Wintersport Bulgarije

Wintersport in Bulgarije: upcoming én verrassend betaalbaar

Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland zijn de populairste landen onder wintersporters. Toch hebben deze landen er vanaf dit seizoen een concurrent bij. Het sneeuwzekere en betaalbare Bulgarije is in opkomst als wintersportbestemming.

Waarom je nog dit seizoen een wintersport in Bulgarije moet boeken

Toegegeven: vraag 100 Nederlanders naar een goede favoriete bestemming en weinig van hen zullen Bulgarije nemen. Zonde, want het land biedt met haar prachtige natuur en mooie berghellingen in de winter volop mogelijkheden voor een geslaagde wintersport.

Bulgarije heeft in de winter een gemiddelde temperatuur van 2 graden onder 0, de zon schijnt er uitbundig en de sneeuwzekerheid is hoog. Hoger dan in bijv. Tsjechië en in de maanden januari tot april gelijk aan bijv. het Oostenrijkse Gerlos.

Laag zijn de prijzen daarentegen; een weekje wintersport in Bulgarije kost ca. de helft van een wintersport in de populaire skigebieden in de Alpen. Tel daarbij op de mooie pistes en langlaufloipes, uitstekende skifaciliteiten, een gastvrije bevolking, verscheidenheid aan groene, blauwe, rode en zwarte pistes voor beginners en gevorderden én een gezellige après-ski waar je niet meteen blut van raakt. Ook skipassen zijn hier nog betaalbaar te noemen.

Borovets, de populairste wintersportbestemming in Bulgarije

Vakantie Bulgarije BorovetsHoewel de wintersportbestemmingen in Bulgarije onder Europeanen nog onbekend zijn, geldt dat niet voor de inwoners van Bulgarije zelf. Zij skiën al sinds jaar en dag in Borovets, het grootste en gezelligste skioord van het land. Gelukkig wordt dit gebied ook steeds meer door inwoners buiten de Bulgaarse grenzen ontdekt.

Borovets ligt in het Rilage-gebergte in het midden van het land. Het gebied, dat gekenmerkt wordt door een dicht dennenbos, bestaat uit twee delen (Yasebrets en Sitnyakovo) die samen over ca. 50 km aan pistes beschikken met een hoogte tussen de 1.350 en 2.560 m. Er staan 15 skiliften voor je klaar, de pistes zijn goed verzorgd en mocht het onverwacht niet sneeuwen dan worden de sneeuwkanonnen in werking gezet. Waar Yasebrets geschikt is voor zowel beginnende als gevorderde skiërs en snowboarders, zijn de pistes in Sitnyakovo met name geschikt voor gevorderde wintersporters.

En als je ergens in Bulgarije goed zit voor après-ski dan is het wel in Borovets. Of je nu op zoek bent naar gezellige barretjes, jouw zangkunsten wilt vertonen tijdens karaoke, wilt dansen tot in de kleine uurtjes of shows van bekende DJ’s wilt bezoeken; je vindt het tijdens de wintermaanden in Borovets.

Andere mogelijkheden voor een wintersport Bulgarije

Hoewel Borovets zonder meer de nummer 1 wintersportbestemming in Bulgarije is, biedt het land meer mogelijkheden voor skiërs, snowboards en langlaufers. Andere interessante skigebieden zijn:

  • Het relatief nog onbekende, maar daardoor authentieke Pamporovo. Het is perfect voor beginnende skiërs en net zo leuk voor gevorderde skiërs die niet per se op zoek zijn naar avontuurlijke pistes. Door de kleinschaligheid staan er geen lange wachtrijen bij de liften en is het ook nog eens zeer betaalbaar.
  • Bansko is één van de grotere skigebieden met ca. 75 km aan pistes. De après-ski mogelijkheden zijn hier een stuk minder dan in Borovets, maar als je het liever wat rustiger aan doet is dit geen probleem. Het skigebied, dat tegen de noordelijke helling van de berg Todorka ligt, beschikt over een bolletjeslift vanaf het dorp naar basisstation Banderishka. Vanaf hier vertrekken liften naar de pistes voor verschillende niveaus.

Wil jij je laten verrassen door al het moois dat een wintersport in Bulgarije te bieden heeft? Bekijk ons aanbod in Borovets, Pamporovo en Bansko .

 

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *