Badplaatsen Dominicaanse Republiek

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen in de Dominicaanse Republiek

Staat een vakantie naar de Caraïben hoog op jouw wensenlijstje? We helpen je op weg door de mooiste en leukste badplaatsen in de Dominicaanse Republiek op een rij te zetten. Zo weet je precies waar jij kan verblijven aan de hand van jouw wensen. We verklappen je wel alvast één ding: aan witte stranden en palmbomen geen gebrek in de Dominicaanse Republiek.

Palmbomenparadijs Punta Cana

Of je nu dagenlang aan het strand wil liggen, je laat masseren in een van de all inclusive resorts of jezelf trakteert op een lekkere cocktail; ontspannen komt hoe dan ook goed in Punta Cana. In deze misschien wel leukste badplaats in de Dominicaanse Republiek staat alles in het teken van relaxen.

Je vindt Punta Cana in het meest oostelijke puntje van de Dominicaanse Republiek. De naam heeft de badplaats te danken aan het suikerriet (cana), die in de omgeving van deze punt (punta) van het eiland groeit. Maar het zijn palmbomen die hier het straatbeeld – of moeten we zeggen strandbeeld – domineren. Ze staan kriskras op het strand, in het bijzonder op het 30 km lange Bávaro Beach.

Word je toch een beetje lamlendig van alleen maar aan het zwembad of op het strand hangen? De badplaats biedt genoeg ander vermaak. Wissel een dagje strand bijvoorbeeld af met een bezoek aan Manata Park of laat je rondleiden langs de lagunes in Parque Ojos Indigenas.

VIK Hotel Arena Blanca, Punta CanaBetaalbaar verblijven in Punta Cana? We tippen VIK Hotel Arena Blanca, al jaren een van onze toppers. Je kunt er rekenen op twee zwembaden, een ligging direct aan het strand, tal van faciliteiten voor jong & oud en een all inclusive optie.

Leukste badplaatsen Dominicaanse Republiek: Punta Cana

Vissersdorpje Playa Bayahibe

Playa Bayahibe, een gezellig vissersdorpje aan de zuidkust van de Dominicaanse Republiek, stijgt de laatste jaren flink in populariteit. Gekleurde huisjes en luxe vijfsterren hotels wisselen elkaar af aan Playa Bayahibe, het badplaats-gedeelte van het vissersdorpje.

Wat deze badplaats – of eigenlijk het strand – zo geweldig maakt? Net als in de andere badplaatsen kan je rekenen op een wit zandstrand met talloze palmbomen. Alleen dat water… dat lijkt hier nog blauwer dan in andere badplaatsen. Het is dan ook een gewilde plek om te snorkelen en duiken.

Ook leuk: in de haven stap je op een (speed)boot naar Saona, een tropisch eiland voor de kust. Je maakt hier kennis met het lokale leven (er wonen slechts 300 mensen!), kunt snorkelen en spot er zomaar zeesterren. Onderweg kom je langs mooie mangroves.

Lees meer over Saona

Dreams Dominicus La Romana, Dominicaanse RepubliekUltieme luxe, dat is Dreams Dominicus La Romana! Dit hotel ligt direct aan het strand en biedt meerdere zwembaden en talloze faciliteiten. Met dank aan de uitgebreide all inclusive formule heb je een handjevol restaurants tot jouw beschikking!

Leukste badplaatsen Dominicaanse Republiek: Playa Bayahibe

Cultureel Puerto Plata

Wil je op een laagdrempelige manier kennismaken met de Dominicaanse Republiek? Dan is de badplaats Puerto Plata (samen met de naastgelegen badplaats Playa Dorada) de juiste keuze.

De meeste vakantiegangers komen naar Puerto Plata voor de prachtige stranden, maar met name het hart van Puerto Plata biedt meer. Victoriaanse huizen aan het Victoriaanse plein in het Centrale Park bijvoorbeeld. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Amber Museum (Museo del Ambar Dominicano) en het San Felipe Fort.

Voor het mooiste uitzicht over Puerto Plata ga je per kabeltram naar de top van de Isabel de Torres. Hier vind je ook de ruïnes van La Isabella, de eerste nederzetting die werd gesticht door Columbus. Heb je zin in een dagje waterpret, bezoek dan Ocean World.

Iberostar Costa Dorada, Dominicaanse RepubliekEen onbezorgde vakantie is gegarandeerd bij Iberostar Costa Dorada. Dit luxe hotel biedt een all inclusive formule, ontelbaar veel faciliteiten voor sport & ontspanning, een handjevol restaurants en meerdere kamertypes om uit te kiezen.

Leukste badplaatsen Dominicaanse Republiek: Puerto Plata

(Kite)surfparadijs Cabarete

Ben jij een sportieve reiziger en houd je wel van een avontuurtje op of in het water? Op het schiereiland Samana vind je (kite)surfparadijs Cabarete. Je kan hier flink wat golfen meepakken, ook als je niet ervaren bent; er worden surflessen aangeboden op verschillende plekken. Snorkelaars en duikers kunnen de mooiste onderwaterplekken ontdekken.

Al deze watersporten beoefen je aan één van de twee stranden, Playa Cabarete en Kite Beach. Het eerste strand is het meest populaire. Je vindt hier restaurants en cafés en bij de strandtenten worden ligbedjes verhuurd. Kite Beach is wat rustiger en dat komt doordat delen op het strand gereserveerd zijn voor gasten van de aangrenzende hotels. Een willekeurig bedje huren is hier dus lastig.

Het centrum van Cabarete – voor zover je van een echt centrum kan spreken… – is klein, maar ook zeker levendig, met een ontspannen sfeer. ’s Avonds is het er nog lang gezellig in de strandbars, waar de cocktails met rum rijkelijk vloeien. Wil je een gokje wagen? Er is een casino!

Viva Wyndham Tangerine, Dominicaanse RepubliekAll inclusive verblijven is in Cabarete eerder regel dan uitzondering. Bij Viva Wyndham Tangerine is het wel mogelijk. En dan ligt het hotel – met stijlvolle kamers, een groot zwembad en talloze sportfaciliteiten – ook nog eens aan het strand.

Leukste badplaatsen Dominicaanse Republiek: Cabarete

Nog meer leuke badplaatsen in de Dominicaanse Republiek

Nee, dit zijn niet de enige leuke badplaatsen in de Dominicaanse Republiek. We hebben nog een paar bonustips voor je:

  • Sosúa is een badplaats aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek. Rond het strand is het gezellig druk met dank aan winkeltjes en restaurants en er worden diverse watersporten aangeboden door lokale ondernemers. ’s Avonds openen de deuren van de discotheek zich en ook in de restaurants gaat het nog lang door met de gezelligheid.
  • Nergens is het water zo kalm, helder en ondiep als in Boca Chica. Hierdoor is het de meest populaire badplaats op de Dominicaanse Republiek onder gezinnen. Zoek je gezelligheid? Dan is de hoofdstraat Calle Duarte de juiste plek. Aan de straat – die ’s avonds wordt afgesloten voor verkeer – vind je barretjes, cafés en discotheken. Waar ga jij voor een cocktail met rum en de merengue?

Genoeg keuze uit leuke badplaatsen in de Dominicaanse Republiek. Waar zou jij het liefst verblijven?

Op vakantie naar de Dominicaanse Republiek?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *