Leukste badplaatsen Marokko

Waar verblijf jij? De leukste (bad)plaatsen in Marokko

Marokko & Marrakech worden tegenwoordig vaak in één adem genoemd. Geloof ons; Marrakech is ook echt fantastisch. Maar… het is niet de enige geweldige plek die het Afrikaanse land herbergt. Check snel deze badplaatsen in Marokko om meer opties te ontdekken.

Agadir

Leukste badplaatsen Marokko: AgadirMet 300 dagen zon per jaar is Agadir voor een zonvakantie misschien wel de meest geschikte badplaats in Marokko. Agadir ligt aan de westkust van Marokko. Door de ligging in een afgeschermde baai heb je hier minder wind dan elders aan de Atlantische kust. De wind die je voelt, is ook nog eens afkomstig uit de Sahara. Warmte!

En het klimaat is niet de enige reden dat deze oorspronkelijke havenstad populair is. Het langgerekte strand is ook een héél goede reden. Het strand nodigt uit tot relaxen, maar je kunt er ook tal van watersporten beoefenen. Aan de rand vind je gezellige terrasjes.

Het strandhangen combineer je in een handomdraai met andere activiteiten. Veel eeuwenoude bezienswaardigheden zijn er – door een aardbeving in 1960 – helaas niet te zien. De restanten van de 16e-eeuwse Kasbah zijn echter wel indrukwekkend. En op de markt krijg je een goed beeld van het lokale leven.

Meer zien dan alleen Agadir? In Nationaal Park Sousse Massa krijg je een glimp mee van de prachtige Marokkaanse natuur. En in Coco Polizzi Medina (net buiten de stad) is het geweldig om door de smalle steegjes met witte huisjes te wandelen.

Badplaatsen Marokko zonvakantie: Labranda Les Dunes d’Or De ligging van Les Dunes d’Or Agadir is perfect; het (privé)strand voor de deur en het centrum op loopafstand. En met dank aan de all inclusive mogelijkheid en de vele faciliteiten voor jong & oud is een onbezorgde vakantie binnen handbereik!

Marrakech

Leukste badplaatsen Marokko: MarrakechEen zonvakantie in een grote, drukke stad? Ja! Wat nog (te) weinig mensen weten, is dat Marrakech niet alleen uit de drukke medina bestaat. Buiten de stad heb je de Palmeraie. Dit moderne deel van Marrakech herbergt prachtige hotels voor elk budget. Mét zwembad!

Waar je de ene dag doorbrengt op jouw ligbedje, onder de Marokkaanse zon en nippend aan een cocktail, kun je de volgende dag slenteren door de smalle straatjes van de oude medina en slangenbezweerders bewonderen op het Djemaa el Fna plein. Best of both worlds!

Wat je verder niet mag missen? Naast het Djemaa el Fna plein en de medina (die we hierboven al aanstipten) raden we je aan een bezoek te brengen aan de Koutoubia-moskee. Het is de grootste moskee én het symbool van de stad. De minaret torent hoog boven de stad uit.

Laat je ook zeker imponeren door de enorme omvang van Paleis de la Bahia en ga winkelen of dineren in de moderne wijk Ville Nouvelle. In het museum Dar Si-Saïd kom je meer te weten over de geschiedenis van Marrakech en Jardin Majorelle is de plek om even te relaxen.

Badplaatsen Marokko zonvakantie: MarrakechBe Live Collection Marrakech Adults OnlyVoor liefhebbers van adults only-vakanties; Be Live Collection Marrakech Adults Only. Hier staat alles in het teken van genieten, genieten & nog meer genieten. Met een prachtig zwembad, heerlijke maaltijden én meer!

Essaouria

Leukste badplaatsen Marokko: EssaouiraJimi Hendrix kwam graag in Essaouira en dat begrijpen wij volledig. Dit charmante vissersplaatsje aan de Marokkaanse kust heeft – ondanks het toenemende toerisme – haar charme weten te behouden. Met een dikke pluim daarvoor overigens naar UNESCO. De bijzondere medina staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst en wordt dus ook goed beschermd.

Met deze medina hebben we meteen één van de hoogtepunten van Essaouria te pakken. De 300 jaar oude ‘binnenstad’ wordt gekenmerkt door pittoreske steegjes met witte huisjes en prachtige oude deuren. In de winkeltjes worden kleurrijke waren aan de man gebracht en je kan een kijkje achter de schermen nemen bij de ambachtslieden die er jouw handgemaakte souvenirs maken.

Ook de haven is een aanrader. Hier kun je ’s ochtends aanschouwen hoe de vissers vertrekken met hun blauwe bootjes. Rond middaguur meren ze aan met verse vis. Vis die jij vervolgens kan oppeuzelen in een van de openlucht restaurants aan de haven.

Waar Agadir bekend staat om het feit dat je geen last van de wind hebt, geldt dat voor de badplaats Essaouria niet. Aan de kust staat altijd een sterke wind. Dit heeft wel een bijkomend voordeel; Essaouira is dé plek voor een surfvakantie. Ook als je nog nooit op een plank hebt gestaan, want er zijn diverse surfscholen te vinden. En wat dacht je van kitesurfen?

Meer geweldige badplaatsen in Marokko

  • Casablanca staat – net als Marrakech – voornamelijk bekend als stedentripbestemming. Maar wist je dat je in deze badplaats cq stad ook een prima zonvakantie kunt vieren? Aan de rand van de stad vind je namelijk meerdere stranden. Favoriet is Aïn Diab, waar een gemoedelijke sfeer heerst met dank aan de strandclubs en cafés.
  • Tanger is een plaats die zal verrassen! De badplaats cq stad in het noorden is een bijzondere mengelmoes. De Spaanse invloeden van oudsher, de fijne stranden en de gezellige boulevard zorgen samen voor een mediterraan plaatje. Het Arabische verleden, o.a. in de vorm van de medina en de souk, zorgen voor een mystiek randje.
  • Even ten noorden van Agadir vind je Taghazout. Net als Essaouira staat deze badplaats bekent als surfersparadijs. Hoge golven zijn er gegarandeerd! Je kunt daarnaast uitstapjes maken naar o.a. Agadir en Vallée du Paradis. In deze laatste vind je ruige kliffen, prachtige watervallen en een overdosis aan palmbomen.

Weet jij al in welk van deze badplaatsen in Marokko je het liefst een zonvakantie wilt vieren?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “Waar verblijf jij? De leukste (bad)plaatsen in Marokko

  1. Ja Marokko is een prima vakantieland, de mensen zijn heel aardig en Agadir is zeker een aanrader voor een zonnige vakantie.
    Je kan trips maken met een bekend bureau maar ook met lokale bureaus.
    Hotel Labranda Les Dunes d’Or is zeker een aanrader. Personeel en animatie team zijn aardig en behulpzaam. En direct aan de gezellige boulevard waar het altijd wel leuk en gezellig is om te wandelen en een terrasje te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *