Canarische eilanden per auto verkennen

Ontdek de Canarische Eilanden met een huurauto

Ieder jaar ontdekken meer en meer vakantiegangers hoe mooi de Canarische Eilanden zijn; het worden niet voor niets de pareltjes van Spanje genoemd. De echte schoonheid ontdek je niet door aan het strand of zwembad te liggen, maar door de Canarische Eilanden per auto te verkennen. Ga je mee?

Per auto zijn de Canarische Eilanden prima te verkennen en het huren van een auto is helemaal niet zo duur en ingewikkeld. Je kunt namelijk direct tijdens boeken een huurauto regelen via onze partner Sunny Cars. Extra fijn; je maakt gebruik van de complete all-in service. Zo heb je o.a. geen zorgen over schades en is een tweede bestuurder altijd inbegrepen. Easy peasy!

Gran Canaria

Huurauto Canarische Eilanden, Gran CanariaEen van de drukst bezochte Canarische eilanden is Gran Canaria. Niet alleen omdat je er het hele jaar door kunt genieten van een heerlijke zonvakantie, maar ook door de prachtige omgeving en de compactheid van het eiland. Gran Canaria heeft namelijk een diameter van ca. 50 km.

Zo kun je vanaf Pico de las Nieves genieten van een geweldig uitzicht op de Roque Nublo en op het buureiland Tenerife. Mits je geen last hebt van hoogtevrees natuurlijk, want je bevindt je er wel op 1.949 m hoogte. Via de bergen bereik je dit geweldige uitzichtpunt in ca. 1,5 uur vanuit de populaire badplaatsen Maspalomas en Playa del Inglés, via de kust is het ruim een uur rijden.

Ben je even klaar met natuurschoon spotten? Gran Canaria beschikt over tal van leuke stadjes en dorpjes die echte must-sees zijn. Las Palmas en dan met name de wijk Vegueta – met haar smalle straatjes en charmante huisjes – is daar een voorbeeld van. De wijk staat niet zonder reden sinds 1990 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook het authentieke Gáldar en misschien wel het mooiste dorpje van het eiland Teror mogen tijdens een roadtrip over het eiland niet ontbreken.

Huurauto Canarische Eilanden, Lopesan Costa MelonerasLopesan Costa Meloneras is een luxe uitvalsbasis om Gran Canaria per huurauto te ontdekken. Wissel uitstapjes gemakkelijk af met een dagje bij het zwembad of het strand. Voor extra ontspanning biedt het hotel wellnessfaciliteiten.

Fuerteventura

Huurauto Canarische Eilanden, FuerteventuraOp Fuerteventura is meer te vinden dan enkel zon, zee en strand. Je kunt er in bijv. Corralejo goed winkelen en zelfs uitgaan, maar daar blijft het niet bij…

Toer met een huurauto door het veelzijdige vulkanische landschap van woestijn en vulkanisch gesteente. Bezoek onderweg het westelijke gelegen plaatsje Ajuy, dat haar bekendheid dankt aan het zwarte strand Playa de los Muertos en de indrukwekkende grotten. Vanaf diverse uitzichtpunten heb je een mooi zicht over de westkust van het eiland. Na de afdaling, langs de enigszins gevaarlijke trap, kun je een duik nemen in zee, maar houdt er rekening mee dat de stroming hier erg sterk kan zijn.

Om Ajuy te bereiken dien je van de hoofdweg van Fuerteventura af te slaan en een B-weg te nemen richting de kust. De B-wegen in Fuerteventura zijn goed onderhouden, dus een 4×4 is zeker niet nodig. Naast Ajuy is de voormalige hoofdstad Betancuria een must-visit. Dwaal door het historische centrum met paleizen, schattige balkonnetjes en de parochiekerk Santa Maria.

Huurauto Canarische Eilanden, R2 Romantic Fantasia Dreams & Suites HotelRomantiek ten top! Dat biedt het adults only R2 Romantic Fantasia Dreams & Suites Hotel in Tarajalejo. Ga er lekker samen op uit met jullie huurauto en boek o.b.v. all inclusive voor een compleet onbezorgde vakantie.

Lanzarote

Huurauto Canarische Eilanden, LanzaroteIn het noorden van Lanzarote kun je als zon-, zee- en strandliefhebber een heerlijke vakantie beleven. Je vindt er diverse witte duinstrandjes omgeven door zwarte lavarotsen, groene bosjes en helderblauw zeewater. Maar het eiland biedt meer…

Ga bijvoorbeeld met een huurauto naar het dorpje Ye, in het noorden van Lanzarote. Dit is absoluut een bezoekje waard. Je kunt er bij Bodega Los Almacenes diverse wijnsoorten en een cactuslikeur proeven. Zorg er wel voor dat één van je medereizigers nuchter blijft, anders komen jullie niet meer terug bij het hotel. Verblijf je in Puerto del Carmen dan is het ca. 45 minuten rijden, ligt je hotel in Playa Blanca dan kun je rekenen op ruim een uur reistijd.

Heb je na een borrel trek in een goede maaltijd, dan is Playa Quemada een leuk plaatsje om naartoe te rijden met je huurauto. Je kunt er op een terrasje aan zee genieten van diverse, smakelijke visgerechten. Buen provecho! Lanzarote beschikt ook over een prachtig vulkanisch landschap. Hier maak je kennis mee in Nationaal Park Timanfaya. Andere must-sees zijn o.a. Teguise met de leuke zondagsmarkt, Jardín de Cactus en de diverse bouwwerken van César Manrique.

Huurauto Canarische Eilanden, Hotel Beatriz Playa & SpaEén van onze bestgeboekte hotels op Lanzarote? Dat is Hotel Beatriz Playa & Spa. Verblijf direct aan het strand en boek o.b.v. all inclusive voor een onbezorgde vakantie.

Tenerife

Huurauto Canarische Eilanden, TenerifeMisschien wel het populairste Canarische eiland in ons aanbod is Tenerife en dit eiland is écht een walhalla voor natuurliefhebbers. Je bezoekt er namelijk het hoogste punt van heel Spanje; de 3.718 meter hoge vulkaan El Teide. De vulkaan ligt in het gelijknamige Nationaal Park Teide, dat een oppervlakte van ca. 19.000 hectare heeft. Met een huurauto kun je de autoweg TF-21 nemen die je naar diverse uitzichtpunten en wandelroutes brengt. Het puntje van de vulkaan kun je echter niet met de auto bereiken. Die kun je parkeren op ca. 2.350 meter hoogte, waarna je een kabelbaan kunt nemen. Doen!

Zin in een beetje afkoeling tussen het toeren door? Bezoek de natuurzwembaden van Tenerife. Wat dat precies zijn? Een soort zeewaterkommen van vulkanisch gesteente aan de rand van de oceaan. Veel van deze zwembaden zijn handmatig aangelegd, maar dat mag de plek niet drukken. Onze favorieten? Piscinas Natural del Caletón en Lago Martiánez.

Zin in wat meer levendigheid? Ga naar het kloppende hart van Tenerife; de hoofdstad Santa Cruz. Neem hier bijvoorbeeld een kijkje aan Mercado de Nuestra Señora de Africa, een van de grootste markten van het eiland en ga naar Plaza Isla de la Madea. Aan dit plein vind je kerk Iglesia de San Fransisco en Teatro Guimar.

Huurauto Canarische Eilanden, Ole Tropical TenerifeOle Tropical Tenerife is een fijne uitvalsbasis voor koppels en families. Dankzij het strand, dat je in no time bereikt, én de meerdere zwembaden is vervelen geen optie.

La Palma

Huurauto Canarische Eilanden, La PalmaLa Palma is het meest noordwestelijk gelegen Canarische eiland en met een oppervlakte van 726 km2 is het alleen groter dan de eilanden La Gomera en El Hierro. Ondanks dit kleine oppervlakte vonden we een paar mooie hotspots die je kunt bereiken per huurauto.

Voor een schitterend uitzicht over het eiland ga je naar Roque de los Muchachos. Met de auto bereik je een hoogte van maar liefst 2.426 m, waarna je een observatorium aantreft. Je vindt hier ’s werelds grootste telescoop en een geweldig uitzicht is gegarandeerd.

En wat dacht je van een flinke wandeling? Onze favoriet is de vulkaanroute. De naam zegt het eigenlijk al; je kunt ca. 1.450 m omhoog rijden met de auto naar de Refugio El Pilar om vervolgens een route te bewandelen naar de vulkaan Cumbre Vieja. Geniet van het lavalandschap dat door de jaren heen door verschillende vulkanen is ontstaan en vergeet vooral niet een paar mooie foto’s te maken!

Huurauto Canarische Eilanden, La Palma & Teneguia PrincessJe waant je bijna op een Caribisch eiland tijdens een vakantie in La Palma & Teneguia Princess. Het hotel beschikt over een prachtige zwembadencomplex en een fantastisch uitzicht op zee. Zin om je buikje rond te eten? Boek o.b.v. all inclusive!

Zie jij het zitten om de Canarische Eilanden per huurauto te verkennen? Welke hoogtepunten sla je dan zeker niet over?

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *