Leukste badplaatsen Menorca

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen op Menorca

Het Spaanse eiland Menorca staat bekend als een familiebestemming. Maar ook voor tortelduifjes of vriendengroepen biedt het eiland genoeg te doen voor een geslaagde zonvakantie. Overweeg jij om naar het eiland te gaan, maar heb je nog geen idee waar je het beste kunt verblijven? Speciaal voor jou zetten we de leukste badplaatsen op Menorca op een rij!

Menorca is, samen met Ibiza, Mallorca en Formentera, onderdeel van de Balearen. Deze eilandengroep ligt in de Middellandse Zee voor de kust van Spanje. Menorca is ca. 700 km² en grofweg op te delen in vier punten. In het zuiden van het eiland vind je de beste en mooiste stranden. In het noorden krijg je te maken met een grillige kustlijn. Waar wil jij verblijven op Menorca?

Cala’n Bosch

Op-en-top geschikt voor families

Badplaatsen Menorca: Cala'n BoschWe starten met de bekendste badplaats van Menorca; Cala’n Bosch. Dit stadje ligt aan de zuidwestkust en beschikt over een gemoedelijk centrum met leuke winkeltjes, restaurantjes en een haventje. Maar het belangrijkste – en voor jou misschien wel dé reden om te kiezen voor Cala’n Bosch – is het strand.

Het strand ligt in een kleine baai en loopt langzaam af in zee. Dat is ideaal als je met kinderen wil verblijven op Menorca. Terwijl zij zandkastelen bouwen, kun jij met een gerust gevoel relaxen op een ligbedje. Je verliest ze – door de compactheid van het strand – niet snel uit het oog. Daarnaast zijn er handige faciliteiten als beachbars, parkeergelegenheid en douches.

Even afkoelen? Het helderblauwe water nodigt uit tot een verfrissende duik. Zin een beetje actie? Beoefen toffe watersporten bij een van de lokale aanbieders. Denk aan kajakken, windsurfen of jetskieën.

Zijn jouw kinderen (of jijzelf) echte waterratten? In Cala’n Bosch vind je het leukste waterpark van Menorca: Aquarock MenorcaRoetsj, al dan niet met band, van een van de glijbanen, dobber rond in het zwembad of probeer je hoofd boven water te houden in het golfslagbad.

Badplaatsen Menorca: Cala'n Bosch, Hotel Zafiro MenorcaTijdens een vakantie in Hotel Zafiro Menorca zal niemand zich vervelen. Het hotel beschikt over meerdere zwembaden en wellness-, sport- en kinderfaciliteiten. Je bent in no time op het strand én kunt o.b.v. all inclusive verblijven.

Cala Blanca

Rustzoekers opgelet!

Leukste badplaatsen Menorca: Cala BlancaCala Blanca ligt aan de westkust van Menorca en is een stukje kleinschaliger dan Cala’n Bosch. De badplaats dankt haar naam aan de hagelwitte stranden die aan weerszijden in een flinke inham te vinden zijn. Daar kun jij in alle rust en lekker beschut genieten van het Spaanse zonnetje. Rondom de stranden vind je de nodige gezelligheid in de vorm van restaurants en bars.

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een vakantie in Cala Blanca. De badplaats kent voor een groot deel een grillige kustlijn, die het beste te bewonderen is vanaf het water.

Cala Blanca loopt feitelijk over in het plaatsje Sa Caleta, waar je de prachtige Torre Santandria vindt. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht op het helderblauwe water. Wij raden je aan om vooral met zonsondergang deze plek op te zoeken. Romantiek en wonderschone plaatjes gegarandeerd!

Prinsotel La Caleta, Menorca Ga prinsheerlijk genieten bij Prinsotel La Caleta. Het hoel heeft een groot zwembad en ligt vlak bij het strand van Cala Blanca. Ga je voor extra luxe? Boek een van de appartementen met een privézwembadje op het terras.

Ciutadella

Voor gezelligheidsdieren & cultuurliefhebbers

Leukste badplaatsen Menorca: CiutadellaDe vorige twee badplaatsen behoren beiden tot de gemeente Ciutadella. De belangrijkste stad van deze gemeente, Ciutadella de Menorca, is geen standaard badplaats. Toch is het een leuke plek om te verblijven tijdens jouw vakantie op Menorca. Helemaal als je houdt van gezelligheid en cultuur.

De geschiedenis van Ciutadella gaat ver terug en door de jaren zijn er meerdere overheersers geweest. Dat is o.a. goed te zien bij het belangrijkste gebouw van de stad; de 13e-eeuwse Kathedraal van Santa Maria. Het enorme gotische bouwwerk staat op de resten van een moskee. In het historische centrum wandel je verder richting de gezellige haven en het Kasteel van Sant Nicolau.

Aan restaurantjes, bars, uitgaansgelegenheden en winkels geen gebrek in Ciutadella. Voor een levendige vakantie zit je hier dus zeker goed. Zin in een dagje strand? De stad beschikt over een klein stukje strand waar je de nodige verkoeling vindt. Voor een groter strand kun je naar het naastgelegen Cala Blanca gaan.

Leukste badplaatsen Menorca: Ferrer Skyline AppartementenWauw! Vanaf het terras mét zwembad van Ferrer Skyline Aparthotel heb je een schitterend uitzicht op het Kasteel van Sant Nicolau én de zee. Dankzij de modern ingerichte kamers en Ciutadella op loopafstand wordt het een topvakantie.

Son Bou

Dé plek voor strandliefhebbers!

Leukste badplaatsen Menorca: Son BouWe stipten het al even aan; de zuidkust van Menorca beschikt over mooie zandstranden. Deze vind je o.a. in de badplaats Son Bou. Dit kleine plaatsje is groots te noemen als het op het strand aankomt. Met zo’n 3 km beschikt de badplaats namelijk over het langste strand van het eiland. Je vindt hier gegarandeerd een plekje voor jouw handdoekje!

Wat er zo fijn is aan het zandstrand van Son Bou? Dat het geleidelijk afloopt in de Middellandse Zee. Dat betekent ook hier weer dat kinderen veilig kunnen spelen. Langs het strand zijn enkele strandtentjes te vinden en dankzij de parkeerplaats is het ook nog eens goed bereikbaar. In de avond leent het strand zich uitstekend voor een lange, romantische wandeling.

En Son Bou? Dat bestaat uit drie delen. Son Bou is het meest levendige deel. Hier vind je veel winkels, restaurants en hotels. In Torre Soil Nou en San Jaime zijn er vooral veel villa’s en appartementen. Extra fijn; door de centrale ligging kun je gemakkelijk veel van het eiland zien.

Leukste badplaatsen Menorca: Royal Son Bou Family ClubHet wordt een geweldige vakantie voor jong & oud in Royal Son Bou Family Club. Het hotel ligt om de hoek van het langste strand van het eiland én er zijn superveel faciliteiten. Je vervelen is hier geen optie!

Nog meer leuke badplaatsen op Menorca

Menorca biedt nog veel meer gezellige en knusse opties. Check bijvoorbeeld eens deze leuke badplaatsen op Menorca:

  • Son Bou beschikt over het langste strand van Menorca, Cala Galdana heeft de grootste baai. Bij deze badplaats vind je ook nog eens een van de mooiste stranden van Menorca; Cala Macarella. Waarom we zo’n fan zijn? De baai heeft de vorm van een halve cirkel, wordt omgeven door groene bergen en het water is azuurblauw. Wauw!
  • S’Algar is een klein en rustig plaatsje in het zuidoosten van Menorca. De kustlijn is er met name ruig, wat ervoor zorgt dat er niet zoveel stranden zijn. Maar niet getreurd; vlakbij ligt het strand van Alcaufar, waar het prima vertoeven is.
  • In het meest zuidoostelijke puntje van het eiland ligt Punta Prima. Dit kleinschalige plaatsje beschikt over een prachtige baai met dito zandstrand. Dat wordt ultiem sunsnacken!

Wil jij na het lezen van dit artikel op vakantie? Dan zijn wij benieuwd welke van deze leuke badplaatsen op Menorca jouw voorkeur heeft.

OVER DE AUTEUR

Marleen

Van stedentripjes tot vakanties met het gezin; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *