Amerikaanse steden: San Francisco

3x Amerikaanse steden om van te houden

Het land van de vijftig oh zo verschillende staten, het land van onbegrensde mogelijkheden, het land van unieke natuurwonderen én het land van de mooiste steden. Maak kennis met deze drie Amerikaanse steden en wordt verliefd!

Ik heb de afgelopen jaren door mijn werk veel mogen reizen. En ook privé bezoek ik elk jaar één of twee nieuwe bestemmingen. Inmiddels kan ik wereldwijd bijna dertig landen afvinken. De Verenigde Staten is er daar één van. Maar liefst drie keer vloog ik de oceaan over om één of meerdere staten te bezoeken. En daarmee ook meerdere steden.

Verliefd op de Amerikaanse steden

Ik werd verliefd op Amerika, en dan met name op de Amerikaanse steden New York, San Francisco en Miami. Waarom juist deze steden en niet het extravagante Las Vegas of het populaire Los Angeles? Lees snel verder!

Onvergetelijk New York

Amerikaanse steden: New YorkNew York is zo’n stad waarvan je weet dat deze indrukwekkend is. Maar hoe indrukwekkend weet je pas zodra je er bent geweest. Je snapt dan ook meteen waarom zoveel mensen de stad in hun hart sluiten en het liefst direct weer terug willen.

De stad overdondert je met haar imposante gebouwen (Grand Central Terminal, wow!), mooie parken, geweldige shopmogelijkheden en een dosis cultuur die je misschien niet zou verwachten. En tegelijkertijd voel je je er direct thuis. Op Times Square ga je op in de mensenmassa en voel je je ‘één van hen’. Toerist ben je hier geen moment, eerder een ontdekker. En er valt veel te ontdekken in New York!

Een week verbleven we in New York en dat was nog zeker een paar weken tekort. We wisselden de drukte in de stad af met ’s middags relaxen op een schaduwrijke plek in één van de parken (het was zo’n 30 graden). We lieten ons op sleeptouw nemen door een vriend uit New York. En we namen met een lach en een traan afscheid van deze mooie stad. Tot ooit!

Amerikaanse steden: New York, Ameritania HotelWe verbleven in New York in Ameritania Hotel. Het grootste voordeel is zonder twijfel de ligging. Het hippe en moderne hotel ligt in het Theatre District op 54th Street en Broadway. Slechts vijf minuten lopen naar Times Square én Central Park.

San Francisco

Dé verrassing van onze rondreis Californië, Arizona en Utah was ons startpunt, San Francisco. De stad die ik tot dan toe alleen uit Fullhouse kende…

Een stad ontdek ik het liefste te voet. En dat is in het compacte centrum van San Francisco prima te doen. Hoewel de heuvels waarop de stad is gebouwd soms voor vermoeide benen kunnen zorgen, leveren juist deze bergen wel de mooiste plaatjes op. En ben je het toch even zat, dan staat het bekende trammetje (cable cars) voor je klaar.

We verbleven slechts enkele dagen in San Francisco en natuurlijk gingen we het standaard toeristenlijstje af: fietsen over de Golden Gate Bridge en via Sausolito en de veerpont terug naar de stad, zeeleeuwen kijken bij Pier39, Alcatraz bezoeken, de grootste Chinatown van Amerika ontdekken…

Je zult je geen moment vervelen in deze boeiende stad! Wat zou ik graag nog een keer terug gaan om gewoonweg te slenteren en me te laten verrassen door de minder bekende plekken van deze Amerikaanse stad.

Amerikaanse steden: hotel San FranciscoTijdens een stedentrip vind ik de locatie van een hotel het allerbelangrijkst. Bij Holiday Inn Express & Suites San Francisco Fishermans Wharf zit dat wel goed! Het ligt nabij de bekende pier en het winkelcentrum Cannery.

Stad & strand in Miami

Amerikaanse steden: MiamiOnze rondreis door Florida sloten we af met een bezoek aan Miami. En dit was dan ook meteen het hoogtepunt van deze rondreis. Miami is de ideale combinatie van een stedentrip & zonvakantie. Aan sightseeing geen gebrek!

Ontdek de Cubaanse wijk Little Havana of bekijk de stad vanaf de 78 m hoge Freedom Tower. Krijg meer mee van de geschiedenis van Zuid-Florida in het Historical Museum of Southern Florida of ga uitgebreid winkelen in de omgeving van Lincoln Road. Of wat dacht je van het grootste winkelcentrum van Miami, Dolphin Mall?

Uitgaan kan in Miami Downtown en als je moe bent van alle activiteiten dan heb je een parelwit strand voor de deur liggen: Miami Beach. En juist deze afwisseling maakt Miami tot één van de meest relaxte steden waar ik ben geweest.

Amerikaanse steden, Holiday Inn Miami Beach OceanfrontHoliday Inn Miami Beach Oceanfront is een strandhotel op loopafstand van South Beach. En zoals je van Holiday Inn mag verwachten, verblijf je voor een fijne prijs. Houd je genoeg geld over voor een diner in een van de top-restaurants en vele winkels!

Ben jij wel eens in deze (of andere) Amerikaanse steden geweest? Wat is jouw favoriet en waarom?

Foto New York: Luciano Mortula | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

4 thoughts on “3x Amerikaanse steden om van te houden

  1. Vooral San Francisco heeft een onuitwisbare ervaring teweeg gebracht.
    De verscheidenheid van bevolkingsgroepen en sektes droeg daaraan bij. Ook de sfeer en gebouwen / huizen, in diverse kleuren een soorten, met de aparte bewoning van Fisherman’s Warf. Samen met alle indrukken en pier 39, door zeehonden, geven dit een prima en dierbare plaats in mijn herinnering.

  2. Wie wil er niet zwerven door de stad waar de flowerpower begon in de zestiger jaren,. Wie wil er niet fietsend de Golden Gate bridge crossen en dan daarna lekker kreeft eten op pier 39. Dan de Cablecar all the way up. “If you go to San Francisco”
    Yep, het kan allemaal in San Francisco.. Doen toch, ik wil ook !!

  3. Goede tip. Ik zou graag met mijn gezin ( man en twee zoons )naar NY willen. Dit jaar zijn wij 25 jaar getrouwd en zijn inderdaad het sparen om de reis bij elkaar te krijgen. Planning was oktober maar wellicht dat begin 2017 beter haalbaar is qua prijs. Ben benieuwd.

  4. Wat zou het fantastisch zijn om zo een reis te winnen dit durf ik nog een eens te dromen, jeetje ik ben zo enthousiast en hoop zo erg dat ik Win🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *