Corfu met kinderen

Corfu met kinderen: alles voor een geslaagde familievakantie

Op zoek naar een familievakantie op één van de vele Griekse eilanden? Overweeg Corfu! Het veelzijdige Ionische eiland biedt genoeg familiehotels en mogelijkheden voor kindvriendelijke dagjes uit.

Corfu in een vogelvlucht

Corfu, door sommige mensen ook wel Korfoe genoemd, ligt aan de westkust van Griekenland. Het maakt onderdeel uit van de Ionische eilanden en is na Kefalonia het grootste eiland van de Ionische archipel. Met een oppervlakte van bijna 600 km² heeft het alles in huis voor een veelzijdige vakantie.

Je hebt de keuze uit meerdere badplaatsen, waar alles in het teken staat van zon, zee en strand. Maar het eiland biedt meer… Een rijke cultuur bijvoorbeeld en enorm veel natuur. Het is echt een groen eiland. Extra fijn voor families; er geldt een korte reistijd. Binnen 3 uur vliegen vanaf Schiphol sta je op Corfu. En vaccinaties? Die zijn niet nodig!

Strandhoppen op Corfu

Corfu met kinderen: strandZijn zon, zee en strand de belangrijkste ingrediënten van jullie familievakantie? Dan zit je op Corfu goed. Verspreid over de kustlijn vind je kleine kiezelbaaitjes en brede zandstranden.

Erg fijn: meer dan 30 stranden op het eiland zijn bekroond met een Blauwe Vlag. Dit keurmerk staat voor veilige en schone stranden en water. Wel zo fijn met kinderen! Deze stranden raden wij aan:

  • Een van de bekendste stranden is Glyfada, gelegen aan de westkust van Corfu. Het is een lang breed zandstrand en je vindt er alle faciliteiten voor een comfortabel dagje onder de zon. Fijn: dit is een van de stranden met een Blauwe Vlag! LTI Louis Grand Hotel ligt direct aan dit fijne zandstrand.
  • In het noordoosten van Corfu vind je het langgerekte Barbati Beach. Het kiezelstrand wordt omgeven door prachtig groen/blauw water, wat zorgt voor een haast tropisch plaatje. Bomen zorgen voor genoeg schaduw en voor een hapje of drankje neem je plaats op een van de terrasjes. Appartementen La Riviera Barbati ligt op slechts een steenworp afstand van het strand.
  • Dassia Beach doet haar naam eer aan; dasos betekent bos en dit strand wordt dan ook omgeven door o.a. olijfbomen. Met dank aan het langzaam in zee aflopende (kiezel)strand en het rustige water is het een populair strand onder gezinnen. Elea Beach ligt direct aan het strand én de gezellige boulevard.

Een dagje waterpret op Corfu

Wat is een zomervakantie zonder bezoek aan een waterpark? Waterratten vermaken zich een volledige dag in Aqualand, een van de grootste aquaparken van Griekenland. Je vindt er meer dan 30 glijbanen en zwembaden die niet op twee handen te tellen zijn. Voor de kleintjes is er een speciaal Fantasy-deel en volwassenen kunnen dobberen op de lazy river.

Corfu met kinderen: Aqualand ResortKlinkt dit jou als muziek in de oren? Verblijf in Aqualand Resort in Agios Ioannis. Je hebt dan gedurende je verblijf gratis toegang tot Aqualand. Extra fijn: je hebt er de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven!

De leukste dagtrips met kinderen op Corfu

Over water gesproken; dit vind je niet alleen in het waterpark, maar langs de hele kustlijn. Met dank aan het heldere water in de mooie baaien hoef je slechts een snorkelset aan te schaffen en je geniet van kleurrijke vissen tijdens een snorkelsessie! Iets oudere kinderen hebben de mogelijkheid om te duiken.

Corfu met kinderen: cultuurAls je jouw kind(eren) graag iets meegeeft van de lokale cultuur is de hoofdstad Corfu-Stad (ook wel Kerkyra genoemd) een aanrader. Ga op souvenirjacht (leuk voor opa en oma!), breng een bezoek aan de opgravingen bij de Heratempel, ontdek de stad per paardenkoets, neem een kijkje bij het indrukwekkende fort of geniet van een ijsje aan een van de gezellige pleinen.

Waar ik als kind blij van werd op vakantie? Een jeepsafari! Ook op Corfu is dit mogelijk. Via kronkelende, soms wat stoffige en hobbelige wegen bereik je bijv. eenvoudig de top van de Panokrator, de hoogste berg van Corfu. Vanaf ca. 900 meter hoogte heb je een geweldig uitzicht over het eiland. Liever een iets lager tempo? Ga voor een middagje paard- of ponyrijden door de natuur van Corfu.

De beste reistijd met kinderen

Het Griekenland-seizoen loopt van ca. mei tot oktober. In deze periode bieden we reizen aan naar het eiland. Al deze maanden zijn prima voor een familievakantie. Het voordeel van mei en juni is dat het er nog rustig is en dat de temperaturen nog niet zo hoog oplopen. De zee kan wel wat fris zijn.

In het hoogseizoen word je soms getrakteerd op tropische temperaturen, maar door de zeewind hoef je dit zeker niet als storend te ervaren. Denk er wel om dat je de kinderen bijtijds insmeert en dit regelmatig herhaalt. September is weer een stuk rustiger. In tegenstelling tot de maanden april en mei is het zeewater nog opgewarmd!

Wil je een ruimere keuze aan hotels en appartementen dan de tips die we reeds hebben gegeven? Bekijk ons volledige aanbod. Hup, op naar Corfu om te genieten van jullie familievakantie!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *