Dagtripjes & excursies Fuerteventura

Sightseeing! De leukste dagtripjes & excursies op Fuerteventura

Een prachtig duinlandschap bij Corralejo, indrukwekkende uitzichtpunten in het noorden en vissersdorpjes in het westen en zuiden; er is enorm veel te zien op Fuerteventura. Als je deze zomer naar het dunbevolkte Canarische eiland afreist, staat je heel wat te wachten. Hoe je het meest uit jouw vakantie haalt? Door een aantal van deze toffe dagtrips & excursies op Fuerteventura te selecteren.

Fuerteventura in een notendop

Qua populariteit haalt Fuerteventura het zeker niet bij Lanzarote, Tenerife en Gran Canaria. Dit betekent zéker niet dat je het eiland moet onderschatten; het is het één na grootste eiland en het dunbevolktste. Op een oppervlakte van nog geen 1.800 km² wonen slechts 50.000 mensen. Alle ruimte & rust om op ontdekkingstocht te gaan.

In een wel heel bijzonder landschap. Want hoewel Fuerteventura net als de andere eilanden een vulkanische achtergrond heeft, onderscheidt het zich ook. Het landschap is behoorlijk woestijnachtig en in het noorden vind je prachtige zandduinen. Te midden van dit alles is genoeg te zien!

Hoewel het eiland met name bezocht wordt vanwege de langgerekte stranden en watersportmogelijkheden biedt het eiland meer. Prachtige uitzichtpunten, vissersdorpjes, de oude hoofdstad… Dit alles kan je ontdekken tijdens dagtripjes en excursies.

We zijn zelf groot fan van een vakantiebestemming per huurauto ontdekken. Als je liever georganiseerd op pad gaat, zijn er gelukkig tal van excursies te boeken. O.a. via onze partner GetYourGuide, waar je voorafgaand aan jouw vakantie voordelig de leukste trips kunt vastleggen.

De Sahara van Fuerteventura

Dagtripjes & excursies op Fuerteventura: duinen van CorralejoIn het uiterste noorden van Fuerteventura vind je Corralejo, een van de populairste badplaatsen van het eiland met dank aan het gezellige centrum én Parque Naturel de Corralejo. Het park bestaat uit een meer dan 10 km lang zandstrand omgeven door hagelwitte duinen.

Door de altijd aanwezige wind (daarom is Fuerteventura populair bij waterrsporters en is het hier in de zomer aangenaam warm) wisselen de duinen continu van vorm. Door de wind zelf én door het Saharazand dat door deze wind overwaait. Al lopend door de duinen denk je overigens dat je ook echt in de Sahara staat. Het voelt zonder twijfel als the middle of nowhere.

Het witte zand weerkaatst de zon en overdag kunnen de temperaturen er – met name in het hoogseizoen – flink oplopen. Breng ’s ochtends vroeg of in de namiddag een bezoek aan dit bijzondere landschap.

Het hoogste punt van Fuerteventura

Dagtripjes & excursies Fuerteventura: het hoogste punt, Pico de la ZarzaIn het zuiden van het eiland ligt Parque Natural Jandia, een park dat haar bekendheid met name dankt aan Pico de la Zarza. Deze 800 m hoge bergtop is het hoogste punt van het hele eiland.

Met een beetje conditie en veel wilskracht kan je in ca. vijf uur de klim naar het hoogste punt afleggen. Ja, je moet er iets voor over hebben om getrakteerd te worden op het mooiste uitzicht over het eiland… Oh en plan de klim in de ochtend, als de temperaturen nog het meest aangenaam zijn.

Deze klim iets te fanatiek én toch genieten van mooie uitzichten? Fuerteventura staat bekend om haar vele miradors, ofwel uitzichtpunten. In dit artikel zet ik mijn drie favorieten voor je op een rij.

Een kijkje in Betuncaria

Dagtripjes & excursies Fuerteventura: BetancuriaVerwacht op Fuerteventura geen overload aan cultuur. Mocht je toch een dagje cultuur willen snuiven, ga dan zeker naar Betancuria.

De voormalige hoofdstad van het eiland vind je in het westen, middenin Parque Rural de Betancuria. Het is trapsgewijs op een helling gebouwd, wat zorgt voor mooie uitzichtpunten.

Het kleine stadje is daarnaast een aaneenschakeling van culturele erfgoederen. Bewonder o.a. de woningen met karakteristieke balkons in Canarische stijl en adellijke paleizen.

En wist je dat je in Betancuria ook de eerste kerk van de Canarische Eilanden vindt? De parochiekerk Santa Maria de Betancuria stamt al uit 1426. Er worden regelmatig rondleidingen gegeven.

Twee eilanden in één vakantie

Dagtripjes & excursies Fuerteventura: Isla de LobosNiets fijner dan een boottripje tijdens een vakantie. Je kunt hierbij simpelweg langs de kust van het Spaans eiland varen, maar je hebt ook de mogelijkheid om een ander eiland te bezoeken. Het noordelijk gelegen eiland Isla de Lobos bijvoorbeeld.

Rust & natuur staat centraal op dit slecht 6 km² grote eilandje. Je vindt er o.a. één van de eerste beschermde natuurreservaten van de Canarische Eilanden. Al sinds 1981 beslaat deze zo’n beetje het hele oppervlakte van het eiland. Vogels en planten zijn er in overvloed, maar je vindt er ook vulkaankegels, duinen, zoutpannen en stranden.

Wil je een uitstapje naar Isla de Lobos maken? Dan kun je de boot pakken vanuit Corralejo, een populaire badplaats in het noorden van Fuerteventura. Deze vaart meerdere keren per dag heen en weer.

Liever georganiseerd op pad? Via onze partner GetYourGuide worden diverse tours aangeboden. Zoals een 4 uur durende boottocht met de mogelijkheid het eiland te ontdekken én te snorkelen.

Nog meer mogelijkheden voor excursies op Fuerteventura

  • Veel in een korte tijd zien? Er worden op het eiland diverse tours georganiseerd om kennis te maken met het zuiden, noorden of midden van het eiland. Kies diegene die het beste bij jouw wensen aansluit of maak gewoon drie dagtrips. Dan weet je zeker dat je niets hebt gemist van Fuerteventura!
  • Hoewel je door de panoramische routes ook per huurauto een goed beeld van het bijzondere landschap krijgt, geeft een offroad jeepsafari een nog beter beeld. Tijdens een jeepsafari wijk je niet alleen af van de gebaande paden, maar maak je ook nog eens kennis met de tradities in het binnenland.

En dit is nog maar een kleine selectie van de mogelijke dagtrips & excursies op Fuerteventura. Tijd om de juiste deal te scoren & een selectie te maken van wat je écht allemaal wilt doen!

Over de auteur

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!