Leukste badplaatsen Zuid-Egeïsche Kust

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen aan de Zuid-Egeïsche Kust

Het valt niet te ontkennen: de Zuid-Egeïsche Kust is met haar helderblauwe zee en begroeide bergen één van de mooiste stukjes van Turkije. Dankzij de stranden kun je simpelweg genieten van al dit moois. Ga je voor wat activiteit dan is er genoeg te zien en doen in deze badplaatsen aan de Zuid-Egeïsche Kust.

De Zuid-Egeïsche Kust in een vogelvlucht

Bij Turkije denken veel vakantiegangers direct aan de Turkse Rivièra. Toch herbergt de zuidkust van Turkije nog veel meer pareltjes, waar het in de meeste gevallen ook nog eens een stuk rustiger is. We nemen je mee langs de leukste badplaatsen aan de Zuid-Egeïsche Kust.

Als we de kaart erbij zouden pakken, dan zie je de Zuid-Egeïsche Kust aan de zuidwestkust van Turkije. Gaat er nog geen belletje rinkelen? Misschien wel als we het hebben over bekende highlights zoals Bodrum, het prachtige Rabbit Island of de Turkse windmolens.

Net als in de rest van het land kom je niets tekort tijdens een vakantie aan de Zuid-Egeïsche Kust. Het aanbod loopt uiteen van kleinschalige hotels tot grote resorts met waterparken. Adults only pareltjes, kindvriendelijke toppers, uitgebreide all inclusive formules, het is maar net wat jij belangrijk vind. Dit wordt een vakantie om nooit te vergeten!

Bodrum

Leukste badplaatsen Zuid-Egeïsche Kust: BodrumVoor een hoge dosis cultuur moet je in Bodrum zijn. Maar dat is niet het enige wat je hier vindt. Deze leuke badplaats staat ook bekend om de fijne stranden en de mondaine sfeer. Je vindt er een luxe jachthaven, tal van leuke straatjes en nog veel meer gezellige terrasjes. En laten we ook de fijne stranden niet vergeten.

Het huidige Bodrum was ooit de havenstad Halicarnassus. Een van de belangrijkste overblijfselen uit die tijd is het Mausoleum. De ruïnes van de graftombe zijn zelfs één van de zeven wereldwonderen uit de antieke tijd. Over must-sees gesproken; de Petrusburcht is het icoon van de stad en een bezoek waard. Je vindt er tegenwoordig een museum net (inter)nationale schatten.

Klaar met cultuur snuiven? Tijd om te luieren! Bodrum biedt meerdere brede zandstranden. Loop zeker een keer door het ondiepe water naar Rabbit Island, het kleine eilandje voor de kust. Door de langzaam aflopende zeebodem kunnen kinderen hier ook rustig spelen. Vanaf je ligbedje maak je alvast plannen voor de volgende dag. Wat dacht je van duiken, windsurfen of een excursie naar het Griekse eiland Kos?!

Bodrum biedt behalve cultuur en strand ook een fijne uitgaansscene. Er zijn o.a. grote openluchtdiscotheken voor jongeren.

Lees onze uitgebreide blog over cultuurwalhalla Bodrum

Magic Life Bodrum, Zuid-Egeïsche Kust Bij Magic Life Bodrum beleef je een topvakantie. Spetter in de zwembaden, relax op een ligbedje en smul in de vijf restaurants. Toe aan een beetje rust? Breng een bezoek aan het wellnesscentrum.

Gümbet

Leukste badplaatsen Zuid-Egeïsche Kust: GümbetOntspannen, feesten en zonnen; daar gaat het om in Gümbet. Deze badplaats vind je ten zuiden van Bodrum en heeft, ondanks de nabijheid van deze badplaats, weer een geheel eigen karakter. Gezelligheid staat voorop, zowel op de wandelpromenade als in het bruisende uitgaansleven.

Veel gezinnen gaan naar deze badplaats door het langzaam in zee aflopende strand. Je hebt keuze uit verschillende baaitjes waar kinderen veilig kunnen spetteren en de grootste zandkastelen bouwen. Genoeg geluierd op je ligbedje? Leef je uit op het water (er zijn genoeg watersporten te beoefenen) of strek je benen op de wandelboulevard. Aan terrasjes en winkeltjes is daar geen gebrek.

Als je zin hebt in een uitje, dan raden we je aan naar de windmolens tussen Gümbet en Bodrum te gaan. Ze zijn gebouwd op de heuvels dus je hebt ook nog eens prachtig uitzicht. Vooral tijdens zonsondergang een dikke tip. Wil je daarna dansen tot de zon opkomt? Dan zit je in Gümbet helemaal op je plek. Vooral in Barstreet blijft het tot in de late uurtjes gezellig. Er zijn een aantal cafés waar je Nederlandse hits kan meezingen.

Check onze blog over de veelzijdige badplaats Gümbet

Very Chic Bodrum, GümbetVery Chic Bodrum ligt nabij het centrum van Gümbet. Relaxen op een privéstrand, sporten, uitgebreid dineren, het kan hier allemaal. Extra fijn: dankzij de adults only formule én de all inclusive optie kan je hier zorgeloos verblijven.

Bitez

Leukste badplaatsen Zuid-Egeïsche Kust: BitezEen stuk rustiger is het Turkse Bitez, dat meer richting het westen ligt. Deze badplaats heeft een duidelijk oud en nieuwer deel. In het oudere gedeelte wonen de locals, het andere deel is volledig ingesteld op toeristen. Daar vind je dan ook de meeste hotels. De gemoedelijke sfeer wordt bepaalt door het gezellige haventje en de knusse kiezelstrandjes. Kortom, voor een op-en-top relaxte vakantie zit je hier goed!

Begin de dag met een Turks ontbijtje en neem daarna een kijkje bij de authentieke huisjes van de bewoners. De glooiende heuvels en citrusboomgaarden op de achtergrond maken het plaatje helemaal af. Daarna is het heerlijk struinen langs de winkeltjes, bars en restaurantjes aan de boulevard. Voor een verkoelende duik loop je naar het strand of het zwembad bij je hotel of appartementencomplex.

Toe aan wat meer levendigheid? Met de dolmus – typisch Turkse busjes – ben je in no time in Bodrum of Gümbet. Sportievelingen kunnen in de omgeving naast watersporten o.a. fijne wandel- en fietstochten maken. Of wat dacht je van een jeepsafari in het binnenland?

Bitez Garden Life, TurkijeHet is ontspannen geblazen bij Bitez Garden Life. Maak gebruik van o.a. een wellnesscentrum, vier zwembaden en een à la carte restaurant. Het fijnste is misschien nog wel dat het hotel op loopafstand van het strand ligt!

Nog meer leuke badplaatsen aan de Zuid-Egeïsche Kust

  • Shopliefhebbers opgelet! Voor een vakantie naar Turgutreis kun je maar beter een grote koffer meenemen. Struin langs de winkels in het centrum, bezoek de wekelijkse bazaar en koop je souvenirs op de boulevard. Strijk daarna neer bij een beachbar en neem een verkoelende duik in de Egeïsche Zee. In de verte schitteren de Griekse eilanden Kos en Kalymnos. Tipje voor een dagtripje! Nog wat cultuur meepakken? Neem een kijkje bij de moskee en het standbeeld van de zeevaarder Turgut Reis.
  • Torba is een charmante badplaats op het schiereiland van Bodrum. Het voormalige vissersdorpje ligt in een mooie baai en wordt omringd door groene bergen. Hoe idyllisch! Doordat de massa het plaatsje nog niet heeft ontdekt, is het heerlijk rustig vertoeven op de kiezelstrandjes en houten steigers. Na een dag sunsnacken wandel je over de boulevard naar het authentieke haventje. Regelmatig liggen hier gulets (traditionele houten boten). Wil je zelf het water op? Boek voor de volgende dag een boottocht naar Didim waar je o.a. de Tempel van Apollo kan bezoeken.
  • Türkbükü wordt ook wel het nieuwe Saint Tropez van Turkije genoemd. De afgelopen jaren weet de Turkse jetset het dorpje goed te vinden waardoor het steeds meer ontwikkeld. Echt druk is het er (nog) niet maar het wordt wel steeds populairder. Rijdt door de mandarijnvelden het dorpje uit en neem een kijkje bij de ruïnes van de oude stad Masanda. ’s Avonds zoek je een plekje bij een van de lokale (vis)restaurantjes met uitzicht op zee.

Wat lijkt jou de leukste badplaats aan de Zuid-Egeïsche Kust?

OVER DE AUTEUR

July

Nieuwe plekken ontdekken - zowel bekend als onbekend - is een van de leukste dingen om te doen. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter combineer ik mijn passie voor schrijven en reizen. En er zijn nog zó veel bestemmingen die ik wil bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *