Leukste badplaatsen Costa del Sol

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen aan de Costa del Sol

Meer dan 320 dagen per jaar zon betekent een hoge zongarantie tijdens jouw vakantie. Tel daarbij op de vele leuke badplaatsen aan de Costa del Sol en het is duidelijk waarom we elk jaar in groten getale afreizen naar de Spaanse streek. Maar in welke badplaats wil jij graag verblijven?

Torremolinos

Veruit de populairste badplaats aan de Costa del Sol is Torremolinos. Dit dankt de badplaats aan haar veelzijdigheid; voor elke doelgroep heeft het genoeg te bieden!

Neem nu bijvoorbeeld gezinnen. Er is een breed aanbod aan familiehotels te vinden en de stranden lopen er veelal langzaam af in zee. In Parque La Bateria is het dikke pret voor jong & oud en voor een flinke dosis waterpret ga je naar Aqualand Torremolinos.

Reis je juist zonder kinderen af naar Torremolinos? Voor een middagje cultuur snuiven zit je goed in de visserswijk La Carihuela, waar je overigens ook de beste vis eet. In de omgeving van Torremolinos vind je ook nog Castillo de Colomares, een bijzonder sprookjeskasteel.

Cultuur snuiven wissel je daarnaast eenvoudig af met een dagje relaxen aan een van de vier grote stranden of nachten doorhalen. Want Torremolinos kent óók nog eens een gezellig uitgaansleven!

Riu Costa del SolGeniet van alle voordelen van de luxe hotelketen RIU tijdens een verblijf in Riu Costa del Sol. Een 24-uurs all incluse formule, comfortabele kamers, een ligging pal aan het strand én diverse zwembaden zijn slechts enkele van de vele pluspunten!

Leukste badplaatsen Costa del Sol: Torremolinos

Fuengirola

Fuengirola biedt, net als Torremolinos en veel andere badplaatsen aan de Costa del Sol, zomerse temperaturen, genoeg strand om jouw handdoek aan uit te vouwen en gezellige winkeltjes en restaurants.

Daar bovenop krijg je een flinke dosis geschiedenis cadeau. Dit komt doordat Fuengirola onderdeel is geweest van verschillende rijken. O.a. de Arabieren en Romeinen heersten hier, hoewel het werd gesticht door de Feniciërs. Een van de meest bekende bezienswaardigheden is het Kasteel van Fuengirola.

Nog meer redenen om naar Fuengirola te gaan? Ja hoor! Jong & oud zal zich vermaken in Mijas Water Park en ook Bioparc Fuengirola is een aanrader. Aan het kilometerslange zandstrand worden tal van watersporten aangeboden en in het centrum vinden leuke markten plaats. Wat dacht je van een vlooienmarkt of de grootste buitenmarkt van de Costa del Sol?

Hotel Pyr Fuengirola, COsta del SolHotel Pyr Fuengirola is niet zonder reden een van onze best geboekte hotels in deze prachtige badplaats aan de Costa del Sol. Je hebt het strand en de haven binnen handbereik. Dat geldt ook voor o.a. een zwembad, zonneterras en ontbijtrestaurant.

Leukste badplaatsen Costa del Sol: Fuengirola

Marbella

Wie houdt van een beetje decadentie is aan het goede adres in Marbella, dat ook wel het Ibiza van het vasteland wordt genoemd. Alles draait hier om zien & gezien worden, hippe beachbars en drukke winkels. En als we het dan hebben over ‘hier’, dan bedoelen we het moderne havengebied Puerto Banús.

De haven, gelegen op ca. 7 km van Marbella, is nu één drukke bedoening. Er dobberen zo’n 900 boten op het water. Ze worden omgeven door chique winkels in schattige witte huisjes. Merken als Louis Vuitton en Gucci overheersen zonder twijfel. Window shopping dan maar. De terrasjes zijn het domein van doodgewone toeristen, maar ook van de internationale jetset. Een ervaring an sich!

Puerto Banús staat overigens in een geweldig contrast met het oude centrum van Marbella. Dit is een doolhof van straatjes met witte huizen en gele accenten. Op en top Andalusië! Je kunt de twee, door de geringe afstand, eenvoudig combineren. Hiermee valt Marbella wat ons betreft ook onder de veelzijdige badplaatsen aan de Costa del Sol.

Iberostar Selection Marbella Coral BeachIberostar Selection Marbella Coral Beach is een adults only hotel direct aan het strand van Marbella. Via het strand loop je naar de levendige jachthaven Puerto Banús of het oude centrum. Extra fijn: je hebt de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven.

Leukste badplaatsen Costa del Sol: Marbella

Málaga

Vooruit; Málaga is feitelijk een stad en voor velen zeker geen badplaats. Toch heb je hier – door de aanwezigheid van eindeloos veel palmbomen en diverse stadsstranden – direct het ultieme zonvakantiegevoel te boeken. Wat ons betreft hoort deze dan ook zeker thuis in ons toplijstje met leukste badplaatsen aan de Costa del Sol.

Wat je kunt verwachten van Málaga? Net als in de andere badplaatsen aan de Costa del Sol vind je er dus strand. En zon. En palmbomen. Maar ook gezelligheid, typisch Spaanse restaurants, levendige barretjes en leuke winkeltjes. Je krijgt er echter nog een bonuspunt bij: héél veel cultuur. En hoewel je dat in de badplaatsen hierboven ook vindt, kunnen ze op dit gebied zeker niet tippen aan Málaga.

De Spaanse stad beschikt over een compact historisch stadscentrum. In 20 minuten loop je van de west- naar de oostkant. Althans… als je in één keer door zou lopen. Maar dat gaat niet, want je komt onderweg prachtige gebouwen en bezienswaardigheden tegen. Zoals de imposante kathedraal, het Alcazaba en het Picasso museum. En dat is nog maar een kleine selectie!

Soho Boutique Las Vegas, Málaga Soho Boutique Las Vegas ligt op slechts een steenworp afstand van het stadsstrand. Je kunt er daarnaast rekenen op een Zuid-Spaanse sfeer, ontbijtrestaurant en – voor als je even geen zand tussen je tenen wilt – een zwembad.

Leukste badplaatsen Costa del Sol: Malaga

Nog meer badplaatsen aan de Costa del Sol

Je kunt niet alleen verblijven in de badplaatsen aan de Costa del Sol die je hierboven vindt. Er zijn meer opties. Check deze ook nog even:

  • Nerja is minder bekend en een stukje rustiger dan bovenstaande badplaatsen aan de Costa del Sol. De charme van dit oude vissersdorpje zit hem vooral in het feit dat je er weinig hoogbouw vindt. De smalle straatjes met witte huisjes zorgen voor het complete plaatje! Bijzonder is Balcón de Europa. Vanaf deze centrale promenade heb je een geweldig uitzicht over de kust. Terwijl je hier van geniet, hoor je de deuntjes van straatmuzikanten op de achtergrond.
  • Vind je Torremolinos en Fuengirola geweldig klinken, maar wil je liever iets rustig verblijven? Benalmádena ligt precies tussen deze twee badplaatsen in. Het Costa del Sol-gevoel is er wel in overvloed aanwezig; je vindt er ontelbaar veel palmbomen, een gezellige boulevard en jachthaven én genoeg strand!
  • Estepona wordt regelmatig de ‘parel van de Costa del Sol’ genoemd. En dat is niet zonder reden; de badplaats ligt ver weg van de drukte, maar biedt wel alle pluspunten van de Spaanse regio. Je vindt er strand en ook aan zon geen gebrek hier. Er zijn diverse opgravingen, uitzichttorens en monumenten te bewonderen. En voor de sportieve vakantieganger zijn er mogelijkheden voor o.a. wandelen, golfen, fietsen en watersporten.

Genoeg keuze uit leuke badplaatsen aan de Costa del Sol. Waar zou jij het liefst verblijven?

Een vakantie boeken naar een van de badplaatsen aan de Costa del Sol?Bekijk ons aanbod

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

One thought on “Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen aan de Costa del Sol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *