Stedentrip Barcelona winnen

Waarom wij zo graag naar Barcelona gaan

Barcelona, de stad van de tapas en Antoni Gaudí, is niet alleen favoriet onder onze vakantiegangers, maar ook wij komen er graag. Waarom? Check deze 12 redenen.

1. Tapas paradijs

Als je ergens de lekkerste tapas en pinxtos kan eten, dan is het wel in Barcelona. Cerveceria Barcelona is door ons unaniem gekozen als het beste tapasrestaurant van de stad. Verwacht niet dat je in rust kunt eten; door de populariteit is het hier altijd een drukte van jewelste. Maar dat is juist, buiten al het lekkers, de charme van dit restaurant in L’Eixample.

2. Sunsnacken op het strand

Get the best of both worlds! Naast dat Barcelona zich prima leent voor een strandvakantie, nodigt het prachtige strand uit om een dagje te relaxen in de zon. Breng ook een bezoek aan de naastgelegen havenwijk, welke bekend staat om het bruisende uitgaansleven.

3. Prachtige architectuur van Gaudí

Waarom Barcelona, GaudiAls er iemand een stempel heeft gedrukt op Barcelona dan is het wel Antoni Gaudí. Van zijn kleurrijke kunstwerken worden we spontaan vrolijk. En wat is er dan fijner dan een middagje relaxen in Park Güell?

4. Struinen over de markt

Een Spaanse stad is tegenwoordig niet meer compleet zonder overdekte markt. De overdekte markt in Barcelona, Mercat de la Boqueria, is al eeuwen oud. Wat begon als een geitenmarkt is uitgegroeid tot een van de bekendste toeristische bezienswaardigheden. Slenter langs de kraampjes vol verswaren en trakteer jezelf op een vers sapje.

5. Lekker compact

Ondanks dat het een wereldstad van formaat is, is het centrum van de stad compact. Dit betekent dat je een groot deel van de stad te voet kan ontdekken. Mocht het je te ver lopen zijn, dan zijn er genoeg openbaar vervoersmogelijkheden.

6. Cultuur snuiven

Een middagje slenteren door Barrio Gótico, een van de oudste wijken van Barcelona, is eigenlijk verplichte kost als je een stedentrip naar Barcelona boekt. Deze wijk wordt gekenmerkt door gotische gebouwen, met als hoogtepunt de Kathedraal van Barcelona. Ook het gezellige Plaça Reial is een aanrader.

H10 Montcada, BarcelonaH10 Montcada ligt op de grens van de wijken El Born en Barrio Gótico. Je hebt de leukste wijken binnen handbereik! Daarnaast kun je rekenen op o.a. moderne kamers, een restaurant, diverse bars én dakterras met jacuzzi.

7. Winkelen

Shop till you drop! Als je iets goed kan in Barcelona dan is het wel winkelen. In de wijk El Borne vind je trendy winkels, maar ook de bekende Passeig de Gracia is een must see voor winkelliefhebbers. Hier vind je de mooiste modehuizen, van o.a. Chanel en Dior.

8. Op de fiets

Barcelona is een echte fietsstad. Dat maakt dat je je hier als Nederlander als een vis in het water voelt. Barcelona kent ruim 250 km aan fietspaden en is uitgeroepen tot de meest fietsvriendelijke stad van Zuid-Europa. Reden genoeg om een fiets te huren of een stadstour te boeken.

Onze partner Baja Bikes biedt diverse fietstochten aan door Barcelona. Bekijk snel de opties voor o.a. een fietstocht in FC Barcelona thema, met een privégids en zelfs met kinderen.

9. Fijn klimaat

Als het voorjaar nog te lang op zich laat wachten, vluchten we graag naar warme oorden. Barcelona heeft door haar ligging aan de Middellandse Zee een warm Mediterraan klimaat. Het is er vrijwel altijd heerlijk weer; in het voor- en najaar kun je rekenen op 20 graden en veel zon.

10. De Sagrada Família

Waarom Barcelona, Sagrada FamiliaWat een pareltje; de Sagrada Família. Dit werk, eveneens van Antoni Gaudí trouwens, is misschien wel de beroemdste kerk ter wereld. Nadat Gaudí de unieke basiliek had ontworpen, werd in 1882 de eerste steen gelegd. De kerk is echter nog altijd niet voltooid; de kerk is afhankelijk van donaties en de bouw gaat daardoor erg langzaam. Naar verwachting zal deze in 2026 af zijn. Desalniettemin is de kerk nu al prachtig!

11. Je bent er zo!

Als je slechts drie of vier dagen in een stad kunt spenderen dan is het fijn als de reistijd niet te lang is. Het grootste voordeel van Barcelona is de korte vliegtijd; vanaf Amsterdam ben je in ca. 2,5 uur op de luchthaven van de Spaanse stad.

12. Ruime keuze aan hotels

Een goede verblijfplaats is voor een stedentrip in Barcelona net zo belangrijk als bovenstaande redenen. Wij zetten onze favorieten voor je op een rij:

  • Een van de best geboekte accommodaties in Barcelona is het comfortabele Hotel Paral-Lel. Je kunt rekenen op een uitstekende ligging (op loopafstand van bijv. Las Ramblas), modern ingerichte kamers en een fijn ontbijtbuffet.
  • Wil je het wat luxer en minder basic aanpakken? H10 Marina Barcelona beschikt over een dakterras met zwembad en biedt een fijn zwembad. Het stadsstrand ligt bovendien op loopafstand!
  • Eén van de mooiste stadshotels van Barcelona? Wat ons betreft gooit Leonardo Hotel Barcelona Las Ramblas hoge ogen. Dankzij de modern ingerichte kamers, ligging op steenworp afstand van Las Ramblas én het prachtige dakterras met zwembad wordt het gegarandeerd een geslaagde stedentrip.

Ben jij al overtuigd? Bekijk dan nu ons volledige aanbod en scherpe last minutes.

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *