Vakantiebestemming kiezen

Zo doe je dat! Jouw volgende vakantiebestemming kiezen

Kroatië, Cuba, Toscane, Montenegro of een keer decadent de Malediven? Geen idee hoe het kiezen van een vakantiebestemming bij jou gaat, maar hier is het elk jaar weer een uitdaging om de volgende vakantiebestemming te kiezen. Er zijn zoveel mooie plekken op de wereld!

Een vakantiebestemming kiezen, een lastige opgave

Herken je jezelf in bovenstaande en heb je een eindeloze lijst van vakantiebestemmingen op je wensenlijstje staan en weet je niet welke je als eerst moet kiezen? Of weet je überhaupt niet waar te beginnen bij het zoeken van jouw volgende vakantiebestemming. Volg deze checklist met korte tips en een vakantiebestemming kiezen wordt meteen een stuk eenvoudiger.

Durf te schrappen!

Ja, het liefst zou je de hele wereld zien én alle bestemmingen die op je wishlist staan nog komend jaar afstrepen. Maar laten we wel wezen; er zijn weinig mensen die daar het budget en de vakantiedagen voor hebben. Houd dus in gedachte dat het niet erg is om wat te dromen over te houden. En voel je bevoorrecht dat je de mogelijkheid hebt om één of twee nieuwe bestemmingen per jaar te ontdekken.

Wees je er van bewust dat je vakantiebestemmingen zal moeten schrappen om tot de juiste keuze te komen. Tijdelijk schrappen natuurlijk, want volgend jaar is er een nieuwe ronde!

Wat is jouw vakantiebudget?

Hoe fijn het ook is om eindeloos rond te klikken en weg te dromen bij de mooiste plaatjes van de meest luxe bestemmingen en hotels, het is niet altijd haalbaar. Zoek liever gericht op budget; zo kom je alleen de opties tegen die binnen jouw financiële grenzen liggen. Dat houdt het wel zo overzichtelijk.

Wist je dat je binnen al onze reizen eenvoudig op budget kunt zoeken? Zo kun je op onze last minute pagina bijvoorbeeld eenvoudig alle zonvakanties tot € 500,- vinden. Heb je meteen reële verwachtingen!

Hoe zonnig moet jouw vakantie zijn?

Sommige vakantiegangers (zoals ik) vinden het prima als het 22-25 graden is; een fijne temperatuur om veel te ondernemen en je vakantiebestemming van haver tot gort te leren kennen. Andere vakantiegangers worden het meest blij als het richting de 30 graden gaat; het ideale weer om de hele dag op het strand of aan het zwembad te liggen.

Verzamel alle mogelijke opties voor jouw komende vakantie en zoek op de gemiddelde temperaturen (Google ‘klimaat Turkije’ of ‘klimaat Malta’ en je komt een heel eind). Een vakantiebestemming kan dan zo maar ineens afvallen.

Zo wilde ik ooit heel graag in juni naar Dubai. Maar dat bleek voor mij te warm om ook maar iets te ondernemen. Change of plans!

Vakantiebestemming kiezen

Hoe lang wil je maximaal reizen?

Of je nu met de auto of het vliegtuig gaat, er is een grens qua reistijd. Voor iedereen is deze anders. Ik ben dol op stedentrips van vier dagen. Maar niet buiten Europa. Dan vind ik de reis te lang t.o.v. de tijd die ik op de bestemming doorbreng. New York is voor mij dus minimaal een week. Zo ga ik ook het liefst twee weken naar de Caraïben i.p.v. één week.

Mocht je kinderen hebben, houd dan des te meer rekening met de reistijd. Doe je jouw kleintjes een plezier met een lange vlucht over zee terwijl voor hen een vakantie aan de Spaanse stranden net zo leuk kan zijn? Ga dan wel op zoek naar stranden die langzaam in zee aflopen. Extra veilig!

Wat zoek je in een vakantie?

Wil jij het liefst de hele dag in de zon liggen of aan het zwembad en ben je simpelweg op zoek naar zonnig weer? Of wil je juist een vakantie vol cultuur en kleine dorpjes waar je heerlijk door kunt slenteren? Laat je niet alleen leiden door mooie plaatjes, maar zoek ook uit wat er per bestemming te doen is.

Gebruik de zoekmogelijkheid rechts bovenin op onze website om te zoeken op de vakantiebestemming waar je meer over wilt weten. Vrijwel elke dag verschijnt er op deze blog een nieuw artikel. Informatie genoeg! We schrijven bijvoorbeeld regelmatig artikelen over adults only, all inclusive vakanties en familievakanties.

Vakantiebestemming kiezen

Nog meer tips om een vakantiebestemming te kiezen

  • Bepaal jouw volgende vakantiebestemming aan de hand van het hotel waar je graag wil verblijven. We delen regelmatig hoteltips op Instagram en Facebook. Daarnaast verzamelen we de mooiste hotels per bestemming in blogs. Zo zou ik zonder twijfel kiezen voor Atermono Boutique Resort.
  • Reis je met kinderen? Laat hen meebeslissen over de volgende vakantiebestemming. Zet de voor- en nadelen van een bestemming op een rijtje en houd als regel aan dat de meeste stemmen gelden. Doe bijvoorbeeld wat inspiratie op bij de populairste vakantiebestemmingen met kinderen.
  • En als je het echt niet weet…. Laat het lot beslissen! Een vriendin van mij had een te lange wishlist en kwam er echt niet uit. Haar oplossing? Alle bestemmingen op een papiertje schrijven en in een pot stoppen. Om vervolgens blind een lot te trekken met haar volgende vakantiebestemming. Eenzelfde manier is simpelweg een dartpijltje op de wereldkaart gooien. Zo kom je nog eens op plekken waar je zelf nooit aan had gedacht.

Hier is de vakantiebestemming voor dit jaar overigens ook nog niet bepaald. Mocht je nog tips hebben? Be my guest!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *