Corralejo Fuerteventura

Zon, zee, strand én tapas in Corralejo

Vlieg jij binnenkort naar Fuerteventura? Breng dan zeker een bezoek aan de noordelijk gelegen badplaats Corralejo, ook als je elders op het eiland verblijft. De stranden zijn er eindeloos en er is een levendig centrum.

Corralejo in een notendop

Met dank aan de vluchttijd van zo’n 4,5 tot 5 uur en een altijd fijn klimaat (zelfs in de winter) zijn de Canarische eilanden jaar na jaar onze populairste vakantiebestemming. Waar Tenerife, Lanzarote en Gran Canaria de meest bekende zijn, is Fuerteventura een kleine underdog. Al kunnen we dat kleine beter weglaten; het is met een oppervlakte van ca. 1.660 km² wel een van de grotere eilanden. Alleen Tenerife is groter.

Fuerteventura is een aaneenschakeling van mooie stranden (ca. 150!), ruig berggebied, vulkanische streken, vissersdorpjes en gezellige badplaatsen. In de laatste categorie valt Corralejo, een van de meest noordelijke stukjes Fuerteventura. Bijzonder aan dit stukje Fuerteventura is het landschap dat wel wat weg heeft van de Sahara. Saai daardoor? Nee, allerminst!

Daarom ga je naar Corralejo!

Corralejo, Fuerteventura: duinenAls je op zoek bent naar cultuur, schrap Corralejo dan maar van je lijstje. Noemenswaardige bezienswaardigheden zijn er nauwelijks te vinden. Nee, alles draait in de badplaats om het genieten van zon, zee en strand.

Aan de rand van het centrum start namelijk het maar liefst 12 km lange zandstrand. Het strand grenst aan prachtige duinen, die samen met de stranden onderdeel zijn van Dunas de Corralejo.

Naast een wandeling door de duinen (zeker bij zonsondergang een aanrader), biedt het strand de mogelijkheid om een dagje te relaxen. Er worden daarnaast diverse watersporten aangeboden. Surfen is populair omdat er aan deze kant van het eiland meer wind staat. Ook een aanrader: maak een jeepsafari in de duinen!

Een kijkje in het centrum

Waarom wij graag naar de Canarische eilanden gaan als personeel van dé VakantieDiscounter? Omdat er niets fijner is dan te genieten van een vers visje aan een leuk haventje of in een gezellig straatje in een centrum.

Ook tijdens een vakantie in Corralejo kan dit meer dan prima. Het is van oudsher een vissersdorp en in het autovrije centrum zijn nog tal van visrestaurants te vinden. Naast dat het hier smullen is geblazen van de verse vis (wat dacht je van inktvis, tonijn, zeetong en tandbaars) worden er ook andere lokale specialiteiten geserveerd. Zo bereidt men op Fuerteventura graag lams- en geitenvlees.

Voor echte Spaanse tapas ga je naar het kleine, maar authentieke restaurantje Tapas Oscar. Geniet van o.a. de beste pata negra ham en gemarineerde mosselen.

Meer doen dan eten? Aan en rond de hoofdstraat vind je gezellige boetiekjes en de haven is een levendige plek met veel scheepsverkeer. Maak zeker gebruik van de boten die dagelijks vertrekken naar buureiland Lanzarote en Lobos. Het middelpunt van het centrum blijft echter La Plaza. Dit gezellige pleintje barst van de restaurantjes en barretjes met Spaanse muziek.

Ontdek Fuerteventura vanuit Corralejo

Corralejo, Fuerteventura: BetancuriaVanaf het noorden naar het zuiden van Fuerteventura is het slechts twee uur rijden. Dit maakt dat je met een huurauto tijdens dagtripjes enorm veel van het eiland kan zien. Wat je in elk geval niet mag missen als je op pad gaat?

  • Neem een kijkje in de voormalige hoofdstad Betancuria. Je bent in een paar uurtjes wel door het stadje heen, maar laat je wél verrassen door de prachtige parochiekerk Santa Maria, de lieflijke balkons en de oude burgerwoningen. Eet een ijsje op een van de terrasjes en scoor wat souvenirs in één van de kleine winkeltjes om jouw bezoek af te sluiten. Net buiten Betancuria vind je ook nog het prachtige uitzichtpunt Mirador de Morrovelosa. Dan zie je pas écht hoe mooi het eiland is!
  • Voor de lekkerste visjes ga je naar Ajuy, een vissersdorpje aan de zuidwest kust. Het dorpje wordt gekenmerkt door een zwart zandstrand. Via het strand kun je – als je je calorieën na het eten eraf wilt trainen – naar diverse grotten en kliffen lopen.
  • Met de kids op pad? Breng een bezoek aan La Lajita Oasis Park in het zuiden van het eiland. Het park is gevuld met botanische tuinen en tal van dieren. Er worden zeehonden-, roofvogel- en papegaaienshows gegeven en je kunt op kameelsafari.
  • Rijd met de auto naar Nationaal Park Jandía en ga te voet verder. Je hebt namelijk de mogelijkheid om naar het hoogste puntje van het eiland te hiken. Het duurt zo’n 5 tot 6 uur voor je op de top van Pico de la Zarza. Start vroeg, want schaduw is er op de weg ernaar toe nauwelijks. Er staat je wel een overweldigend uitzicht te wachten!

Waar overnacht jij?

Mocht je al een vakantie hebben geboekt, skip deze alinea dan vooral. Ben je echter nog wel op zoek naar een fijn verblijf, dan hebben we wat aanraders voor je:

  • Meerdere zwembaden, faciliteiten voor sport en wellness, twee restaurants, de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven en gratis WiFi. Tijdens een verblijf in Barcelo Corralejo Sands ontbreekt het je aan niets!
  • Voor een geslaagde familievakantie boek je een verblijf in Alua Suites Fuerteventura. Het ligt praktisch direct aan het strand en biedt prachtige zwembaden (maar liefst vijf!) en miniclubs voor elke leeftijd. Ook fijn: je hebt de mogelijkheid om te verblijven o.b.v. all inclusive.
  • In alle rust verblijven? Net buiten Corralejo vind je luxe villa’s bij Villas & Clubs Bahiazul. Privacy is gegarandeerd! Je hebt een privézwembad tot je beschikking en naast het zwembad vind je een eigen zonneterras met ligbedden en barbecue. Genieten met een hoofdletter G!

Heb je graag de keuze uit meer hotels? Bekijk ons volledige aanbod. We hebben zo’n 30 hotels en appartementencomplexen voor je geselecteerd.

Op naar Corralejo, op naar een zonovergoten vakantie op Fuerteventura!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *