Droomvakantie Blue Monday

Droomvakantie? Met deze bestemmingen overleef je Blue Monday

De dag waarop mensen zich het meest neerslachtig, weemoedig of zelfs depressief voelen? Dat is Blue Monday. Van deze vijf paradijselijke droomvakantie bestemmingen word je instant happy.

Waar Blue Monday vandaan komt? De Britse psycholoog Cliff Arnall deed hier – nog niet eens zo lang geleden, in 2015 – onderzoek naar. Daar bleek uit dat januari niet onze beste maand is. De feestdagen zijn achter de rug, het geld is op, de dagen zijn nog steeds zo donker en met de goede voornemens gaat het soms ook al direct mis.

Op deze dag kun je zomaar geconfronteerd worden met neerslachtige en weemoedige collega’s en vrienden. Of misschien heb je er zelf wel last van. Wacht maar… na het lezen van dit artikel – en wie weet het boeken van een reisje? – kan je de hele wereld weer aan.

Blue Monday meteen verdrijven? Boek een vakantie!Bekijk ons aanbod

Dominicaanse Republiek

Als er één goede omschrijving is voor de Dominicaanse Republiek, dan is het ‘palmbomen hemel’. Probeer eens thuis te komen met vakantiefoto’s zonder wuivende palmen. Dat lukt dus écht niet!

En dat is meteen de charme van de Dominicaanse Republiek. Door de palmbomen én hagelwitte stranden beleef je hier de ultieme droomvakantie! De luxe all inclusive hotels dragen bij aan jouw geluksgevoel. Tropische cocktails kun je gewoon onbeperkt bestellen zonder dat je met extra kosten opgescheept wordt.

Er valt daarnaast genoeg te ontdekken op het eiland. De hoofdstad Santo Domingo is een walhalla voor cultuurliefhebbers. Als je van zon, zee en strand houdt, maak dan zeker een boottocht naar het paradijselijke eiland Saona. En in het binnenland vind je suikerplantages waar het land bekend om staat.

Grand Bavaro PrincessWil je jezelf goed in de watten leggen op Blue Monday? Boek een vakantie naar Grand Bavaro Princess. Palmbomen en strand in overvloed, maar ook diverse zwembaden, wellnessfaciliteiten en volop eten & drinken binnen handbereik.
Droomvakantie Blue Monday: Dominicaanse Republiek
Op Blue Monday zijn er maar twee dingen blauw op de Dominicaanse Republiek: de lucht & het water

Zanzibar

Versla jij jouw Blue Monday-depressie het liefst met een combinatie van hagelwitte stranden, azuurblauw water, talloze watersportmogelijkheden, cultuur én luxe hotels? Dan is Zanzibar de ultieme bestemming voor een droomvakantie.

Even een korte introductie voor wie niet bekend is met deze droombestemming. Zanzibar is een Afrikaans eiland dat bij Tanzania hoort. Waar het vasteland van Tanzania bekend staat om wildlife, vind je op dit eiland alle ingrediënten voor een relaxte en super-de-luxe strandvakantie. De hotels zijn alleen al ge-wel-dig! Met dank aan de lange kustlijn en de vele stranden, loop je vanaf de meeste hotels zo het strand op.

Palmbomen zijn standaard onderdeel van jouw uitzicht, waar je ook loopt. Oké, misschien wel iets minder in de smalle straatjes van het oude centrum van Stone Town, de hoofdstad van Zanzibar. Hier ruil je de palmbomen in voor een flinke dosis cultuur. Ook geen straf!

Droomvakantie Zanzibar, Neptune Pwani Beach Resort & SpaEen mooie tuin én een zeer uitgebreide all inclusive formule; het ontbreekt je aan niks bij Neptune Pwani Beach Resort & Spa. Dit hotel biedt o.a. een coconut bar op het strand, een luxe wellnesscentrum, meerdere restaurants en diverse zwembaden.
Droomvakantie Blue Monday: Zanzibar
Van een Blue Monday-depressie heb je tijdens een droomvakantie op Zanzibar geen last

Malediven

Ja, deze mag natuurlijk niet in het lijstje van ultieme droomvakantie bestemmingen ontbreken. Op wiens bucketlist prijkt dit paradijs niet? Alleen al de vele foto’s van boven, maken dat je op het vliegtuig wilt stappen.

Malediven is dé bestemming voor iedereen die een instant vakantiegevoel krijgt van een overdaad aan palmbomen, hagelwitte stranden, een prachtige onderwaterwereld en luxe hotels. Visualiseer jezelf dan even met een cocktail in je hand op het terras van je eigen waterbungalow en het plaatje is compleet.

Of er ook heel veel te doen is? Denk niet dat jouw hele droomvakantie van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid kunt hoppen. Die zijn er niet zoveel! Maar er zijn wel mogelijkheden voor dagjes op pad. Je kunt bijvoorbeeld de hoofdstad Mále bezoeken of een vlucht in een watervliegtuigje boeken. Want de Malediven is vanaf boven misschien nog wel op haar mooist…

Barefoot Ecothotel, MauritiusEr is zelfs een hotel dat qua naam inspeelt op de blote voeten-behoefte: Barefoot Eco Hotel. Leuk! En het is ook nog eens een van onze voordeligste hotels op de Malediven.
Droomvakantie Blue Monday: Malediven
Het is niet zonder reden dé droombestemming van veel mensen, de Malediven

Mauritius

Zoek je een tropische droomvakantie met een flinke dosis cultuur om jouw Blue Monday-gevoel weg te jagen? Blader eens door foto’s van Mauritius. Grote kans dat je direct een vakantie naar het Afrikaanse eiland wilt boeken. Blauw is hier in overvloed aanwezig, maar dan in positieve vorm.

Mauritius biedt – ongeacht of je nu in het noorden, oosten, zuiden en westen verblijft – eindeloos veel witte stranden en misschien nog wel meer palmbomen. Door de altijd aanwezige wind (en dat is fijn want de temperaturen kunnen er flink oplopen) kun je er ook nog eens goed watersporten.

Voor wie dagjes aan het strand wilt afwisselen met dagjes uit, biedt Mauritius eindeloos veel mogelijkheden. Verblijf je in het zuiden (het meest populair onder Nederlandse vakantiegangers) dan is The Seven Coloured Earth een must-see, evenals Black River Gorges National Park. In het midden van het eiland kun je cultuur snuiven in de hoofdstad Port Louis. Het noorden herbergt prachtige botanische tuinen, authentieke dorpjes met kleurrijke markten en een schattig kerkje.

Constance Le Prince Maurice, MauritiusEen van de best beoordeelde hotels in Mauritius is Constance Le Prince Maurice. Als gast voel je je hier de koning (of prins) te rijk. Je verblijft midden in de natuur op een schiereiland (hallo rust!) en slaapt in een prachtige suite of villa. Hallo droomvakantie!
Droomvakantie Blue Monday: Mauritius
Op Mauritius combineer je strand & cultuur in een handomdraai

Mexico

Last but not least: Mexico! Het land in Midden-Amerika biedt naast een hoge dosis cultuur en een Spaans tintje alle ingrediënten voor een vakantie waarmee je Blue Monday écht wegblaast.

De bekende Rivièra Maya, waar de badplaatsen Cancún en Playa del Carmen liggen, is niet zonder reden populair onder Nederlandse vakantiegangers. Het langgerekte kustgebied wordt gekenmerkt door hagelwitte stranden om te zonnen, duizenden palmbomen om schaduw onder te zoeken en luxe hotels waar all inclusive eerder regel dan uitzondering is.

Een iets andere kant van Mexico vind je in Isla Holbox. Dit eilandje met slechts één dorpje, het gelijknamige Holbox, is een groot kleurenpalet. Het blauwe water steekt fel af tegen de hagelwitte stranden. En de kleurrijke huisjes met daken van palmbladeren vormen een mooi geheel met de prachtige street art die je er vindt. En aan het strand? Daar hangen hangmatten klaar om in te chillen. Geen straf!

Hotel Boutique Magic Blue, Playa del Carmen (Mexico)Kies in Playa del Carmen voor een kleinschalig hotel. Zoals Hotel Boutique Magic Blue, waar ontspannen centraal staat. Neem een duik tussen de palmbomen en geniet van de wellnessfaciliteiten.
Droomvakantie Blue Monday: Mexico
Blue Monday vieren in Mexico? Je hebt flink wat droombestemmingen om uit te kiezen!

Nog meer bestemmingen voor een droomvakantie

Is jouw Blue Monday-gevoel nog niet naar de achtergrond verdwenen? We hebben nog een paar suggesties voor je:

  • Boek een last minute naar IJsland en spot geen blauw, maar groen. Je hebt er in deze tijd van het jaar namelijk kans om het noorderlicht te spotten.
  • Een betaalbare droomvakantie in Azië? Dan dromen wij graag weg bij Bali. En dan graag met een hotel met infinity zwembad dat uitzicht biedt op de rijstvelden. En goed voorbeeld daarvan is Maya Ubud Restort & Spa.
  • Een droomvakantie in Europa? Voor een flinke dosis romantiek en luxe tippen we Santorini. Dit Griekse eiland wordt gekenmerkt door witte huisjes en blauwe koepelkerkjes. Je vindt er daarnaast geweldige boutique hotels.

Even wegdromen bij deze droomvakanties en Blue Monday verdwijnt naar de achtergrond. Helemaal killen? Trakteer jezelf op een mooi reisje in het vooruitzicht.

Droomvakantie Blue Monday: Santorini

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *