Afwisselend Lesbos

Where to stay? De leukste badplaatsen op Lesbos

Misschien moet je er nu nog niet aan denken en hoop je dat er binnenkort nog sneeuwvlokken in Nederland vallen, maar wij hebben nu alweer veel zin in de zomer van 2016. Griekenland zal naar verwachting hoge ogen gooien in het nieuwe jaar. En dan niet alleen de toppers als Kreta en Rhodos, maar ook de minder bekende eilanden. Zo staat Lesbos hoog ons op favorieten lijstje. Kijk mee naar wat dit afwisselende Griekse eiland te bieden heeft?

Authentiek Skala Kalloni

Skala Kalloni is een rustig en authentiek Grieks vissersdorpje in een vlakke omgeving. Ideaal om te voet of per fiets te verkennen. In het dorp zelf word je hartelijk ontvangen door de vriendelijke bevolking.

Het grootste pluspunt is zonder twijfel het strand. Deze loopt geleidelijk af in zee, waardoor het een perfecte plek is voor gezinnen met kinderen. Aan het prachtige zandstrand vind je een aantal goede (vis)tavernes en andere leuke cafetaria’s met terrassen. Skala Kalloni staat bekend om de kwaliteit van de sardientjes en deze moet je hier dan ook zeker een keer bestellen.

Hotel Kalloni Bay, LesbosWil jij het liefst zo dicht mogelijk bij het zandstrand van Skala Kalloni verblijven? Verblijf dan in Hotel Kalloni Bay. Ook het centrum met bars en restaurants ligt op loopafstand van het hotel.

Vulkanisch Petra

afwisselend Lesbos: kerkje in PetraIn het noorden van Lesbos vind je de stad Petra. Deze naam dankt de plaats – die volgens bewijsstukken, waaronder diverse graftombes, al sinds de prehistorie bestaat – aan de vulkanische rots midden in het dorp. Want wist je dat Petra het Griekse woord is voor steen?

Op deze steile rots staat het kerkje Panagia Glykofilousa. Het is even een klim naar het kerkje, maar het is zeker de moeite waard. Je wordt daarnaast beloond met een prachtig uitzicht over de hele omgeving.

Naast culturele hoogtepunten vind je in het centrum Petra een prachtig zandstrand, gezellige tavernes, bars, een postkantoor en een apotheek. Even buiten het centrum vind je de haven. Vanuit hier kun je per boot diverse dagtrips maken naar dorpjes in de omgeving. Onze favoriet is Sikaminea, een dorpje aan de helling van de hoogste berg van Lesbos. Te midden van een groene omgeving vind je hier een bijzondere kerk, een kleurrijke haven en een mooi zandstrand.

Blue Sky Hotel, LesbosIn het hart van Petra vind je Blue Sky Hotel. Dit hotel is geliefd vanwege de zeer ruime kamers en de ligging in het centrum van Petra. Diverse tavernes, winkels en het strand liggen binnen handbereik.

Mytilini, het kloppende hart van Lesbos

Mytilini wordt dankzij de levendig- en bedrijvigheid het kloppende hart van Lesbos genoemd. In de hoofdstad van het eiland vind je de toeristische haven, die ook voor locals van grote waarde is. Hier varen de boten af en aan met vrachten. Slenter door de winkelstraatjes of breng een bezoek aan de drukbezochte markt.

Afwisselend Lesbos: MytiliniCultuurliefhebbers zijn in Lesbos aan het goede adres. Breng een bezoekje aan het kasteel van Mytilini, een antiek theater en diverse musea. Een andere aanrader is de Byzantijnse burcht, waar regelmatig culturele evenementen plaats vinden. Liefhebber van musea? Breng dan zeker een bezoek aan de twee archeologische musea, het Theofilos Museum en het Museum voor de Moderne Kunst.

Zonnen kan o.a. op het populaire Tsmakia strand, waar in de zomer veel vertier plaats vindt. Het strand ligt aan de voet van het kasteel.

Prachtige natuur, cultuur, mooie stranden en authentieke plaatsjes; je vindt het allemaal op het afwisselende Lesbos. Komt dit eiland ook op jouw zomervakantie-wenslijstje voor 2018?  

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

2 thoughts on “Where to stay? De leukste badplaatsen op Lesbos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *