Leukste badplaatsen Bulgarije

Waar verblijf jij? De leukste badplaatsen in Bulgarije

Warme zomers met temperaturen tot 30 °C, een ruime keuze aan hotels en betaalbare prijzen. Dit zijn slechts enkele redenen van onze vakantiegangers om voor een vakantie naar Bulgarije te kijken. Maar dan volgt een dilemma; waar verblijf je? We zetten de belangrijkste badplaatsen in Bulgarije op een rij.

Sunny Beach

Leukste badplaatsen Bulgarije: Sunny BeachZeg je Bulgarije, dan zeg je Sunny Beach! De badplaats aan de Zwarte Zee staat bekend om haar bruisende nachtleven en goedkope drankjes. Dit maakt dat Sunny Beach vooral een populaire verblijfplaats is onder Nederlandse jongeren.

Deze vind je in de zomer overigens voornamelijk aan Flower Street, die haaks op de kilometerslange boulevard staat. Hier gaat het feest tot in de kleine uurtjes door in de bars en discotheken. Ook worden er zomers strandfeesten met optredens van internationale DJ’s georganiseerd. Is uitgaan niet jouw ding? Lees dan toch even verder. De badplaats biedt namelijk nog meer…

Een 8 km lang zandstrand bijvoorbeeld. Geniet optimaal van de Bulgaarse zon – in de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot ca. 30 °C – met dank aan ligbedjes en parasols die te huur zijn. Ook toiletten en beachbars zijn binnen handbereik. En wat dacht je van een middagje watersporten of glijbanen testen in het plaatselijke waterpark?

Wie graag wat van de omgeving wil zien, heeft ook ruime opties. Zo pak je – voor een appel en een ei – de bus of taxi naar het nabijgelegen Nessebar of stap je op de ferry richting Sozopol. Wat is er nu leuker dan een boottripje?

Leukste badplaatsen Bulgarije: Sunny Beach, Dreams Sunny Beach Resort & SpaOp zoek naar een hotel met een hoge service, veel faciliteiten én een toplocatie? Dreams Sunny Beach Resort & Spa it is! Je kunt in alle rust ontspannen aan de zwembaden, maar ook via de boulevard naar het bruisende gedeelte van Sunny Beach wandelen.

Nessebar

Leukste badplaatsen Bulgarije: NessebarOp slechts enkele kilometers van Sunny Beach vind je Nessebar, een pareltje dat niet zonder reden op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het oude centrum is meer dan 2.600 jaar oud en wordt gekenmerkt door met keitjes geplaveide straatjes, prachtige orthodoxe kerken en leuke winkeltjes.

Het oude centrum ligt op een rotsachtig schiereiland van 850 bij 350 meter. Omdat het totaal omgeven wordt door water vind je er talloze terrasjes aan de waterkant. Geniet hier van lokale specialiteiten en een Bulgaars wijntje.

Verlaat je het schiereiland dan kom je uit in het nieuwe deel van Nessebar. Dé plek om een goed hotel te scoren of een dagje aan het strand te liggen.

redenen vakantie Bulgarije: Nessebar, Sol Marina Palace HotelIn het nieuwe deel van Nessebar verblijven? Aan de overkant van het schiereiland vind je o.a. Sol Marina Palace Hotel, een modern hotel met zwembad en een skybar met prachtig uitzicht.

Obzor

Leukste badplaatsen Bulgarije: ObzorObzor is ongetwijfeld een van de minst bekende badplaatsen in Bulgarije, maar daarmee ook direct een van de meest gemoedelijke. Toerisme is er wel, maar er komen zeker geen massa’s Nederlanders op af.

Dat betekent in alle rust genieten aan het kilometerslange zandstrand, waar de zon altijd lijkt te schijnen. En daarmee doet het haar naam eer aan; Obzor werd in de Griekse tijd Heliopolis genoemd en daar is het woord zon al in verwerkt.

Langs het strand loopt overigens een promenade die je kunt volgen om bij het centrum uit te komen. Rondom het hoofdplein, het Svoboda plein, vind je terrasjes, winkels en restaurants. Maar houd het niet enkel bij het dit plein; ook de straatjes erachter hebben zo hun charme.

Leukste badplaatsen Bulgarije: Alua Helios BaySlippers aan & zonnen maar! Alua Helios Bay, ons meest geboekte hotel in Obzor, ligt direct aan het strand. Extra pluspunten scoort het hotel door de all inclusive mogelijkheid en de vele faciliteiten voor jong en oud.

Golden Sands

Badplaatsen Bulgarije: Golden SandsZlatni Pjasatsi, zoals Golden Sands officieel heet, dankt haar naam aan – hoe kan het ook anders? – het goudgele zandstrand van de badplaats. Deze strekt zich uit over ca. 4 kilometer en is meer dan 100 meter breed.

Het grootste pluspunt aan het strand van Golden Sands? Het loopt langzaam af in zee. En dit maakt de Bulgaarse badplaats bij uitstek geschikt voor families. Tel daarbij op dat je langs het strand een grote variatie aan kindvriendelijke hotels vindt en jouw ideale familievakantie is binnen handbereik.

Wat er naast een strand te beleven valt? De badplaats biedt een levendige boulevard met leuke kraampjes, kiosken en attracties voor de kids. Aan het strand kun je diverse watersporten beoefenen. Parachutespringen is misschien nog wat too much voor de kleintjes, maar wat dacht je van een tochtje met een waterfiets?

Golden Sands, Grifid Encato BeachGrifid Encato Beach is een modern hotel met riante kamers, een miniclub en waterpark aan het strand, fantastisch infinity zwembad en een skybar waar het ‘s avonds goed vertoeven is. Extra fijn: je kunt o.b.v. all inclusive verblijven.

In welk van deze badplaatsen in Bulgarije verblijf jij het liefst?

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *