Doen in Benidorm

10x doen in Benidorm

Ben jij van plan om binnenkort naar Benidorm te gaan? In de Spaanse badplaats is genoeg te doen! Van relaxen aan het strand tot bijkomen in de mooie natuur… Er is voor ieder wat wils. Wij maakten een top 10 van dingen die je zeker moet gaan ondernemen. In willekeurige volgorde!

1. Zonnen

Denk je aan een Spanje, dan denk je aan… zon! Benidorm ligt aan de Costa Blanca en beschikt over vijf stranden waar je optimaal van het Spaanse klimaat kunt genieten. Het meest populair is het Levante strand, waaromheen je tal van restaurants vindt. Neem plaats op het strand, duik in de blauwe zee en bestel vervolgens een drankje op een terras. Vakantie met een hoofdletter V!

2. Spaanse lekkernijen proeven

Hoewel je in Benidorm ook Nederlandse happen kunt scoren, raden wij het aan voor de lokale keuken te gaan. Spanje staat bekend om haar heerlijke tapas, uitmuntende paella’s en verse visgerechten. En dat kun je in Benidorm allemaal gaan proeven! De badplaats beschikt over tal van restaurants met lokale specialiteiten. En zit je helemaal vol? Bestel dan een lekker wijntje bij één van de rooftopbars!

Op zoek naar een toffe rooftopbar? Hotel Madeira Centro herbergt op het dak het geweldige #Planta20 Lounge & Bar. Een uniek zicht op de zonsondergang is gegarandeerd!

3. Naar het oude centrum

Vakantie Benidorm, historisch centrumDacht je dat Benidorm enkel bestaat uit moderne gebouwen? Mis! Hoewel de skyline gevuld wordt met hoogbouw, vind je er namelijk ook een oud centrum. Struin door de smalle straatjes, neem plaats op een terrasje en knoop in je beste Spaans een gesprek aan met de locals. Dat wordt zeker gewaardeerd!

Wat je niet mag missen in het oude centrum, is uitkijkpunt Mirador del Castillo, dat vanwege het schitterende uitzicht de bijnaam Het balkon van de Middellandse Zee heeft. Ook kun je cultuur snuiven in de naastgelegen kerk Iglesia de San Jaime. Het witte gebouwtje met het blauwe dak is zeer fotogeniek!

4. Sporten

Wil je graag fit blijven tijdens je vakantie? Dan ben je in Benidorm aan het juiste adres. De badplaats beschikt over twee golfbanen waar je op je gemak een balletje kunt slaan. Toe aan meer actie? Ga dan naar het strand om te kajakken, waterskiën, kitesurfen of jetskiën. Ook kun je de onderwaterwereld ontdekken door mee te doen aan een lesje duiken of snorkelen. En wanneer je liever op het droge blijft, kun je een fiets huren om Benidorm en de omgeving te verkennen. Voor ieder wat wils!

Vakantie Benidorm, Hotel Bristol Park Wil je na al dat sporten tot rust komen? Dat kan in Hotel Bristol Park. In dit hotel kom je tot rust aan het zwembad en maak je gebruik van gratis WiFi. Op het terras geniet je van een verkoelend drankje. Dat wordt een heerlijke vakantie!

5. Uitgaan

Hoewel Benidorm bij velen bekend staat als een overwinterplek voor ouderen, is ook aan jongere vakantiegangers gedacht. Volop zelfs! Je kunt namelijk hele nachten doorhalen in één van de vele megadiscotheken, waar in de zomer regelmatig bekende dj’s hun plaatjes draaien. Ook zijn er tal van cafés en pubs met live muziek te vinden. Bestel een glas sangria en leef je uit!

6. Relaxen in het stadspark

Ben je na al dat struinen, sporten en dansen toe aan rust? Ga dan naar het stadspark van Benidorm, Parque de l’Aigüera. Neem een hapje en drankje mee, leg je kleedje neer en geniet van een heerlijke picknick. Ook zijn er tal van bankjes waarop je heerlijk mensen kunt kijken. Een ultiem rustmoment!

7. Uit je dak gaan in een attractie- of waterpark

Vakantie Benidorm, waterparkWaterratten opgelet! Benidorm is dé plek voor iedereen die ervan houdt om waterparken te bezoeken. Hier is namelijk één van de grootste waterparken van Europa, Aqualandia, gevestigd! In Aqualandia is één ding is zeker: adrenaline-junkies zijn hier aan het juiste adres. Durf jij in een tempo van ca. 100 kilometer per uur naar beneden te glijden, of dobber je liever rustig rond in één van de zwembaden? Voor de allerkleinsten zijn er trouwens ook tal van glijbanen, dus aan iedereen is gedacht!

Blijf je liever droog? Breng dan een bezoek aan Terra Mitica. In dit attractiepark vind je achtbanen waar durfvallen hun hart in kunnen ophalen. Niet zo’n snelheidsfreak? Het park is verdeeld in verschillende gebieden met elk een eigen landenthema. Waan jezelf in de Griekse oudheid of geniet van een optreden van Spaanse flamencodansers.

8. Varen

Voor de kust van Benidorm ligt een klein eilandje, dat bekend staat als het ‘Pauweneiland’. Vanuit de haven vertrekken er boten naar dit eiland. En zo’n boottocht is zeker de moeite waard! Je kunt de skyline van Benidorm vanaf het water bekijken én zien hoe het er onderwater aan toe gaat. Wanneer je van het dek naar binnen gaat, kun je namelijk de vissen die onder je zwemmen bewonderen. Bijzonder!

9. Winkelen

Shopfanaten kunnen in Benidorm uitgebreid hun slag slaan. In de hoofdwinkelstraat, Passeig de la Carretera, vind je tal van winkels met kleding, schoenen en souvenirs. De autovrije straten eromheen zijn hier trouwens ook mee gevuld. De spullen die worden verkocht zijn over het algemeen niet erg duur te noemen, dus jouw creditcardlimiet hoef je niet bij te stellen. Wil je zelf een goede deal sluiten en afdingen op spulletjes? Dat kan op één van de marktjes van Benidorm. Je vindt er elke dag wel een andere!

Vakantie Benidorm, Hotel Avenida Wil je in het winkelgebied verblijven? Boek dan een vakantie naar Hotel Avenida. Een zwembad, whirlpool en gratis WiFi staan hier tot je beschikking. En dan kan je ook nog eens kiezen voor een verblijf o.b.v. all inclusive!

10. Genieten van de natuur

Vakantie Benidorm, natuurBen je toe aan wat verkoeling van de zon? Zoek dan de mooie natuur rondom Benidorm op! Op ca. 12 km van het centrum vind je een groot stadspark, Serra Gelada. Hier vind je torenhoge bergen, die je te voet of per fiets kunt ontdekken. Geniet in de tussentijd van een schitterend uitzicht over de Middellandse Zee!

Ook kun je de bergen rondom Benidorm bewonderen door deel te nemen aan een jeepexcursie. Wie het rustiger aan wilt doen, kan zwemmen onder de watervallen van Algar of een mooie strandwandeling maken langs de kust.

Kun jij ook niet wachten om Benidorm te bezoeken? Bekijk dan ons volledige aanbod of boek een scherpe last minute. Wij wensen je alvast een zonnige vakantie aan de Costa Blanca!

OVER DE AUTEUR

Emma

Ik heb een grote passie voor schrijven en een grote liefde voor reizen. Met mijn blogartikelen wil ik jou inspireren om je koffer te pakken en op reis te gaan! Of dit nu in Europa is of daarbuiten...

2 thoughts on “10x doen in Benidorm

  1. Heerlijk plaats toen man mijn leefde waren wij er twee keer per jaar, ik mis het erg wilde ergraag ooit naar terug

    1. dat kan je altijd doen toch ik ga altijd alleen pook overwinteren dus geen punt was 4 maanden gran canaria erg leuk en mensen zat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *