Corona vakantie voorbereiden

Op vakantie in coronatijd? Ga goed voorbereid op pad!

Het coronavirus weerhoudt ons er (gelukkig!) niet langer van om op reis te gaan. We mogen weer! Dat het anders is dan anders spreekt voor zich; in Nederland is dat het ook. Tijd om je goed voor te bereiden en – zoals het kabinet het onlangs zei – wijs op reis te gaan.

Denk aan de hygiënemaatregelen

Alle hygiënemaatregelen die de overheid ons het laatste jaar heeft ingestampt, zijn ook van toepassing in andere landen. We zetten ze nog eenmaal voor je op een rij, al kan je ze vast wel dromen:

  • Was je handen met grote regelmaat. Neem handreinigingsgel mee voor op plekken waar geen water voor handen is.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Schud geen handen.
  • Stap niet in het vliegtuig als je corona-gerelateerde klachten hebt.
  • Ervaar je klachten tijdens jouw vakantie? Ga naar je kamer en neem telefonisch contact op met hotelpersoneel en/of de reisleiding.

Mondkapjes? Check!

Ook in het buitenland zijn er plekken waar het dragen van een mondkapje aangeraden wordt of verplicht is. Los nog van dat je niet om mondkapjes heen komt in het vliegtuig. Zorg dus dat je er genoeg meeneemt op vakantie. En bekijk ook wel type mondkapje je nodig hebt; landen kunnen hier speciale eisen aan stellen.

Zorg voor de juiste documenten en papieren

Reizen in coronatijd vraagt net iets meer aandacht dan in normale tijden. Niet alleen omdat je te maken hebt met maatregelen ter plaatse, maar ook omdat de overheden van de vakantiebestemmingen én de Nederlandse overheid om aanvullende documenten kan vragen. Wat je allemaal nodig hebt? Check de website van de overheid.

Huur een auto

Corona vakantie voorbereiden: autoEen huurauto biedt je de ultieme vrijheid; je bent vrij om te gaan en te staan waar je wilt. En als je meerdere keren op pad wilt, is het vaak nog voordeliger dan excursies. Dit is de reden dat wij fan zijn van huurauto’s!

Nu komt daar nog een extra voordeel bij; je hoeft niet met vreemden op pad tijdens een excursie. Die overigens nog steeds worden aangeboden, maar in een kleinere vorm en soms met een verplichting van een mondkapje.

Lekker een auto huren & zelf op pad! Je kunt bij ons bij het maken van een boeking direct een huurauto regelen. Vakantie al geboekt en nu nog een auto regelen? Dit kan via onze partner Sunny Cars.

Regel direct een huurauto

Check bij de verhuurmaatschappij – of dit nu Sunny Cars is of een andere – de regels die gelden voor auto’s. Er kan o.a. een beperking zijn op het aantal mensen in een auto. Ook kan het zijn dat er regels voor mondkapjes zijn indien je niet tot hetzelfde huishouden of groep behoort.

Check de maatregelen ter plaatse

Met het afschaffen van het algemene negatieve reisadvies gaan steeds meer vakanties door, ook in de zomervakantie.

Dit roept tegelijkertijd veel vragen op bij onze klanten. “Moet ik een mondkapje op als ik op het strand lig?”, “Kan ik gewoon uit eten?”, “Waar moet ik rekening mee houden in mijn hotel?”.

Om je goed zicht te geven in hoe het op jouw bestemming, zetten we de maatregelen op onze diverse vakantiebestemmingen op een rij.

De regels van de luchtvaartmaatschappij

Corona vakantie voorbereiden: vluchtOmdat het vliegen met 1,5 meter afstand niet haalbaar is, kan vliegen met het gebruik van een mondkapje. Daar is iedereen zich inmiddels van bewust. Er kunnen echter meer maatregelen aan boord gelden.

De IATA (International Air Transport Association) en de EASA (European Union Aviation Safety Agency) hebben richtlijnen opgesteld voor luchtvaartmaatschappijen. Maar omdat het richtlijnen zijn, kunnen luchtvaartmaatschappijen hier wel op individueel niveau van afwijken. Bijv. vanaf welke leeftijd het gebruik van mondkapjes verplicht is.

Surf voorafgaande aan jouw reis naar de website van de luchtvaartmaatschappij die jouw vlucht uitvoert. Zo weet je in elk geval welke regels er gelden tijdens jouw vlucht.

Ook per luchthaven kunnen de regels verschillen. Social distancing zal altijd een rol spelen, maar er kunnen verschillen zijn in bijv. het gebruik van mondkapjes of incheckprocedures. Het kan geen kwaad om je hier vooraf in te verdiepen. Lees bijv. alles over de corona maatregelen op Schiphol.

Overige tips om goed voorbereid op pad te gaan

  • Als je een pakketreis bij ons hebt geboekt, is de reisorganisatie verplicht jou bijstand te bieden bij repatriëring. Je wordt dus echt niet aan jouw lot overgelaten. Op de reisbescheiden vind je noodnummers voor het geval dit nodig mocht zijn.
  • We raden je aan je aan te melden bij de Nederlandse Ambassade. Dit kan eenvoudig online. Je voert in waar je wanneer heen gaat en de overheid houdt je per sms op de hoogte mocht de veiligheid in het land in geding komen.
  • Ook de Reisapp van Buitenlandse Zaken is een aanrader. Via deze app blijf je tijdens jouw reis op de hoogte van actuele reisadviezen en evt. calamiteiten. Je kunt via de app ook (24 uur per dag) contact zoeken met de overheid.

Zo… als je deze stappen allemaal kunt afchecken ga je goed voorbereid op reis in coronatijd. We wensen je een onwijs fijne vakantie, misschien wel meer dan ooit!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *