Agios Nikolaos

Agios Nikolaos: een idyllisch badplaatsje in het oosten van Kreta

Ga jij op vakantie naar Kreta en wil je zowel cultuur snuiven als aan het strand liggen? Breng dan zeker een bezoek aan Agios Nikolaos. Deze prachtige badplaats aan de oostkant van het Griekse eiland is een ideale plek voor zowel zon- als cultuurliefhebbers. Wij vertellen je wat je niet mag missen tijdens een bezoek of verblijf aan deze plaats!

Agios Nikolaos, de hoofdstad van de provincie Lassithi telt ca. 25.000 inwoners en is gebouwd op vijf heuvels. Daar heb je al vast onze eerste tip te pakken; het is een aanrader om jouw slippers in te ruilen voor sneakers wanneer je door het centrum wilt struinen. De vriendelijkheid van de Grieken maakt dat er in de badplaats een erg gemoedelijke sfeer hangt. En vergeet je camera niet, want het idyllische Agios Nikolaos is erg fotogeniek!

Een prachtig binnenmeer

Agios Nikolaos, VoulismenimeerDé trekpleister van Agios Nikolaos is het Voulismenimeer. In dit groenblauwe binnenmeer, dat omringd wordt door hoge rotswanden, dobberen diverse vissersbootjes. Doordat het meer erg diep is (zo’n 65 meter!) geloven sommigen Grieken dat het bodemloos is. Ook wordt er beweerd dat de Griekse godin Pallas Athena hier ooit gezwommen zou hebben. Een plek vol historie en legendes!

Rondom het meer kun je plaatsnemen op één van de vele terrasjes. Hier staat met name veel verse vis op de menu’s! Een absolute aanrader is het restaurant Karnagio, dat recht tegenover het Voulismenimeer ligt. Je kan het niet snel missen; de felgekleurde stoeltjes zie je al vanaf een afstand staan. Je krijgt hier gegarandeerd een lach op je gezicht!

Uitgebreid cultuur snuiven

Agios Nikolaos, kerkAgios Nikolaos is een perfecte plek om een flinke dosis cultuur te snuiven. Zo beschikt de badplaats over twee kerken: de hoofdkerk Agia Triada en koepelkerk Agios Nikolaos. Aan de laatste heeft de stad overigens haar naam te danken! Meer zin om musea te bezoeken? Dat kan ook. In het Archeologisch Museum kun je voorwerpen bewonderen uit de Minoïsche tijd. Ook kun je meer leren over de Griekse geschiedenis in het Volkenkundig Museum.

Wat je absoluut niet mag missen tijdens jouw bezoek aan de badplaats, is de bruisende haven. Neem plaats in één van de vele restaurants om verse vis en zeevruchten te proeven. Vanuit de haven vertrekken ook boten naar het nabijgelegen eiland Spinalonga. Je kunt hier o.a. een fort bewonderen waarin vroeger een leprozerie was gevestigd. Ook kun je op Spinalonga genieten van prachtige natuur. Ideaal als dagexcursie!

Wil je nog meer van Kreta zien? Vanuit de haven varen er boten naar Agios Pantos, dat pal tegenover de badplaats ligt. Dit eilandje staat bekend om haar grote aantal wilde berggeiten. Leuk met kinderen! Ook het schitterend eiland Santorini is per boot te bezoeken. Hier maak je gegarandeerd jaloersmakende vakantiefoto’s!

Vakantie Agios Nikolaos, Hermes HotelIn Hermes Hotel vind je een ruim aanbod aan faciliteiten. Neem plaats op het dakterras voor een heerlijk diner, duik in het zwembad op de vijfde verdieping en geniet van een schitterend uitzicht over Agios Nikolaos en de zee. Je komt helemaal tot rust!

Relaxen aan het strand

Agios Nikolaos, strandVerwacht geen langgerekte kustlijn in Agios Nikolaos; rondom de badplaats vind je een paar kleine stranden. Wil je luieren aan een zandstrand? Ga dan naar het Almyros strand, dat op ca. 3 km van het centrum ligt. Neem een duik in de blauwgroene zee, relax op een ligbed of zet een parasol op als de zon te heet wordt. Langs het strand vind je veel parkeerplaatsen, handig met een huurauto.

Wil je liever in het centrum blijven? Breng dan een bezoek aan het Ammoudi strand. Dit is een plateaustrand waaraan je diverse strandtenten vindt. Aan de weg langs het strand zijn daarnaast winkels en restaurants gevestigd. Je kunt hier gerust een hele dag vertoeven!

Ben je van plan om naar het Ammoudia strand te gaan? Neem dan plaats bij de Achinos Beachbar. Je komt hier helemaal tot rust op één van de hippe ligbedden. Verfrissende drankjes bestel je aan de bar. Alles is binnen handbereik!

Shop ‘till you drop

Op zoek naar een leuke souvenir voor het thuisfront? Loop door het centrum van Agios Nikolaos en je komt gegarandeerd een paar souvenirwinkels tegen. Ook kun je jezelf trakteren op een nieuw paar schoenen, een hippe outfit of een mooie tas. Door de grote verscheidenheid aan winkels weet je zeker dat je vindt wat je zoekt. Meteen goed voor je conditie, want de grote winkelstraten, die beginnen aan het binnenmeer, zijn tegen de heuvels op gebouwd en lopen dus omhoog.

Zie jij jezelf al struinen door Agios Nikolaos? Bekijk dan ons volledige aanbod en pak die koffers maar. Fijne vakantie!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *