Verrassing van Ibiza, Benirràs

De verrassing van Ibiza: hippies & mojito’s in Benirràs

Must do op zondag tijdens jouw vakantie op Ibiza! Rijd naar het noorden waar je een uiterst idyllisch baaitje vindt, Benirràs. Waar je in de middag nog kunt genieten van de zon, zal je niet lang daarna omgeven worden door trommelaars en dansende locals en toeristen, terwijl de mojito’s voor je neus worden klaargemaakt.

Hoewel Ibiza over meer dan 50 baaien en stranden beschikt, is er een aantal dat er direct uitspringt. Een van deze stranden is Benirràs, gelegen in het noorden van het eiland. Op het eerste gezicht niet meer dan een idyllisch baaitje van 150 meter breed en met grofkorrelig zand. Totdat je er op zondag heen gaat… Een bezoek aan dit strand kan wel eens dé verrassing van jouw vakantie op Ibiza worden.

Het decor van trommelaars

Verrassend Ibiza: trommelaars op BenirrasOp zondag kun je, zeker in het hoogseizoen als je te laat gaat, rekenen op files richting Cala Benirràs. Einde van de middag gaan hier de locals en toeristen los op de klanken van trommelaars, veelal hippies, die zich hier aan de rand van de baai verzamelen.

Vanaf een uur of 18.00 uur gaat het hier los. Steeds meer trommelaars zullen zich aansluiten en terwijl je geniet van de muziek (en dansers om je heen) worden verderop mojito’s gemaakt door locals die alle ingrediënten mee hebben genomen van huis.

Nadat je eerder € 16,- voor een mojito hebt betaald in een luxe club, is de prijs van € 5,- een verademing. En dan zijn ze ook nog eens verdomd lekker!

Dansen of…? Alles kan op Benirràs

Verrassend Ibiza: Benirras, dansers op het strandOok als je zelf geen danser bent, is het ‘feest’ een aanrader. Kijk toe hoe andere dansen, of vergaap je aan de vele te gekke kleding (waar mensen in Nederland echt niet mee weg zouden komen), geniet van het vuur-optreden van de ‘acrobaten’ of neem een verkoelende duik in de baai. Shopliefhebbers kunnen zich in stijl laten kleden bij één van de vele kraampjes aan de rand van de baai.

Wil jij voor je aan de sterke mojito’s gaat een bodem leggen? Of wil je met de ondergaande zon en dansende mensen op de achtergrond dineren? Beachclub Elements, direct gelegen aan het strand, is een fijne hotspot om te eten.

In de buurt verblijven?

Benirràs ligt in het noorden van Ibiza, een deel dat bekend staat om haar rust. Je vindt hier enkele badplaatsen en een ruime keuze aan hotels. Onze favorieten in de buurt van Benirràs?

  • Hotel Galeon Ibiza heeft alles in huis voor vakantiegangers van alle leeftijden; een zwembad, uitgebreid animatieprogramma, sportfaciliteiten én de mogelijkheid om o.b.v. all inclusive te verblijven. Het hotel heeft daarnaast een rustige ligging op slechts 1 km afstand van Benirràs.
  • Hotel Club Cartago ligt, net als het hotel hierboven, nabij het strand en het centrum van Port de San Miguel. Je kunt er rekenen op vriendelijk personeel, comfortabele kamers, een zwembad en een ruim aanbod aan kinderfaciliteiten.
  • Ben jij op zoek naar een adults only hotel? Grupotel Ibiza Beach Resort (in het 15 km verderop gelegen Cala Portinatx) is dit niet alleen, het hotel biedt ook nog eens luxe faciliteiten en een geweldige ligging aan het strand en een mediterraan pijnbomenbos. Dat wordt idyllisch genieten!

De relaxte sfeer van Benirràs is eigenlijk niet in tekst en beeld uit te drukken. We kunnen je dus alleen maar adviseren écht te gaan!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *