Comeback van de wintersport

De comeback van de wintersport: meer Nederlanders op de lange latten

Dit seizoen zullen naar verwachting meer mensen op de lange latten staan dan vorig jaar. Zo blijkt uit onderzoek van NBTC-NIPO. Tijd om in dé trends en de bestemmingen van komend seizoen te duiken.

Waar het afgelopen seizoen 929.000 Nederlanders op wintersport gaan, zijn dat volgens de peilingen dit seizoen zo’n 994.000. Een stijging van maar liefst 7% die bij een goed sneeuwseizoen nog wel eens hoger kan uitpakken. Maar liefst 650 miljoen euro wordt er aan wintersport uitgegeven, een groei van 25 miljoen t.o.v. vorig jaar. We hebben duidelijk weer meer vertrouwen in de economie. Maar waar gaan we met dit geld allemaal heen?

Populaire wintersportgebieden van dit moment

Populaire wintersportbestemmingenTirol en Salzburgerland (Oostenrijk), de Franse Alpen en Sauerland (Duitsland) lijken de winnaars van dit jaar te worden. Oostenrijk blijft all time favorite doordat je in de grote skioorden (Gerlos, Kirchberg, Saalbach, Hinterglemm, Zell am See en Sölden) veelal de mogelijkheid hebt om dicht bij de piste te verblijven.

Toch mogen we Frankrijk daarbij als wintersportland niet uitvlakken. Frankrijk beschikt over het grootste skigebied ter wereld (La Plagne) en de meeste pistekilometers. Maar liefst 8.000 km aan piste vind je hier, bereik via 3.700 liften.

De populairste bestemming in Duitsland, Sauerland, dankt haar populariteit aan de korte afstand tot Nederland. Dit is dé plek voor een lang weekend wintersport. Waarbij je ook nog eens aan de hand van de sneeuwhoogte op het laatste moment kunt beslissen of je gaat.

Wintersportbestemmingen in opkomst

Volg jij niet graag de massa of ben je om wat voor reden niet op zoek naar grote skigebieden? Op deze opkomende bestemmingen is het massatoerisme nog ver te zoeken, maar beschik je wel over voldoende faciliteiten voor een geslaagde wintersportvakantie.

  • Het Bulgaarse Bansko is dé opkomende wintersportbestemming van dit moment. Waarom? Het is betaalbaar en het gevarieerde skigebied biedt afdalingen voor zowel beginners als gevorderden.
  • Voor extreme wintersporten ga je naar een ander Bulgaars gebied, Borovets.
  • Tsjechië is betaalbaar én kent een hoge sneeuwzekerheid. De lagere pistes maken het geschikt voor onervaren en beginnende wintersporters. Veel skischolen beschikken daarnaast over faciliteiten voor jonge wintersporters.

Alternatieve wintersporten in trek

Niet iedereen die op wintersport gaat, wil skiën. Neem nu Finland. Tijdens een wintersport in dit land geniet je van een knipperend haardvuur in je chalet, maak je een winterse rit met een hondenslee of ga je voor een ruige tocht per snowscooter. Alternatieve bestemmingen als Finland raken steeds meer in trek en zijn steeds eerder volgeboekt.

En verder…

Comeback van de wintersport, skiër

NBTC-NIPO onderzocht ook de invulling van onze wintersport. Wat doen we en hoe verplaatsen we ons naar de plaats van bestemming?

  • 74% gaat voor skiën, waar slechts 11% voor snowboarden gaat. Nog minder mensen gaan voor wandelen of langlaufen.
  • 80% van de wintersporters reist per auto naar de plaats van bestemming, 8% gaat met de bus. Overige opties zijn vliegtuig of trein.

Ben jij van plan om komend seizoen een wintersport te boeken? Volg onze blog, want wintersporter Robert van Snowchamps zal je alles vertellen over de diverse wintersportbestemmingen. Dan wordt het net wat makkelijker om je keuze te maken uit onze wintersportaanbiedingen. 

Over de auteur

Laura

Naast haar werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reist Laura graag de wereld over. Om daarna haar reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op haar favorieten-lijstje staan. Ook droomt ze graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *