Mooiste hotels Corfu

De mooiste hotels op Corfu; pareltjes!

Waar denk je aan bij Corfu? Groene natuur, kleine baaien en authentieke dorpjes. Vanaf vandaag tel je daar de geweldige hotels bij op. We keken al even rond en wow, wat een leuke adresjes zijn er! Eerst zien, dan geloven? Kijk dan snel mee naar de – als je het ons vraagt – mooiste hotel op Corfu.

(meer…)

Lees meer

Vakantie Corfu tips

Op vakantie naar Corfu? Check deze tips!

Ga jij binnenkort op vakantie naar Corfu? Met deze tips weet je in no time alles over het eiland. Je krijgt daarnaast handige links naar nog meer informatie. Zo ga je goed voorbereid op pad!

Je kunt onvoorbereid vertrekken en dan heb je nog een geweldige vakantie. Je haalt er echter het maximale uit als je je een beetje inleest. Check deze Corfu-tips bijvoorbeeld. (meer…)

Lees meer

Mooiste stranden Corfu

Beachlife! De mooiste stranden van Corfu

Voor welk Grieks eiland je ook kiest, je kunt er steevast rekenen op prachtige stranden. Van langgerekte stranden tot kleine idyllische baaitjes. Dit geldt ook voor de Ionische eilanden en dan in het bijzonder voor Corfu. Tijd om de mooiste stranden op Corfu op een rij te zetten!

Corfu in een vogelvlucht

Als je het over ‘groen Griekenland’ hebt, dan heb je het over Corfu. Het landschap van het Griekse eiland wordt gekenmerkt door bergen en dalen vol met dennenbomen, cipressen, sinaasappelbomen, wijngaarden en olijfbomen.

Langs de kust zie je echter een weer heel andere kant van Corfu; eindeloos veel kleine strandjes en een aantal langgerekte stranden omzomen als het ware het eiland. Soms loopt dit naadloos in elkaar over en groeien de dennenbomen door tot in het water!

Waar je de mooiste stranden van Corfu vindt? Wij zetten ze op een rij! En mocht je nog geen vakantie hebben geboekt; we hebben ook direct geweldige hoteltips nabij deze stranden voor je. (meer…)

Lees meer

Corfu met kinderen

Corfu met kinderen: alles voor een geslaagde familievakantie

Op zoek naar een familievakantie op één van de vele Griekse eilanden? Overweeg Corfu! Het veelzijdige Ionische eiland biedt genoeg familiehotels en mogelijkheden voor kindvriendelijke dagjes uit.

Corfu in een vogelvlucht

Corfu, door sommige mensen ook wel Korfoe genoemd, ligt aan de westkust van Griekenland. Het maakt onderdeel uit van de Ionische eilanden en is na Kefalonia het grootste eiland van de Ionische archipel. Met een oppervlakte van bijna 600 km² heeft het alles in huis voor een veelzijdige vakantie.

Je hebt de keuze uit meerdere badplaatsen, waar alles in het teken staat van zon, zee en strand. Maar het eiland biedt meer… Een rijke cultuur bijvoorbeeld en enorm veel natuur. Het is echt een groen eiland. Extra fijn voor families; er geldt een korte reistijd. Binnen 3 uur vliegen vanaf Schiphol sta je op Corfu. En vaccinaties? Die zijn niet nodig! (meer…)

Lees meer

Must sees Corfu-Stad

De must sees van Corfu-Stad

Boek je een vakantie naar het Griekse eiland Corfu, dan mag een uitstapje naar Corfu-Stad niet ontbreken. De hoofdstad heeft veel te bieden voor de reiziger: mooie religieuze gebouwen, tal van musea én sfeer, volop sfeer. We nemen je aan de hand mee langs de must sees van Corfu-Stad.

Corfu-Stad in een notendop

Bezienswaardigheden Corfu-Stad notendopCorfu-Stad (door de locals Kerkyra genoemd) bevindt zich aan de oostkust van Corfu. De stad is goed te bereiken per huurauto en wordt dan ook regelmatig bezocht door toeristen die elders op het eiland wonen. De badplaats heeft ca. 35.000 inwoners en er heerst – dankzij de mensen en de historische overblijfselen – een bijzondere sfeer.

Naast de hoofdstad is Corfu-Stad ook een havenstad. Sterker nog: er zijn twee havens, Neo Limani en Paleo Limani, de nieuwe en oude haven. De stad is dan ook vanuit verschillende locaties per boot te bereiken en altijd al zo te bereiken geweest. Door deze ligging moest de kust in vroegere tijden goed verdedigd worden. Dit gebeurde in de 16e eeuw door middel van forten. Over deze en andere bezienswaardigheden vertellen we je hieronder meer! (meer…)

Lees meer

Scooter huren Corfu

Ontdek Corfu per scooter

Je kunt bij ons direct bij boeking van jouw vakantie naar Corfu een auto huren, maar er is ook een andere mogelijkheid: door een scooter te huren op Corfu. Parkeren gaat eenvoudiger en in een paar dagen kan je een groot deel van het eiland verkennen. Sjees jij – met gepaste snelheid – van het ene prachtige strand naar het andere? We geven je wat handige tips! (meer…)

Lees meer