bezienswaardigheden abu dhabi

Dé bezienswaardigheden van Abu Dhabi

Dubai is het bekendste emiraat van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. Maar de moderne projecten en gebouwen zorgen er voor dat Abu Dhabi ook op de kaart wordt gezet als toeristische bestemming. Tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden van Abu Dhabi op een rij te zetten.

Abu Dhabi in het kort

bezienswaardigheden abu dhabi: Sheikh Zayed MosqueAbu Dhabi ligt op ca. 2 uur ten zuiden van het populairdere Dubai. Waar Dubai al grotendeels verwesterd is, vind je Abu Dhabi nog veel Arabische invloeden terug. Hoewel deze stad in navolging van Dubai met steeds meer moderne gebouwen wordt verrijkt, zal geloof en Arabische cultuur hier altijd een belangrijke rol blijven spelen.

Zo zal je tijdens het gebed in de moskeeën minder mensen op straat zien. Als westerse toerist zal je je aan de lokale normen en waarden moeten houden en is het bijvoorbeeld verre van wenselijk dat je met een druppel alcohol in je bloed rijdt. Openbaar kussen of knuffelen met je geliefde is not done, evenals topless zonnen. Laat je hier echter niet door afschrikken; ook voor de westerse toerist heeft Abu Dhabi genoeg te bieden.

Bezienswaardigheden Abu Dhabi, The St. Regis Saadiyat Island ResortDe bezienswaardigheden van Abu Dhabi in een handomdraai combineren met een relaxte zon- en strandvakantie? Dat kan in het ultra luxe The St. Regis Saadiyat Island Resort. Het ontbreekt je aan niets!

Stap in een hop-on-hop-off-bus

Ja, net als in de grote Europese steden kun je ook in Abu Dhabi op een westerse manier kennis maken met het emiraat. Maak een tripje met de hop on hop off bus en maak op een niet zo tijdrovende manier kennis met de vele hoogtepunten die Abu Dhabi rijk is. Met dank een audiogids in je eigen taal leer je veel over de ontwikkeling, de cultuur én de geschiedenis van het Arabische Emiraat.

Koop een 24-uurs ticket, dat biedt genoeg tijd om diverse populaire attracties en bezienswaardigheden van Abu Dhabi te verkennen. Zo rijd je met de bus langs De Corniche, Emirates Palace Hotel, Saadiyat Island, Iraanse markt, Marina Mall, Yas Island, de Centrale Markt, Heritage Village, Abu Dhabi Mall en de Ferrari World.

Het meest scheve gebouw ter wereld

bezienswaardigheden abu dhabi: Capital GateHet bestuur van Abu Dhabi wil niet achter blijven op Dubai en ziet zich dan ook genoodzaakt om een aantal futuristische gebouwen te plaatsen. Een daarvan is het opvallend scheve gebouw Capital Gate. Dit gebouw is door Guinness Book of Records erkend als het ‘World’s Furthest Leaning Man Made Tower’, oftewel het door de mens meest scheef gebouwde bouwwerk. Hij is vier keer schever dan de bekende toren van Pisa!

Autoliefhebbers opgelet!

Autoliefhebbers kunnen niet onder een vakantie naar Abu Dhabi uit. Op het Yas Island vind je namelijk het Yas Marina Circuit. Het circuit heeft ongeveer een miljard dollar (!) gekost en is daarmee het duurste F1-circuit ter wereld. Niet alleen het circuit, maar ook het futuristisch vormgegeven Yas Viecroy Hotel – welke deels over het Formule-1 circuit is gebouwd – heeft bijgedragen aan deze hoge kosten.

Bij een racecircuit hoort een mooi wagenpark. Naast het circuit vind je Ferrari World, een overdekt themapark geheel gewijd aan het Italiaanse automerk Ferrari. Het park, dat gedomineerd wordt door de Ferrari-rode kleur, biedt onderdak aan supersnelle achtbanen, racebanen en simulators.

Ten zuiden van Abu Dhabi, op ongeveer een uur rijden, vind je het Emirates National Automuseum. Bekijk hier de privécollectie van Sjeik Hamad Al Nahyan. Hij bezit ca. 200 auto’s!

Bezienswaardigheden Abu Dhabi, Fairmont Bab Al BahrNet buiten de drukte van de stad vind je Fairmont Bab Al Bahr. Door de tuin vol palmbomen, het zwembad en het schitterende uitzicht is het vakantiegevoel meteen aanwezig!

Ontdek de Arabische cultuur

bezienswaardigheden abu dhabi: Heritage VillageNaast moderne gebouwen, faciliteiten en een automuseum, beschikt Abu Dhabi ook over Arabische bezienswaardigheden. Sterker nog; je vindt er de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten, de Sheikh Zayed Mosque. In de moskee vind je ook nog eens het grootste tapijt ter wereld (ruim 5.600 m2) en de grootste kroonluchter ter wereld. Naast Arabische invloeden, vind je hier ook Moorse en Mongoolse invloeden. De witte moskee – handig tegen de warmte – biedt plaats aan maar liefst 40.000 moskeegangers.

De wandelboulevard Corniche is een populaire plek bij de lokale bevolking. Aan het einde van deze boulevard, op de Breakwater, ligt Heritage Village. In dit openlucht museum, gelegen op een smalle landtong, kom je meer te weten over hoe de bevolking van Abu Dhabi ruim 50 jaar geleden leefde, voordat de olie rijkdom bracht. Zo vind je hier o.a. een gereconstrueerde soek, diverse winkeltjes met traditionele Arabische souvenirs, een moskee en een Bedoeïenenkamp waar je kamelen en een tent van geitenhaar vindt. Na hier rondgelopen te hebben kun je vanaf het kleine aangelegde zandstrand genieten van een prachtig uitzicht op de zee en de skyline van Abu Dhabi.

Kortom: de moderne bezienswaardigheden en Arabische cultuur komen je tegemoet. Bekijk ons aanbod en vlieg deze winter nog naar Abu Dhabi

Beeld Ferrari World: Ritu Manoj Jethani | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *