Mooiste hotels Bali

Wegdroom-alert! Dit zijn de mooiste hotels op Bali

Droom jij ook van een vakantie naar Bali? Wij kunnen geen genoeg krijgen van de tropische bestemming. Het heeft het alles in huis voor een paradijselijke zonvakantie. Wil je het met eigen ogen zien? Wij zetten de mooiste hotels op Bali voor je op een rijtje. Lees snel verder en laat je betoveren door het Indonesische eiland. 

Een vakantie naar Bali boeken?Bekijk ons aanbod

Wyndham Tamansari Jivva Resort

Hallo tropisch paradijs! Aan de zuidoostkust vind je in het authentieke plaatsje Sidemen een geweldig hotel, Wyndham Tamansari Jivva Resort. Het ligt direct aan een zandstrand én er is aan luxe en comfort geen gebrek. De kamers en suites zijn stijlvol ingericht en naar wens te boeken met tuin- of zwembadzicht. Voor echte waterratten zijn er fijne suites met een jacuzzi of privézwembadje.

Benieuwd wat de hutjes in de resorttuin zijn? Samen vormen ze het wellnesscentrum van Wyndham Tamansari Jivva Resort. Hier geniet je van een traditionele Balinese massage of behandeling. Nog niet klaar met relaxen? Plof op een ligbedje aan het zwembad of in een van de kleurrijke zitzakken in de tuin.

Zin om te rekken en strekken? Onder een grote bamboe-overkapping worden yogalesjes gegeven. Actievelingen werken zich in het zweet in de fitnessruimte. Daarna kan je vast wel wat te eten gebruiken. Op het menu staan o.a. Indonesische lekkernijen. Eet smakelijk!

Mooiste hotels op Bali: Wyndham Tamansari Jivva Resort

Renaissance Bali Uluwatu Resort & Spa

Ken je Uluwatu al? Deze plaats in het zuiden van Bali is de laatste jaren helemaal hip & upcoming. Ondanks de groeiende populariteit hangt er nog steeds een relaxte sfeer. Dat geldt ook voor Renaissance Bali Uluwatu Resort & Spa, een van onze mooiste hotels in deze omgeving. Je verblijft in de natuur maar wel met leuke bars, restaurants en culturele bezienswaardigheden op loop- en rijafstand.

We weten niet waarom we liever naar de zwembaden gaan: voor verkoeling of voor het geweldige uitzicht. De kinderen hebben hier waarschijnlijk geen omkijken naar. Die vermaken zich opperbest dankzij o.a. een miniclub, kinderanimatie en speelruimte. Je weet wat ze zeggen… Kids blij = ouders blij.

Na een dag zwemmen (of ravotten met de kinderen) is er niets fijner dan je opfrissen en uitgebreid dineren. De ruime kamers zijn van alle gemakken voorzien. Je hebt zelfs een vrijstaand bad en regendouche!

Mooiste hotels Bali: Renaissance Bali Uluwatu Resort & Spa

Tribe Bali Kuta Beach

Wauw! Kijk wat een pareltje we tegenkwamen in het zuiden: Tribe Bali Kuta Beach. Het is – zoals ze het zelf zo mooi zeggen – een ‘urban lifestyle hotel’. Het stadsleven is binnen handbereik én je kan ultiem relaxen.

De look & feel van dit mooie hotel op Bali is speels en hip. De inspiratiebron was lokaal handwerk, gecombineerd met moderne stijlen en eclectisch design. Voor het comfort zijn er tal van fijne loungehoekjes en hebben alle kamers een balkon met zitje.

Houd je van goed eten? Voor het ontbijt van Tribe Bali Kuta Beach springt elke vakantieganger direct zijn bed uit. Schep je bordje vol bij het buffet en strijk neer bij een tafeltje of in de zitzakken. De rest van de dag word je verwend met speciale koffies en cocktails, verse lunches en seizoensgebonden dinergerechten.

Het hotel heeft een fijne ligging; je kan bijna rollend naar Kuta Beach en bent in no time in de populaire badplaats Kuta. In deze badplaats kan je goed shoppen en van het nachtleven proeven. Na een dag op pad rust je uit met je armpjes over de rand van het infinity zwembad.

Mooiste hotels op Bali: Tribe Bali Kuta Beach

The Mulia Bali

Je hebt luxe en je hebt luxe waar je mond direct van open zakt. The Mulia Bali valt zonder twijfel in de tweede categorie. Met een ligging aan het strand van Nusa Dua – een van de mooiste stranden van Bali – scoor dit prachtige hotel sowieso al punten. Maar wacht maar tot je ziet wat het Instagrammable hotel allemaal nog meer biedt…

Om te beginnen met de persoonlijke service; die is echt om U tegen te zeggen. Je wordt helemaal in de watten gelegd. Ook in de restaurants; hier wat eten is een feestje voor de smaakpapillen. Op het menu staan o.a. mediterrane, Aziatische en Japanse gerechten. Of wat dacht je van wat zoets bij de patisserie? Hmmm.

Het paradepaardje van dit mooie hotel op Bali is het infinity zwembad; dit is een van de langste infinity zwembaden van Bali. Neem een duik bij dit of een van de andere zwembaden en geniet van het tropische weer. Zonnebril op en relaxen maar!

Er staan veel beelden van Balinese dames bij dit hotel. Ze hebben allemaal een symbolische betekenis. Die met de bloemen in hun hand verwijzen bijv. naar de dagelijkse gebeden en rituelen van het eiland. De beelden van dames met schalen verwijzen weer naar de rijstoogst. Bijzonder om te zien!

De mooiste hotels op Bali: The Mulia Bali

Menjangan Dynasty Resort

Veel vakantiegangers gaan naar het zuiden van Bali, maar ook op de rest van het eiland zijn er pareltjes van hotels gevonden. Zo vinden wij het idyllische Menjangan Dynasty Resort – in het noordwesten – een van de mooiste hotels op Bali. Extra pluspunt voor de avontuurlijkere vakantiegangers: er zijn naast kamers en villa’s in safaristijl ook (luxe) tenten boeken.

Door de ligging in de natuur laat je de drukte ver achter je. De natuurlijke elementen zijn doorgetrokken in de inrichting; je ziet o.a. veel bamboe, hout en groen terug bij dit mooie hotel op Bali.

Is jouw motto zon, zee, relax? Strijk neer bij het riante infinity zwembad of neem plaats bij de beachclub. Voor de luxepaardjes zijn er accommodaties met een privézwembad. Voor nog meer waterpret ga je richting de zee. In de directe omgeving kan je goed snorkelen, duiken, kajakken en suppen. Ook leuk: een uitstapje naar het verderop gelegen Nationaal Park West-Bali.

Mooiste hotels Bali: Menjangan Dynasty Resort

Mathis Retreat

Ben je toe aan tijd voor jezelf? Laat alle dagelijkse zorgen achter je en stap op het vliegtuig naar Bali voor een vakantie bij Mathis Retreat. Bij dit mooie hotel wordt het welzijn van geest, lichaam en ziel vooropgezet. En ook niet onbelangrijk: het eten is er fantastisch. De Balinese gerechten zijn het proeven waard.

Alleen al bij het zien van de locatie – tussen de groene rijstvelden van Ubud – voel je een gevoel van rust over je heen komen. Daar helpen de gastvrije medewerkers ook een handje bij. Je voelt je in no time thuis!

Door het kleinschalige karakter hoef je niet bang te zijn dat groepen toeristen het hotel ‘overnemen’. Hier geniet je op je eigen terras in alle rust van het geweldige uitzicht op de omliggende tuinen en/of rijstvelden. Of wat dacht je van een bezoekje aan de wellnessruimte? Met het getjirp van de vogeltjes en het ritselen van de blaadjes  op de achtergrond sluit je langzaam je ogen. Tijd voor een dutje…

Mooiste hotels op Bali: Mathis Retreat
Benieuwd naar andere mooie hotels in Ubud? Droom weg bij deze pareltjes.

Nog meer mooie hotels op Bali

We krijgen geen genoeg van alle mooie hotels op Bali; het zijn stuk voor stuk pareltjes. Het liefste pakken we vandaag nog onze koffers om ze allemaal uit te proberen. Deze adresjes staan dan zeker ook op ons lijstje:

  • Er zijn niet veel hotels waar je all inclusive kan verblijven op Bali. Mocht je toch graag willen profiteren van onbeperkt eten en drinken, dan is Candi Beach Resort & Spa een fijne optie. Dit hotel aan de westkust van het eiland biedt o.a. twee zwembaden, diverse sportfaciliteiten en entertainment.
  • Laat je betoveren door de sfeer bij Jannata Resort & Spa. Dit pareltje van een hotel is perfect als je toe bent aan een weekje (of langer) relaxen. Het ligt net buiten de drukte, midden in de Balinese natuur. Ons favoriete plekje? Op een ligbedje bij het infinity zwembad. Het uitzicht wat je daar hebt over de groene boomtoppen is uniek. Wie zin heeft in een uitstapje kan met de shuttleservice.
  • Te leuk om niet te noemen; Mercure Resort Sanur. Hier kan je in een tropische tuin slapen in traditionele Balinese huisjes. Je moet ervan houden maar charmant is het wel. Zowel stellen, vrienden als families komen graag bij dit vakantiedorpje.

Welke van deze mooie hotels op Bali komen op jouw bucketlist?

OVER DE AUTEUR

July

Nieuwe plekken ontdekken - zowel bekend als onbekend - is een van de leukste dingen om te doen. Als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter combineer ik mijn passie voor schrijven en reizen. En er zijn nog zó veel bestemmingen die ik wil bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *