je:

  • We tipten Santorini al als luxe vakantiebestemming voor deze zomer. Maar wat dacht je van het minder bekende broertje Mykonos? Eeuwenoude tradities en een hoge dosis luxe komen hier samen. Tip: verblijf in de bruisende hoofdstad Mykonos-Stad.
  • Ben je op zoek naar veel luxe voor een klein budget? Zoek je heil in Turkije! Marmaris wordt namelijk ook wel het Monaco van Turkije genoemd. Dit dankt de badplaats o.a. aan de haven met decadente schepen. Ook de mooie all inclusive hotels dragen bij aan het geheel.
  • Geen moeite met wat langer vliegen voor een luxe zonvakantie? Overweeg Bali. Het land herbergt mooie stranden, gezellige badplaatsen en hotels waar je maar al te graag wilt verblijven. Wat dacht je van een hotel met infinity pool en uitzicht over de rijstvelden bijvoorbeeld?
  • Dubai wil in alles de grootste zijn, dus ook op het gebied van luxe kunnen ze natuurlijk niet achterblijven. Je vindt deze luxe o.a. in de vorm van over the top ­­hotels en immense winkelcentra. Uniek om een keer te beleven en met dank aan vluchten van Transavia lang niet meer zo duur als een aantal jaar geleden. Houd er wel rekening mee dat het in het hoogseizoen erg warm is!

Weet jij al voor welk van deze luxe vakantiebestemmingen je het liefst wilt gaan?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *