Cancún Mexico

Cancún, meer dan een Mexicaans feestparadijs

De Mexicaanse vakantiebestemming Cancún heeft een feestreputatie. En dat klopt ook wel. Je vindt er een groot aanbod aan restaurants, bars en nachtclubs die behoren tot de beste ter wereld. Lichtshows en spectaculaire optredens zijn hier eerder regel dan uitzonderingen. Toch is dit niet het enige dat dit populaire oord te bieden heeft. Ook voor een relaxte zonvakantie ben je hier aan het juiste adres!

Cancún in een vogelvlucht

Cancún is een populaire badplaats annex stad met zo’n half miljoen inwoners. Toeristen die naar de populaire plaats komen, verblijven vaak niet in de stad zelf, maar op het voor de kust gelegen schiereiland. Deze zone van Cancún wordt ook wel de hotelstrip genoemd.

De redenen dat vakantiegangers naar Cancún afreizen zijn uiteenlopend; de ene vakantieganger is gevallen voor de droomplaatjes van witte hagelstranden, de ander wil graag kennis maken met het uitgaansleven. Maar ook cultuurliefhebbers kiezen keer op keer voor de stad; genoeg bezienswaardigheden in de omgeving!

Strand, strand en nog eens strand!

Cancún strandVanuit het vliegtuig vang je al een eerste glimp op van het zandstrand van Cancún. Deze is maar liefst 20 km lang en wordt omgeven door een helderblauwe zee. Het grootste gedeelte van dit strand vind je aan de hotelstrip, die feitelijk allemaal een klein stukje strand hebben afgezet. Dit betekent dat je vanuit je hotel in veel gevallen zo het strand oploopt. Ideaal!

Voor de kust van Cancún vind je enkele koraalriffen. Koop een snorkelsetje en ontdek de mooie onderwaterwereld van Mexico. Nog leuker is een bezoek aan Xel-Ha, een bijzonder natuurlijk aquarium. Je kunt hier o.a. met dolfijnen en manatees zwemmen of op de bodem van de oceaan lopen met een grote glazen helm op. Of wat dacht je van een middagje snuba? Dit is een unieke combinatie tussen snorkelen en duiken.

Caraïbisch Isla Mujeres

Cancún; Isla MujeresOp ca. 20 minuten varen van Cancún vind je het kleine eilandje Isla Mujeres. Op het voormalige visserseiland vind je (buiten de hoofdstad) een stuk minder hotels dan in Cancún of Playa del Carmen. Het straatbeeld wordt vooral gekenmerkt door huizen in Caribische stijl. Deze worden afgewisseld door hagelwitte stranden.

Blijf echter niet de hele dag in bikini of zwembroek op het strand liggen. Er is genoeg te beleven. Je kunt gaan snorkelen, duiken of zelfs een geweldig tripje over zee maken en walvishaaien observeren. Er zijn Maya-overblijfselen te bewonderen in Punta Sur en bij Dolphin Discovery kun je met dolfijnen zwemmen. Ook interessant is het schildpaddenkweekstation Tortugranja.

Hoe je je verplaatst op het eiland? Per taxi, per scooter of – geheel in stijl zoals de locals het hier zelf doen – per golfkarretje. Voor zo’n € 30,- tot € 40,- heb je acht uur de beschikking over jouw eigen blitse karretje. Houd er rekening mee dat je – gezien de beperkte snelheid – zoveel mogelijk rechts dient te rijden. Andere voertuigen kunnen je dan eenvoudig passeren.

Een duik in de Mexicaanse cultuur

In de omgeving van Cancún zijn een aantal archeologische vindplaatsen. In de badplaats zelf vind je ook nog een stukje van een oude Maya-ruïne. Ruïnes del Rey ligt aan het eind van de hotelstrip en is daardoor binnen handbereik.

Cancún, TulumWil je echt kennismaken met de Mexicaanse cultuur maak dan een uitstapje naar Tulum. Tulum was één van de meest belangrijke (en laatste) handelssteden die ooit door de Maya werden gebouwd, zo’n 1.000 jaar geleden. De ruïnes die je er vindt, stammen al van ver voor die tijd. Ze zijn zo’n 1.600 jaar oud.

Alleen al de locatie van Tulum (dat naar verluid vroeger Zama werd genoemd) is een plaatje om te zien. Het ligt op een 12 meter hoge klig aan de Caribische Zee en kijkt uit over de turquoise zee. Je vindt Tulum op ca. 1,5 uur rijden vanuit Cancún. Mocht je niet zelfstandig op pad willen gaan, dan zijn er altijd mogelijkheden voor excursies.

Op een iets grotere afstand en in het binnenland van Mexico vind je Chichén Itza, de meest bekende Maya-stad van Mexico. Je kunt hier o.a. de beroemde piramide van Kukulcán bewonderen.

Een kijkje in het binnenland

Wil je meer van Mexico zien dan enkel strand én kennis maken met meer dan enkel de Maya-cultuur? Boek een jungletour. Samen met een gids en een andere groep vakantiegangers trek je het binnenland in om diverse dorpjes te bezoeken.

Voor natuurliefhebbers is een dagtripje naar Nationale Park Yum Balam een aanrader. Dit park, ten noorden van Cancún, herbergt diersoorten als jaguars en poema’s en tijdens een boottocht door het regenwoud kun je zomaar oog in oog komen staan met wilde katten.

Word verliefd op het Mexicaanse eten

Gezien het hotelaanbod heb je grote kans dat jouw keuze valt op een all inclusive hotel. Laat je hierdoor er echter niet van weerhouden een keer een avond buiten de deur te eten. Bezoek een lokaal restaurant (vraag je de Mexicanen zelf om advies!) en maak kennis met het Mexicaanse eten. Goddelijk!

Fijne hotels in Cancún

Cancun hotelsPlaya del Carmen is de badplaats met verreweg de meeste keuze aan hotels. Denk niet dat je in Cancún echter niets te kiezen hebt; de hotels zijn veelal bekroond met vier en vijf sterren en beschikken over alle faciliteiten voor een ontspannen zonvakantie. Kijk je mee naar onze favoriete hotels?

  • Fijn? Nee, fantastisch! Royalton Riviera Cancun wordt door Nederlandse reizigers bekroond met een ruime 9,5. En niet zonder reden! Het hotel heeft een directe ligging aan het strand en beschikt over negen (!) restaurants, diverse zwembaden en – ideaal! – je hebt de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven. Laat dat ontspannen maar beginnen.
  • Tijdens je all inclusive vakantie bij het adults only Riu Palace Las Americas hoef je je geen moment te vervelen. Vier de vakantie met een duik in het zwembad, ontspan in de zon en spendeer de dag met de diverse activiteiten en faciliteiten bij het hotel. Handig: er is gratis WiFi aanwezig.
  • Nog een toppertje uit de bekende RIU-familie is Riu Cancun. Dit hotel ligt aan een fijn zandstrand, biedt een 24-uurs all inclusive formule en beschikt over een top-wellnesscentrum.

Ben je enthousiast geworden en wil je een ruimere keuze aan hotels? Bekijk ons volledige aanbod naar Cancún. Fijne vakantie alvast!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *