Leukste wijken Barcelona

Ontdek de leukste wijken van Barcelona

Hoe je Barcelona in een korte tijd het best kunt verkennen? Van wijk tot wijk! Zo begin je niet alleen gestructureerd aan je stedentrip, je zal ook na elke wijk in een ‘nieuwe wereld’ belanden. Want alle wijken in Barcelona hebben zo hun eigen charme.

We zetten de leukste wijken in Barcelona voor je op een rij. Wat kun je er bezichtigen, wat is er te doen, wat mag je zeker niet missen én – ook niet geheel onbelangrijk – waar kun je verblijven??

Barrio Gótico

Leukste wijken Barcelona, Barrio GoticoDeze wijk, ook wel Barrio Gótic genoemd, is een van de oudste, gezelligste en meest interessante wijken van Barcelona. Het is het centrum van Ciutat Vella, het oudste gedeelte van de Spaanse stad. De wijk, gelegen aan de rechterkant van de bekende straat Las Ramblas, wordt gekenmerkt door gotische en oude gebouwen.

Aan bezienswaardigheden dan ook geen gebrek. Zo vind je hier o.a. de Kathedraal van Barcelona, het hoogtepunt van de wijk. Ook kun je een bezoek brengen aan Plaça Reial. Aan dit gezellige plein vind je, naast palmbomen en gezellige restaurants en cafés, prachtige 19e eeuwse gebouwen.

Leer de wijk verder kennen door simpelweg door de smalle steegjes te struinen, bij kleine boetiekjes binnen te stappen of door plaats te nemen op een van de levendige terrasjes, waarbij uiteraard typisch Spaanse tapas niet mogen ontbreken.

Catalonia Magdalenes, Barcelona Na een dagje de bruisende stad ontdekken is het optimaal ontspannen bij Catalonia Magdalenes. Dit hotel in Barrio Gótico biedt een dakterras met zwembad, een gezellige buitenbar, wellnessfaciliteiten en moderne kamers.

El Born

Wijken Barcelona: El BornEl Born is samen met Barrio Gótico een van de oudere wijken van Barcelona. Vervallen is het echter allesbehalve; het is een van de populairste wijken van de stad. Je vindt er trendy winkels, knusse restaurants en tal van galerieën. Je bereikt de wijk vanaf Barrio Gótico via de Via Laietana.

Breng een bezoekje aan de Santa Maria del Mar kerk. Niet alleen omdat het zo’n mooie kerk is, maar ook omdat de straatjes rondom de kerk een en al gezelligheid uitademen. In de avonduren kun je genieten van een bruisend nachtleven in de oude bars. Samen met de locals, want die komen het liefst in deze wijk!

Sla een bezoek aan de delicatessenmarkt Santa Catarine niet over. Hier doen de inwoners hun dagelijkse boodschappen. Even relaxen na het slenteren door de wijk? Breng een bezoek aan een van de meest bekende stadsparken van Barcelona, Parc de la Ciutadella.

H10 Montcada, BarcelonaH10 Montcada ligt op de grens van El Born en Barrio Gótico. Twee vliegen in één klap! Je kunt bij dit boutique hotel rekenen op o.a. moderne kamers, een restaurant, diverse bars en een dakterras met jacuzzi.

L’Eixample

Wijken Barcelona: EixampleVergeleken bij El Born en Barrio Gótico is L’Eixample een relatief nieuwe wijk. De wijk werd in de 19e eeuw opgezet om Barcelona uit te breiden. Waar de andere wijken in Barcelona kriskras straatjes bevatten, is deze wijk planmatig opgezet; de straten – opgezet in gelijkvormige, achthoekige blokken – worden enkel doorkruist door de lange hoofdstraat, Avinguda Diagonal.

Hét hoogtepunt van de wijk is zonder twijfel Sagrada Família, één van Gaudi’s beroemdste bouwwerken. Hoewel het de mooiste kathedraal van Barcelona wordt genoemd, door haar grillig gevormde torentjes en ornamenten, is deze nog steeds niet volledig afgebouwd. Dit gebeurt namelijk bij de gratie van donaties en vordert dus gestaag.

Een ander werk van Gaudí wat je vindt in L’Eixample is Casa Mila. Het gebouw wordt vaak La Pedrera (de steengroeve) genoemd vanwege de unieke schoorstenen. Doordat het aan geen enkel architecturale norm voldoet is het typisch Gaudí. Vanaf het dakterras heb je een mooi uitzicht over de stad.

Winkelen tijdens jouw stedentrip in Barcelona? In de bekende straat de Passeig de Gracia vind je de mooiste modehuizen. Neem een kijkje bij o.a. Chanel en Dior.

Wijken Barcelona, Catalonia Eixample 1864Catalonia Eixample 1864 heeft niet alleen een toplocatie, ook het dakterras is een groot pluspunt. Neem hier een duik in het zwembad of geniet met een cocktail in je hand van een prachtig uitzicht over de stad.

Nog meer leuke wijken in Barcelona

Leukste wijken BarcelonaBarcelona bestaat uit meerdere districten, elk weer opgedeeld in wijken. Het was dus een flinke uitdaging om er slechts drie te selecteren. En eigenlijk doen die drie de Spaanse stad ook niet volledige eer aan; er zijn nog meer geweldige wijken in Barcelona te vinden. We geven je dus met liefde nog wat bonustips:

  • La Barceloneta was ooit de visserswijk was van de stad. De charme van toen is het enigszins verloren, maar de wijk is er niet minder op geworden. Je vindt er het strand en hebt een ruime keuze aan ook authentieke visrestaurants, tapasbars, clubs en strandtenten. Beachlife in optima forma!
  • Montjuïc is eigenlijk geen wijk, maar een stadsheuvel. Toch noemen de inwoners het vaak een wijk. Het is dé plek om even te ontsnappen uit de stad. Je vindt er o.a. het openluchtmuseum Poble Espanyol en wordt vanaf veel plekken getrakteerd op prachtige vergezichten.
  • Gràcia zal je verrassen. In de Boheemse wijk ervaar je eerder een dorps- dan stadsgevoel. Het is daarnaast de wijk waar je het bekende Park Güell vindt en twee bijzondere bouwwerken van Gaudí, Casa Vicens en Casa Fuster. Het kloppende hart van de wijk is Vila de Gràcia. Hier vind je leuke pleintjes vol terrasjes en winkels.

Veel plezier met jouw ontdekkingstocht in deze geweldige wijken van Barcelona!

Fotografie: Christian Bertrand | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *