Vakantiedagen opmaken

Vakantiedagen opmaken? Pak je koffers maar!

Moet je dit jaar nog vakantiedagen opmaken omdat je van je baas maar een beperkt aantal dagen mag meenemen? Je kunt een paar koude dagen op de bank zitten met een kleedje, goed boek en een kop thee óf je gaat op reis. Wij weten namelijk wel raad met jouw vakantiedagen!

Of je nu tien vakantiedagen moet opmaken of slechts één dag, er zijn altijd opties. Want als je je vakantiedag(en) koppelt aan het weekend kan je opeens twee dagen langer weg. Werk je in het weekend? Dan heb je vast doordeweekse vrije dagen die je aan je vakantiedagen kan plakken.

3 dagen weg

Vakantiedagen opmaken: LondenDrie dagen klinkt misschien kort, maar als je voor een van deze opties gaat, beleef je echt een mini-vakantie met je overgebleven vakantiedagen:

  • Op bezoek bij onze zuiderburen. In België vind je tal van leuke steden voor een korte getaway. Stap in de auto of trein en een paar uur later sta je al in een compleet andere omgeving. Echte bourgondiërs zijn aan het juiste adres in Brugge, waar je de lekkerste speciaalbiertjes kunt proeven. Toe aan een nieuwe garderobe? Shopliefhebbers moeten in Antwerpen zijn.
  • Kerstshoppen in Londen. Londen staat al bekend als shopstad, maar in december is het helemaal een walhalla voor shopaholics. De vele etalages van de winkels worden omgetoverd tot een sfeervol geheel en het lijkt haast een wedstrijdje te zijn wie deze het mooist aan kan kleden. Er zijn daarnaast diverse kerstmarkten, je kunt schaatsen naast de Londen Eye én vanaf 26 december je slag slaan in de uitverkoop!
Moxy London HeathrowMoxy London Heathrow it is! Start de dag met een ontbijtje, leef je uit in de fitnessruimte en eindig met een drankje aan de bar. Dit driesterren hotel beschikt daarnaast over een ligging dichtbij het vliegveld Londen Heathrow.

4 dagen weg

Vakantiedagen over: SevillaAls je vier dagen weg kunt, dan is het zonder meer stedentrip-tijd. Veel steden kun je in vier dagen op een rustige manier verkennen. Favoriet voor deze periode:

  • Sevilla. Sinds ik Sevilla stad bezocht, ben ik verliefd. Geen een Spaanse stad wist me zo te verrassen! Maar met temperaturen tot 40 graden was het er in juni wel echt warm. In december is het een stuk koeler, maar daar merk je tijdens jouw ontdekkingstocht echt niets van. Je krijgt het wel warm van het beklimmen van de Giralda toren of een flinke wandeling door de tuinen van Real Alcazar.
  • Boedapest. De stad die dit jaar het hart van menig stedenliefhebber stal! Waarom? Dat ervaar je zelf tijdens een vierdaagse trip naar de Hongaarse stad. Die eind november en december een extraatje biedt; ook in Boedapest kun je goed kerstshoppen.
  • Marrakech. Met een max. temperatuur van 20 graden ontvlucht je echt even de Nederlandse winter. De mussen vallen er niet van het dak en in je bikini aan het zwembad liggen is ook niet de beste optie. Maar deze temperatuur nodigt je wel uit om uren te slenteren door de straatjes van de medina. Dan ervaar je het echte Marrakech!
Zephyr Targa Marrakech, MarrakechVoor een ontspannen stedentrip in Marrakech moet je bij Zephyr Targa Marrakech it viersterren hotel ligt aan de rand van de Marokkaanse stad en beschikt over meerdere zwembaden, een wellnesscentrum en restaurant.

6 dagen weg

Vakantiedagen over: DubaiEen kleine week leent zich perfect voor een verre stedentrip of een zonbestemming binnen Europa waar het nog wél aangenaam weer is. Kijk je mee naar welke bestemming geschikt is om 6 dagen weg te gaan?

  • Kerst in het kwadraat in New York. Als het op kerstshoppen aankomt, is New York de overtreffende trap van Londen. Wat je in deze periode kunt verwachten? Ze trappen het seizoen af met een Thanksgiving Day Parade en op 30 november gaan dit jaar de lichtjes van de bekende (en enorme!) kerstboom bij Rockefeller Center aan. En voor kerstshoppen kun je terecht aan 5th Avenue, de grote warenhuizen en een brede selectie aan kerstmarkten.
  • In bikini op de Canarische Eilanden. Als het ergens in Europa het hele jaar aangenaam vertoeven is, dan is het op de Canarische Eilanden. Deze Spaanse eilandengroep ligt voor de kust van Afrika, ter hoogte van de evenaar. In november (en als je mazzel hebt zelfs in december) kun je hier dus gewoon nog in bikini of zwembroek liggen. Wel uit de wind blijven! Nu nog uit de eilanden kiezen, maar daar helpen we je bij!
  • Duizelingwekkend Dubai. Deze duizelingwekkende stad met torenhoge gebouwen, mega-winkelcentra, soeks die kleur- en geurrijk zijn én een flinke dosis luxe hotels. Het voordeel van het najaar of de winter is dat de temperaturen niet sky high stijgen. In december is het max. 26 graden. Liever iets warmer? Ga dan nog in november naar Dubai.
Hotel Canal Central, DubaiZeg je Hotel Canal Central dan zeg je luxueus (hallo vijf sterren!), moderne kamers, meerdere restaurants en als kers op de taart een ge-wel-dig zwembad met dito uitzicht. Dat zou wel eens jouw droomvakantie kunnen worden.

9 dagen weg

Vakantiedagen opmaken: BaliHeb je écht nog teveel vakantiedagen over? Vanaf negen dagen heb je de mogelijkheid om naar verre oorden te vliegen. Zon gegarandeerd!

  • Laidback Bali. Voor een relaxte vakantie, met evt. een snufje cultuur en natuur, ben je aan het goede adres op het Indonesische eiland Bali. De reizen zijn steeds betaalbaarder en de hotels in de badplaatsen Kuta, Sanur, Seminyak en Nusa Dua zijn ingespeeld op de westerse gemakken.
  • Tropisch Curaçao. Voor een 9-daagse trip heb je genoeg opties in het Caraïbisch gebied. Veel geboekt in deze periode is Curaçao. Het zijn de ‘koudste’ maanden voor het eiland, maar met een max. temperatuur van 30 °C is het voor ons Nederlanders allesbehalve koud. Vul je vakantie met zonnebaden, cocktails drinken, Willemstad ontdekken en duiken. Enjoy!
Papagayo Beach Hotel, CuracaoPapagayo Beach Hotel is een modern hotel mét hippe beachclub op Curaçao. Het ligt direct aan een hagelwit strand, beschikt over een idyllisch infinity-zwembad en het ontbijt is goddelijk.

Meer vakantiedagen opmaken? Ga niet voor één lange vakantie, maar combineer bovenstaande opties. Uit onderzoek blijkt namelijk dat we gelukkiger worden van meer vakanties dan van één lange vakantie.

Fotografie: joan_bautista | Shutterstock.com

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *