Calpe, meer dan een zonbestemming aan de Costa Blanca

Zon, zon en nog eens zon… Aan de Costa Blanca doe je zeker een kleurtje op! Dit kan o.a. in Calpe, een levendige badplaats met stranden in overvloed. Wij nemen je mee langs de stranden van Calpe, maar laten je daarnaast zien wat je nog meer kunt ondernemen tijdens een vakantie in de Spaanse badplaats. Kijk je mee?

Calpe in een vogelvlucht

Calpe ligt aan de oostkust van Spanje, op ca. 20 kilometer van het bekende Benidorm. Deze twee badplaatsen lijken op het eerste gezicht erg op elkaar; langs de kustlijn domineren hoge gebouwen het straatbeeld. Maar Calpe beschikt daarnaast over een oud stadsgedeelte, waarin je een kijkje kunt nemen in de geschiedenis. En naast relaxen aan één van de stranden, kun je er heel wat natuurrijke pareltjes bewonderen. Dit maakt jouw vakantie in de Spaanse badplaats erg veelzijdig!

Strandbestemming bij uitstek

Calpe, Costa Blanca: strandSpaanse badplaatsen zijn zonbestemmingen bij uitstek en dit geldt zeker voor Calpe. Je vindt er namelijk twaalf zandstranden!

Het grootste strand van de badplaats is Playa Arenal. Met een lengte van maar liefst 1.328 meter vind je hier gegarandeerd een plekje om te relaxen. Zelf in het hoogseizoen ligt het hier lang niet altijd vol. Wanneer je niet tussen andere vakantiegangers wilt liggen, kun je gerust een stuk doorlopen om een rustiger plekje te vinden! En wil je tijdens jouw stranddag even ontsnappen aan de zon? Neem dan plaats op de strandboulevard, waar palmbomen voor de nodige schaduw zorgen.

Bijzonder: op Playa Arenal vind je restanten van een oud Romeins badhuis én van oude baden. Deze opgravingen, die zijn omheind met een hekje, vind je midden op het strand. Dit stukje cultuur maakt jouw stranddag extra bijzonder!

Een ander ruim zandstrand is Playa De La Fossa. Aan dit strand vind je veel appartementencomplexen, waardoor dit strand in de zomer vaak een stuk drukker is dan Playa Arenal. Maar je vindt er wel voldoende faciliteiten. Langs het strand vind je bijvoorbeeld parkeerplekken en diverse restaurants.

Vakantie Calpe, AR Roca Esmeralda Wellness & Spa Nabij Playa De La Fossa ligt AR Roca Esmeralda Wellness & Spa. Na jouw stranddag kun je verkoeling zoeken in het zwembad. Voor de kleintjes is er een kinderbad. En doordat je verblijft in je eigen appartement, beschik je over voldoende privacy.

Genieten van de natuur

Calpe meer dan een zonbestemming, natuurTussen bovenstaande stranden in ligt dé blikvanger van Calpe: de 332 meter hoge kalkrots Peñón de Ifach. De rots én de natuur eromheen zijn in zijn geheel een natuurpark. Natural Park del Penval d’Ifac is daarmee het kleinste natuurpark van heel Spanje. Bijzonder!

Wil je de rots van dichtbij bewonderen? Tijdens een wandeling van ca. anderhalf uur klim je langzaam hoger en hoger en geniet je van de prachtige natuur om de rots heen. Je vindt er diverse soorten vogels; met een beetje mazzel spot je zelfs een flamingo! Vanaf de top geniet je van een prachtig uitzicht over Calpe en de Middellandse Zee. Bij goed weer kun je zelfs Ibiza zien liggen!

Een ander natuurrijk pareltje in Calpe zijn de zoutpannen. Deze zijn vroeger aangelegd voor de conservering van vis, maar zijn later onder water gezet. Hierdoor is het nu een perfecte plek voor verschillende vogels om te leven. Extra leuk: je kunt hier flamingo’s spotten!

Ontdek het oude centrum

Calpe, Costa Blanca: centrumOndanks dat je aan de kustlijn van Calpe voornamelijk hoogbouw vindt, beschikt de badplaats ook over een historisch centrum. Calpe was vroeger een vissersdorpje en hier is nog veel van terug te zien. Loop bijvoorbeeld naar de straat Calle Puchalt, waarin je authentieke vissershuisjes kunt bewonderen.

Daarnaast spot je in de Moorse wijk El Arrabal diverse bezienswaardigheden. Wandel langs de oude vestingwallen en bewonder de oude weertoren Torreó de la Peça. Ook kun je cultuur snuiven in het oude stadhuis, dat tegenwoordig dienst doet als archeologisch museum. Slenter vervolgens door de kronkelende straatjes en ga heerlijk shoppen in één van de vele winkeltjes. Een fijne afwisseling na het luieren aan het strand!

Sol Y Mar Gran Hotel The One, Calpe Wil je nabij het oude centrum van Calpe verblijven? Boek dan een vakantie naar Sol Y Mar Gran Hotel The One. Bestel een drankje terwijl je geniet van een prachtig uitzicht over zee, kom tot rust in het wellnesscentrum en maak gebruik van gratis WiFi.

Een dagje naar Valencia

Calpe meer dan een zonbestemming. ValenciaWil je meer van Spanje zien tijdens je vakantie in Calpe? Huur dan een auto en rijd binnen ca. anderhalf uur naar Valencia. Deze bruisende stad staat vol met archeologische hoogstandjes, die variëren van moderne tot eeuwenoude gebouwen.

Sla tijdens jouw dagtrip zeker een bezoek aan Ciudad de las Artes y las Ciencias niet over. De zes moderne gebouwen die bij deze ‘stad in een stad’ horen, hebben elk een andere functie. Ook wanneer je er niet naar binnen gaat, zal je je ogen uitkijken wanneer je hier rondloopt.

Liever een kijkje nemen in de geschiedenis van de stad? Het historisch centrum bestaat uit smalle straatjes met een aantal mooie bezienswaardigheden. Bewonder de Kathedraal van Valencia en geniet van de gezelligheid op Plaza Ayuntamiento. Er is van alles te ontdekken!

Kun jij niet wachten om een vakantie naar Calpe te boeken? Bekijk dan ons volledige aanbod om een hotel te vinden dat bij jou past. Wij wensen je alvast een fijne tijd onder de Spaanse zon!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *