Beachclubs op Ibiza

Chillout! De beste beachclubs op Ibiza

Ibiza staat bekend om het bruisende nachtleven en dat betekent dat er een grote kans is dat jij het de volgende dag net even wat rustiger aan wilt doen. Dit kan, onder het genot van een cocktail of een verse jus, het beste in onderstaande beachclubs.

Elements Ibiza (Cala Benirrás)

In het noorden van het eiland vind je, aan de rand van het strand, het exclusieve Elements Ibiza. Hippie chic is de omschrijving die je deze beachclub op Ibiza het beste kunt geven. De open ruimte, moderne inrichting gecombineerd met gerecyclede producten en het gebruik van wit dragen hier aan bij.

Met dank aan de getalenteerde koks geniet je hier van een voortreffelijke mediterrane keuken voor ontbijt, lunch en diner tot in de late uurtjes. Tussendoor kan je aan de juicebar verse sapjes en detox-cocktails bestellen, een yoga-les volgen of genieten van een massage.

Beachclubs Ibiza: BenirrasOp zondag aan het einde van de middag verzamelen locals en toeristen zich op het strand bij Elements Ibiza om gezamenlijk te trommelen, vuur te spuwen, te dansen en cocktails te drinken. Een verkoelende duik in de zee is toegestaan!

Cala Bassa Beach Club (Sant Josep de sa Talaia)

Een paradijs op aarde, dat is Cala Bassa Beach Club. En eigenlijk is het meer dan een beachclub; het beschikt namelijk over een prachtig zandstrand aan kristalhelder water, twee bars, drie restaurants, een snackbar, een VIP-ruimte voor een ultra-luxe dagje en relaxte muziek.

Amanta Beach Club (Santa Eulalia del Río)

Beachclubs op Ibiza: AmanteDe meest populaire beachclub in Santa Eulalia del Río is zonder twijfel Amante Beach Club, welke zich bevindt op een klif met uitzicht op de Sol D’en Serra Baai. De beachclub ligt in een luxe, maar landelijke omgeving met rotsen en veel groen wat samen voor een idyllische decor zorgt.

Geniet vanaf de luxueuze strandbedjes van de speciale Amante cocktails of ga voor een romantisch diner bij zonsondergang. Je hebt een ruimte keuze aan Mediterrane specialiteiten, die stuk voor stuk met verse én lokale producten gemaakt zijn. En, ideaal voor ouders, er is een kindercrèche aanwezig.

Nikki Beach Ibiza (Santa Eulalia del Río)

Nog zo’n topper in de badplaats Santa Eulalia del Río is Nikki Beach Ibiza, dat o.a. een strand biedt met uitzicht op de Middellandse Zee. Verkoeling kun je overigens ook zoeken in het zwembad. Of wat dacht je van een koud biertje, champagne of een verfrissende cocktail?

Culinair genieten is een belangrijk onderdeel, aldus de eigenaren van de populaire beachclub op Ibiza. Op de kaart vind je sushi, zeevruchten en de allerlekkerste kip. Voor lichte eters zijn er verrassende salades. Aan evenementen ook geen gebrek; regelmatig draaien hier de beste DJ’s en worden de grootste feesten gehouden. Erg populair onder de internationale jetset!

Blue Marlin Ibiza (Cala Jondal)

Zien en gezien worden, dat is waar het om draait in Blue Marlin Ibiza. Deze beachclub op Ibiza is in handen van een Nederlander die het goed voor elkaar moet hebben als je naar de prijzen kijkt… De champagne vloeit hier de hele dag door rijkelijk en de gegrilde garnalen en lichte salades zijn om je vingers bij af te likken.

Bij de buurman Yemanja geniet je van hetzelfde uitzicht en verse visgerechten voor een lagere prijs. Minder ‘zien en gezien worden’, maar ook rustiger genieten van een dagje strand vanaf jouw ligbedje.

Beachouse Ibiza (Playa d’en Bossa)

Beachouse Ibiza werd pas in 2014 geopend, maar is sinds dag één een doorslaand succes. Dit komt o.a. doordat het een wat kleinere en intiemere beachclub is dan de meeste andere beachclubs op Ibiza. De rust maakt het de ideale plek om bij te komen na een zwaar nachtje stappen.

Beachouse Ibiza wordt gekenmerkt door de mediterrane inrichting en met het uitzicht op de helderblauwe zee is het vakantiegevoel in het kwadraat aanwezig. Verse sapjes om je kater te verdrijven haal je bij de juicebar, lunchen en dineren kan in het restaurant. Uiteraard onder het genot van de typische chillout muziek die je zoveel hoort op Ibiza. Met DJ’s!

Cotton Beach Club (Cala Tarida)

Cotton Beach Club is precies het beeld wat je hebt als je je een hippe strandtent op Ibiza voorstelt; modern ingericht, veel wit, gedrapeerde katoenen lakens voor de nodige schaduw, stijlvolle strandbedjes en exclusief publiek.

El Chiringuito (Sant Antoni de Portmany)

Beste beachclubs Ibiza: El ChiringuitoToen El Chiringuito in 1999 geopend werd, was het niet meer dan een café waar je een biertje of koffie kunnen drinken. Anno 2016 is het een van de top 10 clubs op Ibiza. Met dank aan het geweldige uitzicht op de pittoreske baai van Cala Gracioneta, even ten noorden van de populaire badplaats Sant Antoni de Portmany.

Haar populariteit dankt deze beachclub op Ibiza echter ook aan de goede keuken. Op het overdekte terras kun je genieten van mediterrane en Spaanse specialiteiten. Ontbijt, lunch, diner, verse sapjes, vis en zeevruchten, gegrild vlees, de beste paella van het eiland; de hele mikmak.

Jockey Club (Las Salinas)

In het zuiden van Ibiza vind je, nabij de zoutpannen, één van de populairste stranden van Ibiza, Las Salinas. Aan dit strand is Jockey Club, een familiebedrijf, zonder twijfel de populairste strandtent.

Geniet op een laid back manier van de Spaanse zon terwijl cocktails, de beste wijnen, inktvisringen, Iberico ham of grillspecialiteiten aan je luxe bedje worden geserveerd. Op en top vakantie met zomerse beats op de achtergrond!

Kumharas (Cala de Bou)

Al nippend van een mojito of een strawberry daiquiri kun je in een hippie chique omgeving genieten van de befaamde zonsondergang nabij Sant Antoni de Portmany. Wil je je in stijl kleden? Bij de strandtent Kumharas wordt regelmatig een markt met handgemaakte juwelen en kleding in Ibiza-stijl gehouden.

Praktisch!

  • Houd er rekening mee dat de beachclubs van mei tot september (gedurende het feestseizoen) geopend zijn, daarbuiten kunnen afwijkende openingsdagen en -tijden gelden.
  • Bekijk de websites van deze beachclubs op Ibiza voor meer informatie over o.a. feesten en evenementen.

In dit is nog maar een kleine selectie van de vele beachclubs op Ibiza. We wensen je succes met het kiezen van jouw perfecte vakantie naar Ibiza!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *