anti-verveeltips

9x anti-verveeltips voor reisfanaten

Het zijn roerige tijden voor iedereen. Na de persconferentie – waarin een gedeeltelijke lockdown werd aangekondigd – snappen we dat verveling misschien op de loer ligt. Speciaal voor reisliefhebbers hebben wij de leukste anti-verveeltips op een rijtje gezet.

1. Maak fotoboeken van eerdere vakanties

Anti-verveeltips reisfanaten; fotoboekWat doe jij met je vakantiefoto’s? Laat je ze afdrukken en plak je ze in of maak je van iedere reis digitaal een mooi fotoboek? Als je dit al doet, kun je deze tip eigenlijk wel overslaan. Natuurlijk is het wel leuk om de fotoboeken er even bij te pakken en herinneringen op te halen.

Staan jouw vakantiefoto’s nog in mapjes op je telefoon of in de cloud? Zonde! Je bekijkt ze waarschijnlijk bijna nooit, terwijl het – juist in deze tijd – helpt om terug te kijken op de tijd dat de zon nog echt scheen! Heb je niet genoeg vakantiefoto’s? Je kunt ook per jaar een fotoboek samenstellen met de hoogtepunten.

2. Maak een bucketlist

Heb jij een lijst met bestemmingen die je écht nog wilt bezoeken in je leven? Oftewel; heb jij een bucketlist? Misschien heb je in je hoofd een paar plekken op de wereld die je nog wilt zien, maar leuker is het eigenlijk om ze op te schrijven.

Zoek op reisblogs naar inspiratie, vraag vrienden en familie wat zij het allermooiste plekje op aarde vinden en droom weg bij mooie plaatjes op Instagram. Zet ook bestemmingen waar je al bent geweest op je bucketlist en streep ze meteen af. Een mooi moment om vakantieherinneringen op te halen.

Heb je nog tips nodig? Check onze blog met bucketlistbestemmingen. Welke kun jij al afvinken?

3. Boek een vakantie

Anti-verveeltips reisfanaten; shoppenWil jij de bestemmingen op jouw bucketlist ook direct afstrepen? Op een paar bestemmingen ter wereld geldt momenteel een geel reisadvies. Wie weet zit jouw favoriet er ook wel bij. Benieuwd welke bestemmingen dit zijn? Wij zetten alle reisadviezen voor je in een handig overzicht. Zie jij jezelf al liggen op het strand van Curaçao?

Als je nu een vakantie boekt voor 2021 kan de voorpret alvast beginnen!

4. Kids thuis? Themadag!

Veel kinderen zijn vanwege de herfstvakantie thuis. We begrijpen dat het misschien lastig is om ze te blijven vermaken de hele dag. Daarom hebben we een tip voor je; plan een dag in met als thema jouw favoriete (vakantie)land of jullie volgende vakantiebestemming.

Bedenk leerzame taken, zoals een spreekbeurt geven over het land of – als je kinderen iets jonger zijn – het schilderen van de vlag. Ga ook zeker samen met je kinderen koken of bakken in het thema. Zo voelt het toch een beetje alsof je op reis bent.

5. Kijk reisfilms en -series op Netflix

Netflix is onze beste vriend in tijden van meer thuis zitten en kortere dagen. Daarom schreven we eerder een uitgebreide blog over de leukste films en series voor reisliefhebbers. Welke ga jij als eerst kijken?

6. Lees onze blogs voor vakantie-inspiratie

Je bent misschien niet echt bezig met het boeken van een vakantie in deze onzekere periode. Maar dat betekent niet dat je geen inspiratie kunt opdoen voor jouw volgende vakantiebestemming.

In de afgelopen jaren hebben we ruim 1.400 reisblogs geschreven over superveel bestemmingen in ons aanbod. En daar zit dus een hoop nieuwe reisinspiratie voor jou bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 19 bijzondere vakantiebestemmingen?

7. Maak zelf zomerse cocktails

Anti-verveeltips reisfanaten; cocktailsAls er één drankje zorgt voor een instant happiness is het wel een cocktail. En het fijne is; je hebt ze in vele soorten en maten. Van mojito’s, daiquiri’s en margarita’s, tot caipirinha’s, pina colada’s en cosmopolitans. En laten we ook zeker de bekende tequila sunrise en sex on the beach niet vergeten.

Alleen al deze tropische namen zorgen ervoor dat de wereld meteen een stukje zonniger is. Nog leuker is het om zelf aan de slag te gaan. Collega Laura schreef een uitgebreide blog met handige recepten voor zomerse drankjes.

8. Lees leuke reisboeken

Natuurlijk kun je online op zoek gaan naar vakantie-inspiratie; maar nog leuker is het – wat ons betreft – om door een dik boek te bladeren met prachtige foto’s. Wij zetten speciaal voor jou de leukste reisboeken op een rijtje.

9. Kook uitgebreid in het thema van jouw favoriete vakantieland

Hoe je jouw reishonger kunt stillen zonder op vakantie te gaan? In deze gekke tijden heb je waarschijnlijk best wel wat tijd over om uitgebreid te gaan koken. Doe dit een keertje in het thema van jouw favoriete vakantieland.

Ga je bijvoorbeeld graag naar Spanje? Zet dan eens tapas of een flinke pan paella op tafel. Is Griekenland jouw favoriet? Dan mogen gyros, souvlaki en tzatziki niet ontbreken. Mexico-liefhebbers koken enchiladas met guacamole on the side. Eet smakelijk!

Ben je geen keukenprins(es) en kun je wel wat leuke recepten gebruiken? We schreven een blog hoe je vanuit je eigen keuken de wereld over kunt reizen.

We zijn ook benieuwd naar jouw anti-verveeltips voor reisfanaten. Deel ze gerust met ons!

Over de auteur

Marleen

Van stedentripjes tot kamperen; vakanties zijn altijd het hoogtepunt van het jaar. Én mijn bucketlist is nog oneindig lang. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter droom ik dagelijks weg bij de volgende bestemming op mijn lijst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *