Calamiteiten

Aanslag Tunesië: hoe zit het met reeds geboekte reizen?

Afgelopen vrijdag vond er in Sousse een aanslag plaats waarbij 39 toeristen om het leven kwamen. Deze aanslag roept – logischerwijs – veel vragen op bij onze reizigers, we informeren je hier dan ook graag verder over de actuele stand van zaken.

LET OP! Dit is een oud bericht. Inmiddels is het weer veilig om af te reizen naar Tunesië.

Is er door de aanslag in Tunesië een negatief reisadvies?

Nee, er is door de overheid nog geen negatief reisadvies gegeven, deze is slechts licht aangepast. Doordat er geen negatief reisadvies is, zijn reisorganisaties niet verplicht je gratis te laten omboeken. Toch hebben diverse reisorganisaties waar wij mee samenwerken er voor gekozen om een coulance-regeling voor reizigers naar Tunesië in te voeren.

Ik heb geboekt, en nu?

De regelingen zoals deze zijn gemaakt verschillen per reisorganisatie. Zo kunnen reizigers die via ons bij Neckermann hebben geboekt hun reis tot 4 juli kosteloos omboeken of annuleren, reizigers met vertrek tot 24 juli kunnen gratis omboeken. Houd er rekening mee dat als je voor een duurdere vakantie kiest je dit verschil uiteraard wel dient bij te betalen. Hoe men omgaat met reizigers die na 24 juli vertrekken is nog niet bekend. Wij ontvangen elke dag nieuwe statussen van de organisaties en zullen je hier van de op de hoogte houden.

Bij vragen over jouw boeking kun je bellen met onze klantenservice.