Dalt Vila Ibiza

Dalt Vila, het oude centrum van Ibiza-Stad

Dalt Vila, ofwel de oude stad van Ibiza-Stad, is een must see op Ibiza. Maak kennis met een van de best bewaard gebleven en grootste vestingen in het Middellandse Zeegebied.

Ibiza staat op de lijst van populairste bestemmingen binnen Europa. Voor ons geen verrassing: Ibiza is gewoon ook echt supertof. En dan met name Ibiza-Stad. Ibiza-Stad, door de inwoners van het Spaanse eiland Eivissa genoemd, zal zonder twijfel één van je hoogtepunten van je vakantie zijn.

Niet alleen omdat je hier lekker kunt eten in de vele restaurants aan de kade, maar vooral vanwege de historische kern van de stad, Dalt Vila. Maak een twee kilometer lange wandeling rond het bolwerk en op de vestingwallen en duik daarna de stad in en slenter door de smalle steegjes.

Een kleine geschiedenisles

Het is een flinke klim om Dalt Vila te bezichtigen, maar een klim is deze vestiging meer dan waard. Ja, ook als het 25+ graden is. Het uitzicht is verbazingwekkend mooi en je hebt direct een goed zicht op Ibiza-Stad.

Dalt Vila geeft je een bijzonder kijkje in een fascinerende en kleurrijke geschiedenis. Niet alleen door de stadsmuren uit de renaissance, waarmee Dalt Vila wordt omsloten, maar ook vanwege de historische pleinen, de kathedraal en de zeventien bastions.

Wist je dat deze stadsmuren overigens al werden gebouwd in de 16e eeuw, om de stad te beschermen tegen piraten? En dat Dalt Vila sinds 1999 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat?

Dalt Vila Ibiza, stadspoort
Dalt Vila, het oude centrum in de hoofdstad van Ibiza, wordt omsloten door prachtige stadsmuren

Wat mag je niet overslaan in Dalt Vila?

Wanneer je tijdens een vakantie op Ibiza Dalt Vila bezoekt, kan je eindeloos slenteren door de straatjes. Toch willen we een paar plekken mee geven die je zéker niet mag missen:

  • Ooit het historische hart van Ibiza, nu een van de mooiste plekken van Dalt Vila: Placa de la Catedral. Niet alleen omdat vanaf hier talloze steegjes naar beneden lopen, maar ook omdat aan het plein de mooiste gebouwen liggen. Zoals het Castel Almudaina. Bekijk ook de kathedraal Santa Maria de les Neus en loop eens binnen bij het Museu Arqueologic d’Eivissa.
  • Carrer de Pere Tur is een hoogtepunt voor architectuurliefhebbers. In deze straat vind je gebouwen uit vier eeuwen, welke duidelijk maken hoe welgesteld de bewoners hier ooit waren.
  • Aan de Carrer de Sant Ciriac vind je een schattig kapelletje, Capilla de Sant Ciriac.

Deze allemaal gespot! Dan is het écht tijd om te slenteren door willekeurige straatjes.

Dalt Vila Ibiza, zonsondergang
Dalt Vila is bij zonsondergang misschien nóg wel mooier!

De leukste eet- en drinkadresjes

Ibiza-Stad en lekker eten & drinken gaan hand in hand op Ibiza, zo ook hier!

  • Zonder twijfel een favoriete plek in Dalt Vila: s’Escalinata (Carrer Portal Nou 10). Deze cocktailbar, waar je ook lekker eten kunt bestellen, ligt op een heuvel in de oude stad aan een steile trap. Op deze trap liggen zitzakken, die je direct in de relaxte sfeer van het eiland brengen.
  • La Oliva (Carrer Santa Cruz 2-4) is het eerste restaurant als je de poort naar Dalt Vila loopt. De prijzen zijn hier iets hoger dan in de rest van de historische kern, maar daar is het eten ook naar.
  • Voor pinxtos & mojito’s ga je naar de hippe & sjiek ogende tapasbar Can Terra (Avinguda Ignasi Wallis 14).
  • Romantisch eten op een patio omgeven door bomen? Dat kan bij La Brasa (Carrer de Pere Sala 3). Geniet hier van verse vis of overheerlijke tapas.
Dalt Vila Ibiza, restaurants
In Dalt Vila vind je leuke eettentjes waarbij je op de trappen kan eten

Ibiza-Stad: meer dan Dalt Vila

Als je Dalt Vila bezoekt, vergeet dan ook niet de rest van Ibiza-Stad (Eivissa) te ontdekken. Er is namelijk ook heel veel leuks te vinden buiten de stadsmuren.

Ga winkelen aan Passeig Vare del Rey en Conde Rosello, vlakbij de haven. En bezoek de wijk Sa Penya. Deze uitgaanswijk staat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst en aan de straat Carrer d’Enmig vind je regelmatig een leuke hippiemarkt. Ook de voormalige matrozenwijk La Marina is een must see.

Overnachten in Dalt Vila (of omgeving)?

Eerlijk is eerlijk; de mogelijkheden zijn beperkt, het is best kostbaar en vaak heb je ook geen zwembad tot je beschikking. Als wij het voor het zeggen hebben, zou je net buiten Dalt Vila verblijven. Want dan combineer je cultuur & zon in een handomdraai!

En uiteraard hebben we wat tips voor hotels:

  • Sir Joan straalt een en al luxe en klasse uit. De stijlvolle kamers zijn van alle gemakken voorzien en bieden luxe details als houten vloeren van een jacht en marmer in de badkamer. Het is uitstekend vertoeven bij het zwembad en in het restaurant, maar hét pluspunt van dit kleinschalige vijfsterren hotel is toch wel de ligging op ca. 10 minuten lopen van Dalt Vila.
  • Een zwembad binnen handbereik en het strand en de oude stad van Ibiza-Stad op loopafstand; Appartementen Vibra Tropical Garden heeft alles in huis voor een ontspannen én veelzijdige vakantie. Je verblijft hier in een fijn en bovenal betaalbaar appartement.
  • Luxe en adults only; dat zijn de twee hoofdingrediënten van een verblijf in THB Los Molinos. Geniet van een relaxdagje aan het zwembad met uitzicht over zee of wandel naar Dalt Vila met de zon op je bol.
  • Gaat Ibiza voor jou hand in hand met luxe? Ibiza Gran Hotel heeft alle ingrediënten in huis voor een ontspannen en decadente zonvakantie op het Spaanse eiland. Je loopt in ca. 15 minuten naar Dalt Vila.
  • The Standard Ibiza is een hip boutique hotel. Het ligt op een steenworp afstand van de luxe jachthaven én Dalt Vila. Na een dagje slenteren door het historische stadsgedeelte neem je een verkoelende duik in het zwembad (met uitzicht!).

Staat Dalt Vila al bovenaan jouw Ibiza-bucketlist?

Een vakantie naar Ibiza (en Dalt Vila) boeken?Bekijk ons aanbod

Dalt Vila Ibiza, hotels

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *