Isla de Lobos Fuerteventura

Isla de Lobos, een verrassende dagtrip vanaf Fuerteventura

Op vakantie naar Fuerteventura? Dat is zo geregeld met ons uitgebreide aanbod. Eenmaal op het Canarische eiland heb je een ruime aan keuze voor uitstapjes. Wat dacht je van een dagje op het onbewoonde eiland Isla de Lobos?

Isla de Lobos in een vogelvlucht

Isla de Lobos FuerteventuraIsla de Lobos is een eilandje ten noorden van het Canarische eiland Fuerteventura; het heeft een oppervlakte van slechts 6 km².

Het is net als het Canarische eiland een vulkanisch eiland. Waar Fuerteventura al zo’n 20 miljoen jaar oud is, is Isla de Lobos ‘pas’ 2 miljoen jaar oud.

Het hoogste punt van het eiland, een 127 meter hoge ingestorte vulkaan, is hier nog een aandenken aan. Het landschap bestaat verder uit vulkaankegels, duinen, zoutpannen en stranden. En is bovenal bijna compleet ongerept.

Isla de Lobos bezoeken

Wil je een uitstapje naar Isla de Lobos maken? Dan kun je de boot pakken vanuit Corralejo, een populaire badplaats in het noorden van Fuerteventura. Deze vaart meerdere keren per dag heen en weer.

Eenmaal op Isla de Lobos kun je verschillende kanten op, maar de natuur staat toch wel op nummer 1 van veel bezoekers. Dat natuur van belang is voor het eiland zie je overigens terug in de naam. Isla de Lobos heeft zijn naam gekregen dankzij de monnikszeehond (Lobos Marinos) die hier rijkelijk aanwezig was in de 19e eeuw!

Nu is het belangrijkste deel van Isla de Lobos het natuurpark Islote de Lobos, dat in 1981 één van de eerste beschermde natuurreservaten van de Canarische Eilanden was. Eigenlijk behelst dit zo’n beetje de hele oppervlakte van het eiland. Voor de natuurgekken: er zijn talloze planten- en vogelsoorten te ontdekken.

Liever georganiseerd op pad? Via onze partner Get Your Guide worden diverse tours aangeboden. Zoals een 4 uur durende boottocht met de mogelijkheid het eiland te ontdekken én te snorkelen.

Wat is er te zien & doen?

Isla de Lobos FuerteventuraOp de noordelijke punt van Isla de Lobos staat een vuurtoren die zo het decor van een film zou kunnen vormen. De vuurtoren is volledig geautomatiseerd en daarom dan ook verlaten.

Naast de vuurtoren bevindt zich een platform. Beklim je dit platform dan kun je genieten van mooi vergezichten. Bij helder weer kan je zelfs Lanzarote zien liggen! Het zijn een flink aantal treden, dus trek stevige schoenen aan en laat je slippers voor een dagje achterwege.

Het is een grappig idee: een onbewoond eiland met een enkel restaurant. Toch is niets minder waar. Isla de Lobos heeft een restaurant, Antoñito El Farero. Het gaat om een chiringuito, een soort kleine bar met hapjes en drankjes.

Wat je kunt verwachten? Typisch Spaanse gerechten, zoals paella en andere visgerechten! Het restaurant ligt gelijk aan het water en een steiger, dus je kunt een hapje eten en vervolgens de kraakheldere zee in.

Praktische tips!

  • Omdat er geen winkeltje te vinden is op het onbewoonde eiland is het aan te raden het een en ander mee te nemen. Stop daarom zonnebrandcrème, een flesje water en wat te eten in jouw rugzak!
  • Ook een camera is een aanrader; je kunt onvergetelijke plaatjes maken op Isla de Lobos.
  • Wil je veel van het eiland zien, neem dan zeker stevige schoenen mee. Een wandeling over het hele eiland neemt al gauw drie à vier uur in beslag.

Fijne hotels in Corralejo

Wil je graag een dagtripje naar Isla de Lobos boeken vanaf Fuerteventura? Dan is het wel zo prettig als je gelijk om de hoek van de vertreklocatie verblijft. We zetten enkele toppers in Corralejo op een rijtje voor je!

  • H10 Ocean Dreams is één van de best gewaardeerde hotels in Corralejo. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat je alles binnen handbereik hebt: een zwembad, restaurant, wellnesscentrum, fitnessruimte, animatieteam… en palmbomen in de tuin voor het ultieme droomvakantiegevoel.
  • Doe jij het niet voor minder dan vijf sterren? Ook voor jou hebben we een heerlijk hotel in de aanbieding. Secrets Bahia Real Resort & Spa is perfect voor gezinnen; het biedt o.a. een miniclub, een gevarieerd animatieprogramma, ruime kamers én de mogelijkheid om all inclusive te verblijven.
  • Houd jij van ultieme rust? Dan is het adults only Barcelo Corralejo Bay een goede optie. Je hebt geen last van rondrennende kinderen en een enorme hoeveelheid faciliteiten tot jouw beschikking. En je verblijft praktisch aan het strand!

Op naar Isla de Lobos! Want dit is echt een van de leukste uitstapjes vanaf het zonnige Fuerteventura.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *