Bangkok voor foodies

Bangkok: de Aziatische hotspot voor foodies

Thailand staat bekend om haar prachtige stranden, weelderige tempels, bijzondere buddha’s en…. een waanzinnige keuken! Met een enorm divers aanbod is het een van de meest geliefde keukens ter wereld. Niet verrassend dat steeds meer foodies de weg naar Thailand, en in het bijzonder Bangkok, weten te vinden.

De beste plekken voor streetfood

Als je ergens in Azië bijna letterlijk van de straat kunt eten, is het wel in Bangkok. Op elke hoek van de Thaise hoofdstad vind je haast wel een kraampje met authentieke Thaise gerechten. Van oorsprong was dit overigens niet zo; het begon allemaal enkel in Chinatown zo’n 200 jaar geleden. En dit is nog steeds dé plek voor foodies. Hier haal je o.a. de beste dumplings en oester omeletten.

Ook buiten Chinatown vind je goede plekken voor streetfood. In Soi Rambuttri (parallel aan het bekende Khao San Road) vind je zo’n 100 eetkramen met o.a. goede pad thai en mango sticky rice.

De lekkerste Thaise streetfood specialiteiten

Bangkok voor foodies: streetfoodEen van de bekendste streetfood gerechten is het eerder genoemde pad thai. Het is een eenpansgerecht van drooggebakken rijstnoedels met vlees of vis. Naar wens kun je er o.a. rode peper aan toevoegen.

Hoewel de naam anders doet vermoeden is pad thai van oorsprong helemaal geen Thais gerecht. Het vermoeden is dat dit gerecht ergens tussen de 14e en 18e eeuw werd geïmporteerd door een Vietnamese handelaar.

Andere streetfood die je geprobeerd moet hebben tijdens een vakantie in Bangkok?

  • Khanom Krok zijn kleine Thaise poffertjes met kokosvulling en een topping naar wens.
  • Hoewel de officiële naam Khao Niaw Ma Muang is, staat dit gerecht beter bekend als mango with sticky rice. Het is een van de favoriete desserts van de Thai zelf.
  • Tom Yum (ook wel Yom Yam) genoemd is een pikante heldere soep die in meerdere varianten op straat wordt aangeboden. De meest bekende is Tom Yum Kung. Deze populaire variant heeft als belangrijkste ingrediënt garnalen.
  • Salade-liefhebber? Bestel dan zeker Som Tam, een pittige papaja-salade.

Het voordeel van streetfood is dat het be-lach-e-lijk goedkoop is! Een flink bord pad thai koop je voor nog geen € 1,50 met een beetje geluk. En ook de andere gerechten kosten je geen rib uit je lijf!

De beste restaurants in Bangkok

Bangkok voor foodies: fine diningIets duurder zijn de sterrenrestaurants die Bangkok rijk is. Maar eerlijk is eerlijk… ook deze ervaring moet je aan je vakantie toevoegen. Internationale sterrenkoks openen steeds meer restaurants in de hoofdstad en fine dining lijkt hier na streetfood een ware trend te worden.

Enkele aanraders voor zo’n grandioos diner zijn:

  • Le Normandie Bangkok mag zich – met haar buitengewoon goede Franse keuken – een van de beste haute cuisine restaurants van Bangkok noemen.
  • Savelberg Thailand, een twee jaar geleden geopend restaurant. De Nederlandse Henk Savelberg zwaait hier de scepter en je kunt er genieten van Frans-Nederlandse specialiteiten.
  • Voor een traditioneel Thais diner ga je naar Nahm. Op de kaart vind je enkel authentieke Thaise gerechten.

En als je nog even wacht met je tripje naar Bangkok kun je reserveren bij de wereldberoemde kok Jamie Oliver. In Siam Discovery Mall opent hij binnenkort een Italiaans restaurant.

Hip & trendy dineren

Naast het duurdere fine dining biedt Bangkok steeds meer laagdrempelige, maar hippe restaurants. We lichten twee bijzondere voor je uit:

  • In de wijk Thonglor, welke wordt gezien als een van de meest trendy wijken van de stad, vind je o.a. Soul Food. In dit restaurant zijn typische Thaise gerechten in een modern jasje gestoken. Ze worden gecombineerd met verrassende cocktails.
  • In de wijk Bang Rak vind je het enigszins bizarre Unicorn Cafe. Het café is een wonderbaarlijke en bovenal kleurrijke wereld van eenhoorns en regenbogen. Op de menukaart vind je o.a. regenboogspaghetti, unicorn burgers en suikerspinlimonade.

Ga jij watertanden bij dit alles? Boek dan snel jouw trip naar Bangkok. Eet smakelijk!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “Bangkok: de Aziatische hotspot voor foodies

  1. Mmmmm…! Heerlijk! Een jaar lang at ik 2x per dag Thais op straat. Ik had naast Rambuttri een paar favoriete plekjes waar ik alleen maar tussen de Thai op straat zat en het was altijd zó goed. Ook nog veel meer gerechten dan hier staan. Maar eigenlijk is álles lekker! En ja, ik wil héél graag terug naar Bangkok!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *