Dalt Vila Ibiza

Dalt Vila, de historische kern van Ibiza-Stad

Dalt Vila, de oude vestiging van Ibiza-Stad, is de must see die boven aan je lijst moet staan als je een vakantie naar Ibiza hebt geboekt of gaat boeken. Maak kennis met een van de best bewaard gebleven en grootste vestingen in het Middellandse Zeegebied.

De inwoners van Ibiza krijgen het druk komend jaar: Ibiza staat op de lijst van snelst groeiende bestemmingen binnen Europa. Voor ons geen verrassing: Ibiza is gewoon ook echt supertof. En dan met name Ibiza-Stad. Ibiza-Stad, door de inwoners van het Spaanse eiland Eivissa genoemd, zal zonder twijfel één van je hoogtepunten van je vakantie zijn.

Niet alleen omdat je hier lekker kunt eten in de vele restaurants aan de kade, maar vooral vanwege de historische kern van de stad, Dalt Vila. Maak een twee kilometer lange wandeling rond het bolwerk en op de vestingwallen en duik daarna de stad in en slenter door de smalle steegjes.

Een kleine geschiedenisles

Dat Vila, Ibiza-StadHet is een flinke klim om Dalt Vila te bezichtigen, maar een klim is deze vestiging meer dan waard. Ja, ook als het 25+ graden is. Het uitzicht is verbazingwekkend mooi en je hebt direct een goed zicht op Ibiza-Stad.

Dalt Vila geeft je een bijzonder kijkje in een fascinerende en kleurrijke geschiedenis. Niet alleen door de stadsmuren uit de renaissance, waarmee Dalt Vila wordt omsloten, maar ook vanwege de historische pleinen, de kathedraal en de zeventien bastions.

Wist je dat deze stadsmuren overigens al werden gebouwd in de 16e eeuw, om de stad te beschermen tegen piraten? En dat Dalt Vila sinds 1999 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat?

Wat mag je niet overslaan in Dalt Vila?

  • Ooit het historische hart van Ibiza, nu een van de mooiste plekken van Dalt Vila: Placa de la Catedral. Niet alleen omdat vanaf hier talloze steegjes naar beneden lopen, maar ook omdat aan het plein de mooiste gebouwen liggen. Zoals het Castel Almudaina. Bekijk ook de kathedraal Santa Maria de les Neus en loop eens binnen bij het Museu Arqueologic d’Eivissa.
  • Carrer de Pere Tur is een hoogtepunt voor architectuurliefhebbers. In deze straat vind je gebouwen uit vier eeuwen, welke duidelijk maken hoe welgesteld de bewoners hier ooit waren.
  • Aan de Carrer de Sant Ciriac vind je een schattig kapelletje, Capilla de Sant Ciriac.

Maar naast deze bezienswaardigheden is het vooral een aanrader om door de straatjes te slenteren en je om elke hoek te laten verrassen door wat je nu weer aantreft.

Eten & drinken in Dalt Vila

  • Dalt Vila, Ibiza-StadZonder twijfel mijn favoriete plek in Dalt Vila: s’Escalinata (Carrer Portal Nou 10). Deze cocktailbar, waar je ook lekker eten kunt bestellen, ligt op een heuvel in de oude stad aan een steile trap. Op deze trap liggen zitzakken, die je direct in de relaxte sfeer van het eiland brengen.
  • La Oliva (Carrer Santa Cruz 2-4) is het eerste restaurant als je de poort naar Dalt Vila loopt. De prijzen zijn hier iets hoger dan in de rest van de historische kern, maar daar is het eten ook naar.
  • Voor pinxtos & mojito’s ga je naar de hippe & sjiek ogende tapasbar Can Terra (Avinguda Ignasi Wallis 14).
  • Romantisch eten op een patio omgeven door bomen? Dat kan bij La Brasa (Carrer de Pere Sala 3). Geniet hier van verse vis of overheerlijke tapas.

Ibiza-Stad: meer dan Dalt Vila

Als je Dalt Vila bezoekt, vergeet dan ook niet de rest van Ibiza-Stad (Eivissa) te ontdekken. Er is namelijk ook heel veel leuks te vinden buiten de stadsmuren. Ga winkelen aan Passeig Vare del Rey en Conde Rosello, vlakbij de haven. Bezoek de wijk Sa Penya. Deze uitgaanswijk staat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst en aan de straat Carrer d’Enmig vind je regelmatig een leuke hippiemarkt. Ook de voormalige matrozenwijk La Marina is een must see.

Heb jij al eerder kennisgemaakt met Ibiza-Stad? Uiteraard horen we graag ook jouw tips.

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *