Vakantiebestemmingen zon augustus

Waar schijnt de zon? De beste vakantiebestemmingen in augustus

Augustus staat bekend als vakantiemaand; de meeste Nederlanders trekken eropuit naar binnen- of buitenland. Zin in een hoge dosis vitamine D? Dit zijn – als je het ons vraagt – de beste vakantiebestemmingen in augustus. Zon wacht hier op je!

Voor zonzekerheid in augustus hoef je niet ver te vliegen. Want dat vind je sowieso in Zuid-Europa. Welke bestemmingen op dit moment hot zijn? Kijk maar mee!

LET OP! Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Wij hebben helaas geen invloed op het weer.

Zonovergoten Kreta

Max. temperatuur in augustus: 32 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 12. Vliegtijd: ca. 3,5 uur.

We starten de lijst met een all time favorite onder onze boekers; het Griekse eiland Kreta. Dit zonovergoten eiland heeft écht voor elke type vakantieganger iets te bieden. Of je nu wilt strandhangen, graag cultuur snuift of een actieve vakantie zoekt. Of misschien wel een combinatie van dit alles.

De populairste badplaats op Kreta onder Nederlandse vakantiegangers is zonder twijfel Chersonissos. Jongeren komen er graag vanwege het bruisende uitgaansleven terwijl gezinnen met kinderen en vakantiegangers van middelbare leeftijd genieten aan de rustige westkant van de stad. Hier loopt het strand langzaam af in zee, waardoor de kinderen er met een gerust hart kunnen spelen

Strand en zon is er in overvloed op Kreta. Een dagje eropuit om cultuur te snuiven? Dat kan ook prima! Bezoek bijvoorbeeld het authentieke dorpje Chania en slenter door de smalle straatjes. De bekendste bezienswaardigheid van Kreta is misschien wel Knossos. Hier vind je opgravingen van een oud paleis uit de Minoïsche tijd. Erg indrukwekkend!

Vakantiebestemmingen zon augustus: Indigo Inn Casa, KretaEen van onze best geboekte adresjes op Kreta? Wij tippen het adults only Indigo Inn Casa. Je verblijft super stijlvol én in hartje Chersonissos. Tel daarbij nog de vier zwembaden, comfortabele ligbedjes en het gezellige terras op… Genieten maar!
Vakantiebestemmingen zon augustus: Kreta

Verrassend Porec

Max. temperatuur in augustus: 30 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 9. Vliegtijd: ca. 3,5 uur.

Zoek jij een vakantiebestemming in augustus waarbij je strand en cultuur in een handomdraai kunt combineren? Het Kroatische Porec biedt uitkomst! In de binnenstad van het havenstadje vind je tal van culturele bezienswaardigheden, terwijl het strand ook altijd dichtbij is.

In het verleden heeft Porec verschillende overheersers gekend, die zich vanwege de gunstige en strategische ligging juist hier vestigden. Als cultuurliefhebber pluk je van dit rijke verleden nu nog de vruchten. De stad barst namelijk van de kronkelige straatjes met forten, tempels en andere mooie gebouwen.  Het lijkt wel een openluchtmuseum! Dé must see? De Euphrasius basiliek die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Na al dat cultuur snuiven een dagje zonnebaden? Ook daarvoor leent Porec zich. In en rondom de stad vind je schitterende stranden met bijna turquoise water. Neem wel waterschoentjes mee en huur vooral een ligbedje, want er zijn voornamelijk kiezelstranden.

Enkele toppertjes zijn het stadsstrand van Porec, het levendige Brulo, het eiland Sint Nikola en de helderblauwe Blue Lagoon. Groot pluspunt; bijna alle stranden hebben het Blauwe vlag-keurmerk, wat betekent dat de stranden schoon en veilig zijn. Wel zo fijn, zeker als je met kinderen op vakantie bent.

Vakantiebestemmingen zon augustus: Valamar Parentino Hotel, PorecValamar Parentino Hotel heeft de perfecte ligging; op 300 meter van het strand én op wandelafstand van het centrum van Porec. En dan biedt het hotel ook nog een groot zwembad, allerlei (water)sportmogelijkheden en toffe kinderfaciliteiten.
Vakantiebestemmingen zon augustus: Porec

Strandhangen in Albufeira

Max. temperatuur in augustus: 31 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 11. Vliegtijd: ca. 3 uur.

Het Portugese Albufeira is al jaren een populaire bestemming onder Nederlandse vakantiegangers. Wij snappen heel goed waarom. Je geniet er namelijk van schitterend natuurschoon, waaronder adembenemende kliffen, prachtige baaien en ruige rotsen. De kustlijn verken je het allerbeste met een huurauto of vanaf het water. Bovendien kun je er tot in de late uurtjes dansen in een van de clubs aan The Strip.

Liever strandhangen tijdens je zonvakantie in augustus? In Albufeira heb je de keuze uit meerdere stranden, allemaal van goudgeel zand en omgeven door helderblauw water. Het mooiste strand is misschien wel Praia da Falésia, dat gekenmerkt wordt door rode rotsformaties. Bovendien kun je hier vanwege de gunstige wind prima windsurfen en parasailen. Liever de onderwaterwereld bekijken? Dan moet je op Praia da Oura zijn, waar je goed kunt duiken en snorkelen.

Een dagje cultuur snuiven is ook binnen handbereik als je kiest voor Albufeira. Ontdek bijvoorbeeld de imposante klokkentoren van de 18e-eeuwse Igreja da Matriz of bezoek het Museu Arqueológico, waar je tal van oude gebruiksvoorwerpen kunt bewonderen. Met kinderen op vakantie? In de Algarve vind je leuke water- en pretparken, waaronder Slide & Splash.

Vakantiebestemmingen zon augustus: Auramar Beach ResortEen geslaagde vakantie voor jong en oud beleef je in Auramar Beach Resort. Wat dacht je bijv. van een afwisselend animatieprogramma (voor jong en oud) en diverse sport- en relaxmogelijkheden? Waterratten kunnen terecht in het zwembad.
Vakantiebestemmingen zon augustus: Albufeira

Budget sunsnacken in Sunny Beach

Max. temperatuur in augustus: 27 °C. Gemiddeld aantal zonuren per dag: 10. Vliegtijd: ca. 3 uur.

Sunny Beach staat bekend als feestoord voor echte partygangers. Wij kunnen niet ontkennen dat je in de Bulgaarse badplaats zeker goed kunt feesten in en rondom de bekende Flowerstreet, maar een vakantie in Sunny Beach biedt nog veel meer. Om te beginnen kun je er nog redelijk goedkoop vakantie vieren. Voor uit eten of een cocktail betaal je er niet de hoofdprijs. Dat is dan weer fijn voor je portemonnee.

De naam zegt het eigenlijk al; Sunny Beach beschikt over een zonnig strand (in ieder geval het grootste deel van het jaar). Op het brede en lange (maar liefst 8 km) zandstrand is het heerlijk toeven op een van de vele ligbedjes. Daarnaast hoef jij je er niet te vervelen, want er zijn tal van watersporten te beoefenen. Zie jij jezelf al zitten op een banaan achter een speedboot? Groot pluspunt; het strand loopt langzaam af in zee. Ideaal als je met kinderen op vakantie bent.

Na zon, zee en strand is een cultureel dagje ook wel lekker. In dat geval moet je een bezoek brengen aan het 5 km verderop gelegen Nessebar. Dit stadje staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en wordt ook wel de parel van de Zwarte Zee genoemd. Hier zijn wij het compleet mee eens, want in het historische centrum kijk je je ogen uit. Slenter door de smalle straatjes met prachtige kerkjes en shop in een van de leuke winkeltjes.

Vakantiebestemmingen zon augustus: Melia Sunny Beach, Sunny BeachMelia Sunny Beach ligt middenin het bruisende Sunny Beach én heeft het strand voor de deur. Ontspan volledig aan het zwembad of leef je uit met de vele sportmogelijkheden. Oh, en ook voor kids is er meer dan genoeg te beleven!
Vakantiebestemmingen zon augustus: Sunny Beach

Meer vakantiebestemmingen voor augustus (incl. zon)

Nog meer tips nodig voor jouw wensenlijstje? Kijk eens naar deze toffe bestemmingen mét zon in augustus:

  • Met (kleine) kinderen naar de zon in augustus? Op naar Menorca, hét buggy-eiland van Spanje. Na een vlucht van ca. 2,5 uur sta je al op het kleinschalige Spaanse eiland. De temperaturen kunnen oplopen tot 30 °C en de zon schijnt wel 10 uur per dag. Hebben de jongste vakantiegangers daar last van? Nee hoor, die ravotten in de schaduw of spetteren in de aflopende zee.
  • De Algarve is dé bestemming voor een zonvakantie in Portugal. Aan de grillige, maar o zo mooie kustlijn kan je heerlijk sunsnacken. Spreid een handdoek uit op de goudgele stranden en geniet in augustus van temperaturen rond de 25 °C.
  • Een van de snelst groeiende Zuid-Europese landen voor een zonvakantie in augustus is Kroatië. Het is zo veelzijdig dat je je geen moment zal vervelen. Na een dag cultuur snuiven of wandelen door een nationaal park kan je wel een verkoelende duik gebruiken. De weersvoorspelling? Tussen de 20 en 30 °C.

Welk van deze vakantiebestemmingen voor augustus heeft jouw voorkeur voor een zonvakantie?

Wil jij naar de zon in augustus?Bekijk ons aanbod

P.S. Waar de zon in andere maanden schijnt?

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *