Vakantiebestemmingen mei zon

Waar schijnt de zon? De beste vakantiebestemmingen in mei

Waar de keuze voor zonnige bestemmingen tijdens de Nederlandse winter beperkt is, kun je vanaf mei de verre bestemmingen links laten liggen en vind je óók in Europa genoeg opties. Onze favoriete bestemmingen voor een zonvakantie in mei? Lees snel verder!

LET OP! Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Wij hebben helaas geen invloed op het weer.

Algarve

Max. temperatuur: 23 °C. Gemiddeld aantal uren zon per dag: 10. Vliegtijd: ca. 3 uur.

We houden van de Algarve! Waarom? Naast dat je er een overdosis aan zon, zee en strand vindt, is de zuidelijke Portugese regio een geweldige bestemming om zelf te ontdekken. Huur een autootje – en dat kan direct bij boeking via ons, wel zo vertrouwd – en ga op pad.

Langs de bijna 200 km lange kustlijn vind je prachtige rotspartijen, brede zandstranden, idyllische baaitjes, leuke vissersdorpje en prachtige stadjes. In Albufeira vind je een ideale mix van een oud stadscentrum met een modern uitgaansleven, in Carvoeiro smaakt de vis het lekkerst en het centrum van Lagos is misschien nog wel het meest charmant. Genoeg keuze!

Overigens ook qua verblijf. We hebben meer dan 200 hotels en accommodaties voor je in de aanbieding, voor elk budget. Wil je zelf koken in een appartement of ga je voor een all inclusive hotel met alle mogelijke luxe? Het kan allemaal!

Falesia Hotel, AlgarveOp zoek naar een flinke dosis rust? Falesia Hotel is een klassiek hotel, omgeven door mooie tuinen en pijnbomen. In de tuin ligt een groot zwembad. Relaxen staat hier centraal. Het hotel heeft niet voor niets een adults only-formule.
Zon in mei: Algarve
Praia Dona Ana is een van de mooiste stranden waar je in mei van de zon kan genieten

Cyprus

Max. temperatuur: 27 °C. Gemiddeld aantal uren zon per dag: 10. Vliegtijd: ca. 4 uur.

Cyprus, het Europese eiland met the best of both worlds. Je vindt er namelijk Turkse en Griekse invloeden. En ondanks dit gegeven staat Cyprus maar voor weinig mensen op het wensenlijstje. Tijd om daar verandering in te brengen!

Zon in mei wilde je toch? Op Cyprus schijnt de zon zo’n 340 dagen per jaar. Dus ook al in het voorjaar. Sterker nog; vanaf eind mei kun je rekenen op uitschieters van boven de 30 °C. En dat maakt het tot ideaal strandweer. Aan stranden overigens geen gebrek; in populaire badplaatsen als Paphos en Ayia Napa draait het hier feitelijk om. Langgerekte stranden worden afgewisseld met verborgen baaitjes.

Die dagjes aan het strand kun je overigens eenvoudig afwisselen met een flinke dosis cultuur. Zeker als je verblijft in het eerdergenoemde Paphos. De badplaats kent een geschiedenis die meer dan 2.000 jaar terug gaat. Dat merk je vooral in het stadsdeel Kato Paphos, waar tal van bijzondere opgravingen te zien zijn.

Amavi Made for Two Hotel, Cyprus Toe aan een kindervrije vakantie met een flinke dosis zon en als het even kan ook nog wat cultuur? Ga voor Amavi Made for Two Hotel, een luxe adults only hotel in de populaire badplaats Paphos. Inclusief wellnessmogelijkheden en diverse restaurants.
Zon in mei: Cyprus
Naar Cyprus in mei? Zon, zee, strand, check!

Kreta

Max. temperatuur: 26 °C. Gemiddeld aantal uren zon per dag: 10. Vliegtijd: ca. 4 uur.

Heeft Griekenland jouw voorkeur voor een zonvakantie in mei? Dan raden we je aan één van de zuidelijker gelegen eilanden te kiezen. Zoals het populaire Kreta.

Ruim 30% van al onze vakantiegangers die naar Griekenland gaat, kiest niet zonder reden voor Kreta. Voordeel van dit eiland is dat je niet alleen kan rekenen op zon, zee en strand, maar ook nog op eens veelzijdigheid. Cultuur, lekker eten, natuur en een bruisend uitgaansleven lopen hier naadloos in elkaar over.

Afhankelijk van jouw wensen is er altijd wel een (bad)plaats die bij je past. Chersonissos is bijvoorbeeld bij uitstek geschikt voor een stapvakantie, Agios Nikolaos is wat kleinschaliger en Rethymnon wordt gezien als het culturele hart van Kreta. Mocht je nog twijfelen; we schreven een enorme reeks aan artikelen over het Griekse eiland met handige tips.

Abaton Island Resort & Spa, KretaAbaton Island Resort & Spa is een luxe hotel nabij Chersonissos. Je kunt er rekenen op o.a. een prachtig zwembad met uitzicht over zee, goddelijke maaltijden met verse ingrediënten, een wellnesscentrum en stijlvolle kamers.
Zon in mei: Kreta
Neem een kijkje bij het Arkadi Klooster als je in mei op Kreta bent

Sardinië

Max. temperatuur: 23°C. Gemiddeld aantal uren zon per dag: 10. Vliegtijd: ca. 2,5 uur.

Waar schijnt de zon in mei? Grote kans dat dat in elk geval het geval is op het Italiaanse eiland Sardinië. La Dolce Vita! Veelzijdigheid alom met dank aan de keuze uit diverse badplaatsen met elk hun eigen charme. En mocht je met een huurauto (of excursie) op pad gaan dan vind je er een unieke mix van mondaine badplaatsen en middeleeuwse stadjes.

Ken je Sardinië eigenlijk helemaal niet en wil je graag wat advies over jouw verblijfsplaats? We hebben een paar suggesties voor je, waaronder het noordelijk gelegen San Teodore. Het van oudsher vissersdorpje kent een charmant centrum met gezellige avondmarkt en een 4 kilometer lang strand.

Een andere optie is Baja Sardinia, eveneens in het noorden van het eiland. Het plaatsje ligt in een beschutte baai en beschikt over typisch Italiaanse restaurantjes en gezellige pleintjes. Je hebt vanuit het plaatsje zicht op de archipel La Maddalena. Dit stukje Caraïben in Europa is een aanrader om per boot te bezoeken.

Parco Blu Club Resort, SardiniëBij Parco Blu Club Resort maak je kennis met de authentieke Italiaanse keuken, neem je een duik in het fijne zwembad en kun je bijkomen op het stukje privéstrand. La Bella Italia!
Zon in mei: Sardinië
Een voorproefje op de zomer? Op Sardinië schijnt de zon in mei volop!

Malta

Max. temperatuur: 24 °C. Gemiddeld aantal uren zon per dag: 10. Vliegtijd: ca. 3 uur.

Wist je dat de hoofdstad van Malta, Valletta, een van de culturele hoofdsteden van 2018 was? Alleen dit is al een reden om af te reizen naar het mediterrane eiland. Andere redenen? Het zonnige klimaat, de mooie baaitjes en het feit dat het eiland voor werkelijk elke doelgroep wat in huis heeft.

Zo kunnen jongeren nachten doorhalen in de badplaats St. Julians, zijn er voor gezinnen prachtige stranden rondom Mellieha, biedt de onderwaterwereld veel plezier voor duikers en kunnen actieve vakantiegangers elke dag weer nieuwe bezienswaardigheden ontdekken.

Extra leuk: de Maltezer archipel bestaat niet alleen uit het eiland Malta, maar uit nog twee eilanden. Naar Gozo reis je eenvoudig af per (auto)ferry en kleinere bootjes brengen je naar het haast onbewoonde Comino. Highlight is hier de Blue Lagoon.

AX Sunny Coast Resort, MaltaBij AX Sunny Coast Resort staat alles in het teken van relaxen. Kom bij aan het zwembad, geniet van mediterrane maaltijden in een van de restaurants, ga sunsnacken op het strand voor de deur of ontspan met dank aan het wellnesscentrum.
Zon in mei: Malta, Gozo
In mei is het nog niet extreem druk bij de Blue Lagoon. Ideaal!

Meer vakantiebestemmingen voor mei (incl. zon!)

Gaat jouw hart nog niet sneller kloppen van temperaturen van rond de 25 °C en heb je het graag nog een stukje warmer? Dan raden we je toch echt aan om voor zon in mei  richting het Caribisch gebied af te reizen. En ook daar hebben we mooie bestemmingen voor je in de aanbieding!

  • Palmbomen, palmbomen, nog eens palmbomen, enorm veel strand en een flinke dosis cocktails & eten; dat is wat je kunt verwachten van een vakantie in de Dominicaanse Republiek. En in mei biedt het ook nog eens 8 zonuren per dag en een max. temperatuur van rond de 30 °C.
  • Nog een Caribische topper waar de zon in mei volop schijnt: Aruba. Hier combineer je luieren op het strand met een vleugje cultuur in Oranjestad of een uitstapje naar Arikok Nationaal Park. Met temperaturen van max. 34 °C is hotel met zwembad geen overbodige luxe!
  • Voor een tropische vakantie met een Spaanse tintje en een flinke dosis zon en cultuur reis je af naar Mexico. Strijk neer op een van de paradijselijke stranden van Cancún of Playa del Carmen en laat je in de watten leggen bij de veelal luxe (strand)hotels. En het weer in mei? Zon, zon, zon en temperaturen van max. 33 °C.
  • Als we roepen ‘salsa, mambo, mojito & sigaren’, dan hebben we het natuurlijk over  Cuba. Dit Caribische land staat bekend om de gastvrijheid, de traditionele rum én de liefde voor dansen. Klinkt dit als muziek in de oren? Boek dan nu jouw zonvakantie voor mei. Met temperaturen boven de 30 °C is het zomergevoel hier 100% aanwezig.
  • En je ziet hem in onze zon-toplijstjes vaker tegenkomen, Curaçao. Dit blijft de all time favorite in het Caribisch gebied. Mede doordat het het goedkoopste en meest veelzijdige eiland is van de Nederlandse Antillen. En het weer? Dat is in mei vergelijkbaar met dat van Mexico.

Welk van deze vakantiebestemmingen voor mei heeft jouw voorkeur voor een zonvakantie?

Zon in mei: Curaçao
Zie jij jezelf al liggen op dit strand? In mei is het heerlijk vertoeven op het tropische Curaçao
Wil jij op vakantie in mei?Bekijk ons aanbod

P.S. Waar de zon in andere maanden schijnt?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *