Bezienswaardigheden Sardinië

Afvinken maar! Dé bezienswaardigheden van Sardinië

Ben jij fan van Italië en haar prachtige dorpjes, stadjes en bezienswaardigheden? En ben je nog nooit op Sardinië geweest? Shame on you! Lees dit lijstje met de mooiste bezienswaardigheden op Sardinië door en je wilt het liefst meteen een vakantie boeken.

Grotta di Nettuno

Bezienswaardigheden Sardinië: Grotta di NettunoDe grotten van Neptunus, de God van de Zee, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Sardinië. De druipsteengrotten liggen aan de voet van een ruim 100 meter hoge klif. Doordat ze slechts een meter boven zeeniveau liggen, zijn ze enkel te bereiken bij rustig water.

De grotten zijn ruim 4 km lang, maar je kunt als toerist slechts een deel hiervan bezoeken. Dat maakt het niet minder de moeite waard; je wordt getrakteerd op bijzondere stalagmieten en stalactieten. Ook het ondergrondse meer La Marmora is prachtig!

Reis per auto af naar de grotten, ten westen van de stad Alghero. De grotten behoren tot Parco Naturale Regionale di Porto Conto, waar je een goede blik op kunt werpen tijdens de autotocht. Het laatste stuk leg je te voet af. Denk daar niet te licht over; je moet zo’n 650 treden langs een steile rots trotseren.

Zie jij zo’n klim niet zitten? Je kunt de grotten ook per boot bezoeken. Tijdens een boottocht van enkele uren maak je kennis met de prachtige kust aan deze kant van het eiland én eindig je met een bezoek aan Grotta di Nettuno.

Bezienswaardigheden Sardinië: Alghero, Hotel Punta NegraVerblijven nabij de grotten? Alghero, dat ook wel Klein-Barcelona wordt genoemd, biedt verschillende mogelijkheden. Boek bijv. een vakantie in het luxe Hotel Punta Negra.

Cagliari

Bezienswaardigheden Sardinië: CagliariDé bezienswaardigheid op Sardinië voor cultuurliefhebbers? Dat is zonder twijfel de hoofdstad Cagliari, die stiekem wel wat weg heeft van Rome. Beide steden zijn namelijk gebouwd op zeven heuvels. Laat de flipflops dus maar thuis en doe stevige schoenen aan als je alles van de stad wilt zien!

Cagliari herbergt – met dank aan een geschiedenis die teruggaat tot in de prehistorie én de vele overheersingen die er zijn geweest – flink wat bezienswaardigheden. Hiervoor moet je vooral in de oudste wijk zijn, Castello. Voor Romeinse overblijfselen ben je in de wijk Stampace aan het goede adres.

De wijk Marina is dan juist weer een aanrader als je kennis wilt maken met het lokale leven. Het was vroeger de thuishaven van vissers en zeelieden en dit zie je nog terug in de traditionele trattoria’s.

Bezienswaardigheden Sardinië: Cagliari, Hotel CaliffoIn de Golf van Cagliari, op slechts 15 km van de hoofdstad, vind je Hotel Califfo. Vanuit het zwembad kijk je uit over de baai en in het restaurant is het smullen geblazen als je houdt van Italiaanse specialiteiten.

La Maddalena Archipel

Bezienswaardigheden Sardinië: La MaddalenaTen noorden van Sardiniue vind je de archipel La Maddalena, onderdeel van het Parco Nationale Arcipelago de La-Maddalena. Het bestaat uit tientallen eilanden, waarvan slechts enkele bewoond. De eilanden worden gekenmerkt door witte zandstranden en prachtig blauw water. Het voelt haast alsof je in het Caribisch gebied bent!

La Maddalena is het meest bezochte en daarmee ook het drukste eiland. Voor meer rust ga je naar het minder bekende Caprera. Beide eilanden zijn met elkaar verbonden middels een 600 meter lange brug, dus je kunt de levendigheid afzoeken of ontvluchten wanneer je wilt.

Hoe je de archipel kunt bezoeken? Er zijn twee mogelijkheden. De eerste is een veerboot, die je in 15 minuten van het noordelijk gelegen Palau naar het hoofdeiland La Maddalena brengt. Wil je kennismaken met meer eilanden? Boek dan een boottrip van een dag die je langs alle mooie plekjes brengt. Via onze partner GetYourGuide kan dat voordelig!

Bezienswaardigheden Sardinië: La Maddalena, Palau Green VillageVanaf Palau Green Village ben je in no time bij de eilanden! En met o.a. comfortabele appartementen en een fijn zwembad heb je alles in huis voor een geslaagde (familie)vakantie.

Nog meer bezienswaardigheden op Sardinië?

Ja hoor, bovenstaande mogen dan de belangrijkste bezienswaardigheden op Sardinië zijn, het eiland biedt meer, veel meer:

  • De plek voor zonliefhebbers is de Costa Smeralda. Hier vind je de bekende stranden Porto Cervo, Cala di Volpe en Liscia di Vacca. Oh, en een hoop VIP’s. Want in dit gebied, dat ook wel de Goudkust wordt genoemd, staan kapitale villa’s en ware paleizen. ’s Avonds kom je de VIP’s tegen in één van de hippe clubs.
  • Breng je het liefst zoveel mogelijk tijd aan het strand door, maar wil je wel een goede indruk krijgen van Sardinië? Breng een bezoek aan Sardegna in Miniatura in het midden van het Italiaanse eiland. Dit is feitelijk het Madurodam van Sardinië.
  • Cultuurliefhebbers dienen – naast Cagliari – het stadje Oristano op hun lijstje te zetten. Het leven speelt zich hier vooral af rondom het Piazza Roma, waar je o.a. de 13e eeuwse Toren van St. Christoffel vindt. Ook de prachtige Duomo en de kerk San Francesco zijn aanraders.

Wil jij kennismaken met al deze geweldige bezienswaardigheden op Sardinië? Bekijk ons voordelige aanbod of nog scherpere last minutes. We wensen je een fijne vakantie!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *