Bezienswaardigheden Sevilla

Zien! De leukste bezienswaardigheden in Sevilla

Als je in één Spaanse stad uren langs mooie gebouwen kunt wandelen, dan is het wel in Sevilla. Maar waar begin je nu…? We nemen je mee langs de bezienswaardigheden in Sevilla die je zeker gezien moet hebben tijdens een eerste bezoek aan de stad. En je bent gewaarschuwd; grote kans dat je verliefd terug komt!

Sevilla in een vogelvlucht

Madrid, Valencia, Barcelona, Sevilla… Leg een Spanje-fan de Spaanse steden voor en grote kans dat Sevilla bovenaan het lijstje staat. Waarom? De stad ligt in het zonnige zuiden, dus je kunt rekenen op aangename temperaturen. De inwoners zijn er meer dan vriendelijk en de diverse wijken zijn stuk voor stuk betoverend, mede door de vele Arabische invloeden. In de smalle straatjes vind je kleine barretjes waar je geniet van Spaanse tapas. Dat is hoe een stedentrip toch hoort te zijn?

Wil je in een korte tijd veel zien? Maak gebruik van de hop on hop off bus! Deze brengt je langs een groot deel van onderstaande bezienswaardigheden en je bepaalt zelf waar je afstapt, hoe lang én wanneer je weer opstapt. En er is een audio-gids beschikbaar, zodat je ook nog veel te weten komt over de bezienswaardigheden. Leuk extraatje: je krijgt vier gratis wandelroutes!

Een kijkje in Santa Cruz

Eén van de bekendste wijken, en hiermee meteen een top-bezienswaardigheid, in Sevilla in Santa Cruz. De voormalige Joodse wijk is hét kloppende hart van de stad en je kunt er urenlang slenteren en eindeloos verdwalen in de smalle straatjes en steegjes. Relaxen kan aan een van de pleintjes, die veelal worden omgeven door sinaasappelbomen. Geniet in de schaduw van een verfrissend glaasje sangria!

Je vindt er daarnaast een groot deel van de bekendste bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van Sevilla, de bijbehorende klokkentoren en Real Alcázar. Daarover vertellen we je hieronder graag iets meer!

Real Alcázar

Bezienswaardigheden Sevilla: Real AlcazarReserveer vooraf een kaartje en voorkom lange wachttijden; Real Alcázar in Santa Cruz is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Sevilla. Laat je hierdoor niet weerhouden, want dit oude paleis met prachtige tuinen verdient een bezoek van jou! Eigenlijk heb je Sevilla ook niet echt gezien, als je hier niet bent geweest.

Het paleis werd in de 14e eeuw gebouwd, op de plek waar ooit een Arabisch fort en later een Romeinse nederzetting stond. Een bonte verzameling van stijlen is gebruikt bij de bouw en toch is het volledig in harmonie. De vele kleurrijke tegeltjes passen prachtig bij de sierlijke bogen en de tuinen voelen als een natuurlijke verlening van het prachtige paleis.

Wist je dat Real Alcázar het oudste paleis in Europa is dat nog steeds als paleis gebruikt wordt? Als de Spaanse koning en koningin in Sevilla verblijven, maken ze gebruik van dit mooie juweeltje.

De kathedraal & de klokkentoren van Sevilla

Bezienswaardigheden Sevilla: Giralda en kathedraalRecht tegenover, dus we blijven nog even in Santa Cruz, het Real Alcázar vind je de kathedraal van Sevilla, Maria de la Sede. Met een lengte van 130 meter en een breedte van 76 meter kan je simpelweg niet om het gebouw heen. En dat wil je ook niet!

Want hoewel de bouwers ooit over deze gotische kathedraal zeiden “Zij die deze kathedraal zullen zien, zullen denken dat we gek waren”, is het een plaatje geworden. Je kunt uren kijken naar de vele gewelven, pilaren en schatten die de kathedraal (gebouwd tussen 1402 en 1509) herbergt.

Vanuit de kerk loop je zo door naar de volgende bezienswaardigheid van Sevilla. Na ja, zo…. Je hebt wel een beetje conditie nodig! Want de bijbehorende 12e eeuwse Giralda toren is maar liefst 97 meter hoog. Je bereikt de top via een hellend pad zonder treden. Via de inhammetjes onderweg krijg je vast een sneak preview van wat je bovenaan te wachten staat En mooier uitzicht over de stad bestaat niet!

Het bovenste deel van de toren stamt niet uit de 12e eeuw, deze is in de 16e eeuw toegevoegd. Sindsdien telt de toren maar liefst 25 klokken. Dat maakt flink wat kabaal als ze geluid worden!

Plaza España

Bezienswaardigheden Sevilla; Plaza de EspanaSla een willekeurige reisgids over Sevilla open en je ziet foto’s van een prachtig plein met mozaïeken, bruggetjes en een gebouw in de vorm van een halve cirkel. Dat is Plaza España, een van de kleurrijkste bezienswaardigheden van Sevilla.

Het kleurrijke complex werd gebouwd ter ere van een grote expositie in 1929. Voor deze expositie (met als doel om de band tussen Spanje, Portugal en haar kolonies te vergroten) mocht elk land een paviljoen ontwerpen. Het Plaza de España was het hoogtepunt van deze expositie en is nu nog steeds een van de meest bezochte bezienswaardigheden.

Ontspanning staat hier centraal! Je kunt in een bootje door de gracht vieren, van de zon genieten op een van de trappetjes of uitrusten op de kleurrijke mozaïekbankjes. Paardenkoetsen zie je hier ook in overvloed; zij leiden je o.a. door het naastgelegen stadspark.

Metropol Parasol

Bezienswaardigheden Sevilla: Metropol ParasolSevilla wordt gekenmerkt door historische bezienswaardigheden. Je zou haast denken dat je als liefhebber van moderne architectuur niet aan je trekken komt. Fout! In Centro, een wijk ten noorden van Barrio Santa Cruz, vind je Metropol Parasol.

Dit reusachtige kunstwerk, in de vorm van een paddenstoel, werd pas in 2011 geopend, maar is nu al een van de top-bezienswaardigheden van de Spaanse stad.

Je hebt de mogelijkheid om per lift het kunstwerk (dat van staal lijkt, maar vergis je niet, het is hout bekleed met polyurethaan) te beklimmen. Lopend over de ‘paddenstoelen’ heb je een geweldig uitzicht over de stad, vooral rond zonsondergang.

Plaza de la Real Maestranza

bezienswaardigheden-sevilla-stierenarenaIn de wijk El Arenal, gelegen aan de rivier Alfonso XIII, draait alles om Plaza de la Real Maestranza. Wandel je over de oevers van de rivier dan springt het gebouw direct in het oog; het wordt gedomineerd door de kleuren okergeel en wit.

Vroeger deed het gebouw dienst als stierenarena en als je in de arena staat en je ogen sluit, kun je met een beetje verbeelding nog de stieren horen briesen en rode lappen zien wapperen. Onder de arena vind je een museum voor als je meer te weten wilt komen over de geschiedenis van stierengevechten.

Een selectie uit onze favoriete hotels

Enthousiast geworden van deze – slechts kleine – selectie van bezienswaardigheden in Sevilla? Plunder je rekening & boek een van onze stedentrips naar Sevilla. We hebben namelijk bijzonder leuke hotels in de stad:

  • Middenin Barrio Santa Cruz vind je een bijzonder hotel, Hotel Las Casas de la Juderia. Het hotel bestaat uit eeuwenoude herenhuizen die middels patio’s en gangetjes met elkaar verbonden zijn. Tot rust komen na een lange dag slenteren kan in één van de authentieke kamers of aan het zwembad op het dakterras.
  • Het moderne en kleinschalige Casual de las Letras heeft een wel heel bijzonder thema; alles in dit hotel (gevestigd in een Sevilliaans huis uit 1909) is geïnspireerd op literatuur. Door het hele hotel verspreid vind je boeken, is het niet als kunstobject dan wel als leesvoer.
  • Wil je in luxe verblijven? Dan zit je goed bij EME Catedral Hotel. Dit hotel ligt direct tegenover de Kathedraal van Sevilla en beschikt over tal van luxe faciliteiten, waaronder een zwembad op het dakterras met prachtig uitzicht op stad én een uitgebreid wellnesscentrum.

Liever de keuze uit meer hotels? Bekijk al onze hotels of boek een van onze scherpe last minutes naar Sevilla. Vergeet dan vooral niet alle bovenstaande bezienswaardigheden op je lijstje te zetten!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *