bezienswaardigheden zanzibar

Zanzibar, dé parel van de Indische Oceaan

In de Indische Oceaan, aan de oostkust van Afrika, vind je het tropische eiland Zanzibar. Zanzibar staat garant voor een ultieme (winter)zonvakantie. Dit eiland is net zo tropisch als de naam je doet vermoeden. Hoofdingrediënten van het eiland zijn een azuurblauwe zee, parelwitte stranden omgeven door palmbomen én een relaxte sfeer. Welkom vakantiegevoel!

Specerijeneilanden Zanzibar, Pemba en Mafia

bezienswaardigheden zanzibar: kruidnagel

Zanzibar – onderdeel van Tanzania, ook wel Unguja genoemd – ligt ten oosten van Tanzania en vormt samen met Pemba en Mafia de Specerijeneilanden. De naam danken deze eilanden aan de kruidnagelproductie, die een belangrijke inkomstenbron is voor de inwoners.

Wist je dat alleen op Pemba al 3 miljoen kruidnagelbomen te vinden zijn? Je kunt er dan ook eigenlijk niet aan ontkomen tijdens je vakantie Zanzibar. Breng zeker een bezoek aan een van de vele kruidplantages.

Naast kruidnagel wordt er op Zanzibar nootmuskaat, kaneel, peper, zeewier en raffia geproduceerd. En Zanzibar zou geen eiland zijn als het ook niet heerlijke vis serveert. Op Pemba worden ook rijst, koffie en bonen verbouwd.

Hagelwitte stranden

Zanzibar is met dank aan de vele tropische stranden een geliefde bestemming onder (winter)zonliefhebbers. De stranden op het eiland, welke tot de mooiste van Afrika behoren, lenen zich niet enkel om te zonnen; je kunt hier tijdens een welverdiende vakantie ook diverse watersporten beoefenen.

Zanzibar beschikt over een aantal mooie koraalriffen, waardoor duikfanaten de tijd van hun leven hier zullen hebben. Eén van Zanzibar’s beste duiklocaties is Mnemba. Dit is een klein eiland voor de kust van Zanzibar. Ook is het mogelijk om walvishaaien te zien en tussen dolfijnen te zwemmen. Naast duiken wordt ook kitesurfen een steeds populairdere watersportactiviteit op het Afrikaanse eiland.


Matemwe is een aanrader voor strandliefhebbers die houden van kleine en afgeschermde stranden.

Bezienswaardigheden Zanzibar

Door alle tropische plaatjes zou je haast vergeten dat Zanzibar meer biedt dan prachtige, tropische stranden en lekker weer. Het land kent diverse bijzondere bezienswaardigheden en je kunt er ook een dosis cultuur snuiven.

bezienswaardigheden zanzibar: deuren met houtsnijwerk

Bijvoorbeeld in de historische stad Stone Town, welke op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De stad is gebouwd op een driehoekig schiereiland in het westen van Zanzibar. Dwaal rond in de kleine, smalle, slingerende straatjes van Stone Town en bekijk diverse gebouwen met een mix van Arabische, Perzische, Indische en Europese architectuur.

Bewonder de ronde torens, deuren met houtsnijwerk, terrassen en prachtige moskeeën. Vanwege de smalle straatjes is de stadskern niet toegankelijk voor auto’s, hierdoor kun je op een relaxte manier de stad te voet de stad verkennen. Ooit was Stone Town het centrum van de slavenhandel, het is daarom ook zeker aan te raden om een kijkje te nemen bij de oude slavenmarkt waar je letterlijk terug in de tijd wordt gegooid.

Andere bezienswaardigheden op Zanzibar zijn het Paleis van de Sultan en Beit-el-Ajaib. En op een prachtige groene plek op Zanzibar, in het Jozani Chwaka nationaal park, ligt het Zanzibar Butterfly Center. In deze vlindertuin leven honderden verschillende vlinders.

Praktische informatie voor jouw reis naar Zanzibar

Zanzibar kent een regenseizoen, welke loopt van maart tot juni. Het beste kun je daarom in de maanden juli t/m september naar het Afrikaanse land afreizen. Over de temperatuur hoef je je geen zorgen te maken; het hele jaar door is het aangenaam vertoeven. De minimale temperatuur ligt rond de 28 graden en maxima rond de 32.

bezienswaardigheden zanzibar: Park Hyatt ZanzibarIn het prachtige centrum van Stone Town vind je het viersterren Park Hyatt Zanzibar. In dit hotel, gevestigd in  een gebouw uit 1847 welke op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, proef je de authentieke sfeer van Zanzibar én vind je nog tal van originele details uit vroegere jaren.

Wanneer je dit hotel uitloopt, waan je je middenin het historische centrum van Stone Town met gezellige drukte. In het hotel kun je daarna rustig bijkomen van de drukte in het centrum met een prachtig uitzicht over de Indische Oceaan.

Wil jij deze winter Zanzibar en haar vele bezienswaardigheden ontdekken? Bekijk dan snel ons voordelige aanbod en deel na jouw vakantie hieronder jouw persoonlijke tips.

 

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *