Accommodation preview photo
Rex Hotel

Vergelijk de laagste prijzen:

Accommodation preview photo
Over deze accommodatie:

Rex Hotel

Inleiding

Uitstekend hotel met prima kamers en een rustige maar centrale ligging in de wijk Vasastan.

Bijzonderheden

Parkeren nabij het hotel, ca. € 28 per dag.

Faciliteiten

Receptie, lift, lobby (gratis koffie en thee) en ontbijtrestaurant. Gratis internetaansluiting in het gehele hotel.

Ligging

In de trendy wijk Vasastan, op korte afstand van het centrum. Het centraal station en de winkelstraten liggen op ca. 15 minuten lopen, of 2 haltes per metro. Metrostation Rådmansgatan ligt op enkele minuten lopen van het hotel.

Kamers (55)

De keurige kamers zijn verzorgd ingericht en voorzien van douche, toilet, telefoon en tv.

Inbegrepen

  • Gratis WiFi
  • Ontbijt

Reizen per vliegtuig

  • Vliegreis vanaf Amsterdam, Eindhoven, Brussel, Düsseldorf of Keulen
  • Handbagage
  • ANWB reisgids

Niet inbegrepen

  • Parkeren ca. € 28 per dag

Reizen per vliegtuig

  • Ruimbagage
  • Transfer luchthaven - hotel v. v. (eenvoudig na boeking te reserveren)

Praktische informatie Zweden

Allemansrecht

Het allemansrecht is een recht en een plicht voor iedereen die van het Zweedse landschap wil genieten. Het houdt in dat iedereen mag wandelen, hardlopen, fietsen enz. door het landschap en ook op de grond van andere mensen, mits geen schade aan de natuur of eigendommen wordt aangebracht. Men mag overigen niet storen, geen vuur stoken en geen afval achterlaten.

Autorijden in Zweden

Zweden biedt chauffeurs een goed onderhouden wegennet en snelwegen. Er zijn geen tolwegen (met uitzondering van de Öresundbrug) en files komen er nauwelijks voor. Er zijn duidelijke verkeersborden. U dient vooral in de ochtend en in de avondschemering rekening te houden met overstekend wild. Neem de elandborden serieus, de helft van alle ongelukken in Zweden wordt veroorzaakt door overstekend wild. De verkeersregels in Zweden wijken deels af van die in andere landen en u dient het volgende in acht te nemen: de auto moet tenminste dimlichten aan hebben, ook overdag. De promillagegrens voor alcohol bedraagt 0,2%. Het is toegestaan de wegkanten van de rijbaan te gebruiken om andere auto’s de gelegenheid te geven om te passeren. Een veiligheidsgordel is verplicht, op iedere plaats in de auto, dus ook achterin. Alle kinderen tot zeven jaar moeten in een kinderzitje zitten. Er vinden veel controles plaats en overtredingen worden bestraft met boetes of zelfs met intrekking van het rijbewijs.

Tanken
De meeste benzinestations hebben zelfbediening met betaling bij de kassa. De geldautomaten accepteren creditcards (konto) en bankbiljetten (sedel) van 20, 50 en 100 SEK (24 uur per dag).
LPG is moeilijk verkrijgbaar. Door de afstanden liggen de benzinestations wat verder uit elkaar dan in Nederland.

Bevolking en geografie

Zweden is meer dan 10 keer groter dan Nederland. De afstand van de meest noordelijke gelegen stad Kiruna, hoog boven de poolcirkel naar het meest zuidelijkste puntje van Zweden, de stad Trelleborg bedraagt meer dan 2000 kilometer. Voor Nederland zou dat betekenen dat ons land zou doorlopen tot diep in Spanje. Er wonen in Zweden bijna 9 miljoen mensen. De enige autochtone minderheid van betekenis wordt gevormd door de ongeveer 17.000 Samen (Lappen) in het noorden. De bevolkingsdichtheid is 20 inwoners / km². De meeste Zweden behoren tot de Lutherse kerk.

Elektriciteit

De netspanning is 220 volt, en de meeste stopcontacten zijn hetzelfde als bij ons.

Eten & drinken

Het kraanwater in Zweden is van goede kwaliteit en kan gewoon gedronken worden. Zweedse restaurants hebben een hoog en evenwichtig niveau. Er wordt veel gebruik gemaakt van inheemse ingrediënten als zalm, haring, wild, paddestoelen, bessen. Köttbullar, zijn kleine gehaktballetjes; misschien wel het meest Zweeds van alle Zweedse gerechten. Kräftskiva zijn kleine rivierkreeftjes. Smörgåsbord is een bekende Zweedse maaltijdvorm. Het bestaat uit een grote hoeveelheid warme en koude gerechten zoals diverse soorten haring, gerookte en gemarineerde zalm, gerookte aal, garnalen, makreel, krab, sardientjes, salades, gekookte en gebraden vleessoorten, gerookt rendier, gehaktballetjes, ham, worst, leverpastei, diverse soorten kaas, diverse soorten brood, gebakken en gekookte aardappelen, diverse vruchten en lekkere nagerechten. Men begint meestal met de koude visgerechten en werkt zo langzaam via de warme gerechten naar de nagerechten. Bij de maaltijd drinkt men traditioneel een aquavit, waarna men overgaat op bier.

Feestdagen

Nieuwjaarsdag, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart, Kerstmis hebben dezelfde data als in Nederland.
Extra: Nationale feestdag: 6 juni

Fooien

Service en bedieningsgeld zit in de meeste hotels en restaurants automatisch in de prijs. Het geven van een fooi is uiteraard mogelijk, maar men rekent er niet op, behalve ’s avonds in restaurants: ca. 5-10% van het totaalbedrag. Ook portiers en taxichauffeurs rekenen op een kleine fooi, waarbij het naar boven afronden van het bedrag een goede regel is.

Geld & credit cards

U betaalt in Zweden met Zweedse Kronen (SEK). Het gebruik van creditcards is uitgebreid. De meest gebruikte zijn Eurocard/Mastercard, Visa en American Express. Er zijn organisaties en hotelketens (bijvoorbeeld de Choice keten (Comfort, Quality en Clarion Hotels) die geen contant geld meer accepteren. Alleen bank- en creditcards. Bij benzinestations worden creditcards weer niet altijd geaccepteerd en is het handig om contant geld te hebben. Ook uw pincode van de creditcard is soms verplicht, dus zorg dat u deze weet.

Gezondheid

Medicijnen zonder verdovende middelen mag u vrij meenemen worden. Medicijnen die wel verdovende middelen bevatten, mag u voor ten hoogste 5 dagen worden invoeren. Hiervoor moet u een vergunning aanvragen bij: Socialstyrelsen, Lakemedelsavdelningen - P.O. Box 607 - S-751 25 Uppsala. De aanvraag moet het volgende bevatten: de ziekte waartegen de medicijnen gebruikt worden, de datum van binnenkomst en vertrek en een medisch certificaat. De meeste apotheken zijn geopend op werkdagen van 09.00-18.00 uur en op zaterdag van 10.00-14.00 uur. In de grote steden bestaat eveneens een 24-uurs service.

Hotels

In Scandinavië heeft men veel aandacht voor het milieu, het klimaat en duurzaam toerisme. Om deze reden gaan alle hotels van de Choice keten (Comfort, Quality en Clarion Hotels) in 2019 over naar een situatie waarin uw kamer niet meer standaard dagelijks wordt schoongemaakt. U dient de schoonmaak van uw kamer zelf aan te geven middels een kaartje aan de deur of bij de receptie. Voor iedere uitgestelde schoonmaak doneert de hotelketen een bedrag aan UNICEF. De verwachting is dat andere hotel(keten)s zullen volgen.

Klimaat en kleding

Dankzij de Warme Golfstroom is de temperatuur in Zweden in verhouding tot de breedtegraad buitengewoon mild. De Zweedse zomer is vaak net zo warm als in Nederland en België en bovendien minder regenachtig. De avonden kunnen echter wat koeler zijn. Dus neem een warme trui mee. Ook voor het najaar en de winter dient u warme kleding mee te nemen. De herfst begint over het algemeen veel vroeger dan in Nederland (september).

Muggen

Afhankelijk van het feit of de zomer droog of nat is, kunnen vakantiegangers behoorlijk geplaagd worden door deze kleine bloedzuigertjes. Het muggenseizoen loopt van begin juli tot en met half augustus. Hieronder een aantal tips: Zorg dat u zich voor 17:00 uur heeft ingesmeerd met muggenolie. De muggen steken namelijk het liefst in de schemering. Blijf liever in de zon en wind zitten dan beschut in de schaduw: muggen houden niet van zon en wind. Zorg voor goede deodorant: muggen zijn dol op zweetgeurtjes. Trek lichte en loszittende kleding aan: muggen bijten het liefst door zwarte, strakke kleding heen. Zweedse anti-muggenolie is vaak sterker dan Nederlandse.

Middernachtzon

In het noorden van Zweden gaat de zon in de zomer een paar weken niet onder. In het meest noordelijke puntje van Lapland duurt deze “langste zomerdag” zelfs wel langer dan twee maanden! Maar ook meer zuidelijk wordt het 's nachts niet helemaal donker. De dagen worden daar van elkaar gescheiden door een paar uur schemerlicht.

Midzomer

Midzomer is ook in Zweden een groot feest. De zon blijft in het noorden van Zweden op 21 juni maar liefst 24 uur schijnen. Het midzomerfeest wordt gevierd in het weekend dat het dichtst bij 21 juni ligt. Dit is het feest van het licht, dat zijn oorsprong heeft in voorchristelijke tijden. Overal in het land wordt gedanst en feest gevierd rondom de meibomen: palen die traditioneel worden versierd met berkenbladeren, vlaggen, linten en kransen. De Zweden zelf vertrekken in dit weekend graag naar hun vakantiehuisje op het platteland. Het traditionele diner bestaat ui haring, aardappelen, Zweedse brandewijn en aardbeien.

Reisdocumenten

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit hebben een geldig paspoort of Europese ID nodig. Een visum is niet nodig. Reizigers met een andere nationaliteit dienen contact op te nemen met hun eigen ambassade.

Taal

Zweeds, maar u kunt overal ook met Engels en/of Duits terecht. Het Zweedse alfabet wordt aangevuld met de letters å, ä en ö. Deze letters komen na de z. De puntjes zijn van belang voor de uitspraak. Zo wordt de gewone o uitgesproken als oe in zoet, terwijl de ö wordt uitgesproken als eu in reuk; å wordt uitgesproken als oo en ä als de e in mep.

Telecommunicatie

Vanuit Zweden belt u als volgt naar Nederland 0031 + netnummer zonder nul en abonneenummer. Vanuit Nederland naar Zweden toetst u 0046 + netnummer zonder nul en abonneenummer. In Zweden maakt men gebruik van een tweetal mobiele netwerken. Het NMT en het GSM-netwerk. U kunt u uw mobiele telefoon goed n Zweden gebruiken. NMT biedt op dit moment nog de beste dekking. Het GSM-net wordt echter in hoog tempo uitgebouwd. In alle steden/dorpen en langs de doorgaande wegen heeft men een uitstekende GSM-dekking.

Tijdsverschil

Geen

Informatie COVID-19

Accommodaties en leveranciers van toeristische diensten hanteren protocollen en regels om uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk te maken. Dat betekent dat er nog altijd wijzigingen kunnen zijn in het aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten op uw vakantiebestemming.

Overal gelden de afstand- en hygiëneregels en dient u thuis te blijven bij klachten die kunnen duiden op COVID-19. De mondkapjesverplichting geldt bijna overal en in sommige landen worden PCR- en/of sneltesten gevraagd bij binnenkomst op de luchthaven of aan de grens. Ook indien u gevaccineerd bent, gelden er nog regels. We zullen u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

2G-maatregelen
In steeds meer landen zoals Tsjechië (per 22 november) en Duitsland (per 21 november) treedt inmiddels de 2G regeling in werking. Dat betekent dat u volledig Gevaccineerd tegen COVID-19 moet zijn of Genezen (max. 180 dagen). Uitsluitend met uw Coronapas met QR-code krijgt u toegang tot bijv. restaurants, hotels en bezienswaardigheden zoals musea. Bent u niet gevaccineerd of genezen, dan krijgt u met een negatieve PCR- of Antigeentest géén toegang. Heeft u bij ons een vakantie geboekt of staat u op het punt dit te doen dan adviseren wij u dringend aan deze 2G regel te voldoen.

Oostenrijk lockdown
De Oostenrijkse regering heeft 19 november een volledige lockdown voor het hele land aangekondigd. Start is maandag 22 november voor een periode van voorlopig 10 dagen t/m 2 dec. De lockdown kan daarna nog voor maximaal 10 dagen verlengd worden, maar dit is nog niet bevestigd. Maatregelen zijn o.a. een volledige sluiting van alle hotels, restaurants, cafés en niet-essentiële winkels. Alleen supermarkten, drogisterijen en apotheken mogen open blijven.

Wij wijzen u er op dat het regelmatig voorkomt dat landen, deelstaten of zelfs accommodaties een eis tot volledige vaccinatie aan toeristen stellen. Mogelijke kosten die voortvloeien uit het annuleren van een reis omdat u niet voldoet aan deze eis liggen in de persoonlijke risicosfeer van de reiziger.

Bij uw reispapieren ontvang u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie regelmatig op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken en op www.rivm.nl. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen binnen Nederland en naar en in het buitenland.


Leeftijdsrestrictie

Om een verblijf te reserveren dient minimaal één reiziger per kamer op de dag van vertrek 18 jaar of ouder te zijn. Voor een aantal hotels en bestemmingen geldt een uitzondering. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.

Gratis ANWB reisgids

Bij boeking van een vlieg-, trein of ferryreis* kan je voor je klant na boeking een handige ANWB Extra reisgids bestellen ter waarde van € 12,49. Zo kan je klant zich optimaal voorbereiden! Bekijk de vele bezienswaardigheden, cafés, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

Een dag na de optietermijn ontvang je een e-mail met uitleg hoe je de ANWB Extra reisgids kan bestellen.

* Niet voor Belfast, Bologna, Gdansk, Istanbul, Pisa, Warschau en Wroclaw en niet voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek

De informatie over deze reis kan afwijken per vertrekdatum. Exacte informatie over verzorging, kamers, transfers e.d. krijg je na het controleren van de door jou geselecteerde reis.

Faciliteiten

Algemeen

  • Lift
  • Parkeerplaats
  • Roomservice
  • Wifi
Disclaimer: dé VakantieDiscounter besteedt veel zorg en aandacht aan het up-to-date houden van deze informatie. Echter, zowel faciliteiten als eventuele kosten veranderen met grote regelmaat. Aan dit overzicht kunnen daarom geen rechten worden ontleend.

Weer & klimaat

  • JAN
    -1max
    1 uur
    17 dgn
    5
  • FEB
    -1max
    2 uur
    13 dgn
    4
  • MRT
    3max
    3 uur
    12 dgn
    4
  • APR
    8max
    5 uur
    10 dgn
    3
  • MEI
    16max
    8 uur
    8 dgn
    7
  • JUN
    22max
    9 uur
    9 dgn
    13
  • JUL
    24max
    8 uur
    12 dgn
    16
  • AUG
    22max
    7 uur
    12 dgn
    17
  • SEP
    15max
    4 uur
    14 dgn
    15
  • OKT
    10max
    3 uur
    13 dgn
    10
  • NOV
    5max
    1 uur
    17 dgn
    7
  • DEC
    1max
    1 uur
    17 dgn
    5
Bron: KNMI Climate

Omgeving

Daarom boek je bij dé VakantieDiscounter:

  • Gegarandeerd de beste deal
  • Uiteraard géén boekingskosten
  • Zekerheid van ANVR en SGR
  • Zeven dagen per week geopend

Veilig aangesloten bij:

Die snapt vakantie.

4.3 / 5

Zo'n fijn reisbureau

Zo'n fijn reisbureau, alles altijd duidelijk omschreven, snelle reactie per...

Lees verder