vakantie turkije voorjaar

5 redenen waarom een vakantie naar Turkije in het voorjaar een goed idee is

Een vakantie naar Turkije is eigenlijk altijd een goed idee; 365 dagen per jaar. Maar als je het ons vraagt, gaan wij het liefst in de maanden april en mei. Waarom? We geven je vijf goede redenen voor een vakantie naar Turkije in het voorjaar.

1. Aangename temperaturen

In Turkije kan het in de zomer tropisch warm worden met temperaturen die de 40 °C aantikken. Ideaal als je verblijft in een hotel met aquapark, niet elke dag op pad gaat en vooral naar Turkije gaat voor zon, zee & strand. Vind jij het leuk om jouw vakantiebestemming te ontdekken en af en toe op pad te gaan? Dan kunnen die zomerse temperaturen zorgen voor doorweekte shirtjes en jurkjes. In het voorjaar geniet je in Turkije van temperaturen tussen 20 °C en 30 °C. Zo kun je lekker op pad zonder dat je liters deodorant nodig hebt. Wel zo fijn!

2. Dé beste periode voor natuurliefhebbers

Alles in bloei tijdens een vakantie Turkije in het voorjaarHet zuidwestelijke deel van Turkije – de prachtige Lycische Kust en ten westen van Antalya – staat in het voorjaar volledig in bloei. In de omgeving van o.a. de kleinschalige badplaats Kas vind je een enorme bloemenpracht met bijzondere orchideeën. Ook vogels en vlinders laten zich in dit seizoen veel zien.

Ten westen van Antalya vind je ook de badplaats Kemer. Natuurliefhebbers die hier verblijven kunnen in het aangrenzende bergachtige natuurgebied uitstekend hiken. Een flinke wandeling maken in tropische temperaturen? Liever niet! Ga daarom in het voorjaar naar Turkije. Wil je dit natuurgebied – afhankelijk van het weer – op een relaxte manier ontdekken? De krijtrotsen zijn prachtig om vanaf het water te bewonderen tijdens een boottocht.

Verblijf je in Antalya? Breng dan zeker een bezoekje aan de ruïnestad Termessos, die in deze periode extra bijzonder is. De archeologische vondsten steken prachtig af bij al het groen en de bloemen die tussen de ruïnes doorgroeien.

Alp Pasa Hotel, AlanyaWaar de meeste hotels in Antalya vijfsterren all inclusive zijn, heeft Alp Pasa Hotel zo haar eigen charme. Dit kleinschalige hotel beschikt over een gemoedelijke sfeer en een traditionele inrichting.

3. Extra voordelig boeken

In Turkije krijg je veel vakantie voor je geld. Het land behoort al jarenlang tot één van onze goedkoopste bestemmingen. Maar de prijzen in het hoogseizoen kunnen wel flink stijgen, want hoe meer vraag, hoe duurder het aanbod. Deze hogere prijzen voorkom je simpelweg door in het voorjaar op vakantie naar Turkije te gaan én dan het liefst in april. De meivakantie is hier helaas een uitzondering op, dan liggen de prijzen weer een stuk hoger.

4. Het filmfestival in Istanbul

Cultuurliefhebbers – en filmliefhebbers in het bijzonder – opgelet! In april kun je in Istanbul je hart ophalen bij het Internationale Filmfestival van de stad. De altijd al levendige stad bruist – in 2022 van vrijdag 8 april t/m dinsdag 19 april – nóg meer. Werkelijk alles staat in het teken van films, maar ook in het teken van literatuur, muziek en theater. Elk jaar komen ca. 85.000 cultuurliefhebbers op dit festival af. Jij kunt er dit jaar één van zijn.

Ikonik The Public, IstanbulVerblijf in het stijlvolle Ikonik The Public in de levendige wijk Beyoğlu. Dit industrieel ingerichte hotel beschikt over alle hedendaagse faciliteiten afgewisseld met 19e-eeuwse details.

5. Genieten in alle rust

Vakantie Turkije in het voorjaarHet aantal Nederlanders dat in het voorjaar op vakantie gaat, is aanzienlijk kleiner dan het aantal Nederlanders dat in het hoogseizoen kiest voor een vakantie naar Turkije. Dat heeft fijne gevolgen:

  • Je chillt op rustige stranden die in sommige gevallen haast ogen als privéstrand
  • Je krijgt niet te maken met ellenlange wachtrijen voor hotspots als de antieke stad Efeze en de kalkterrassen van Pamukkale
  • Bovendien is er meer ruimte aan en in het zwembad. Dat wordt pas lekker baantjes trekken.

Wat let je nog? Bekijk ons voordelige aanbod en vlieg in het voorjaar naar Turkije. We zijn benieuwd op welke bestemming jouw keuze valt!

OVER DE AUTEUR

Laura

Naast mijn werk als online content marketeer bij dé VakantieDiscounter reis ik graag de wereld over. Om daarna mijn reisverhalen te delen in woord én beeld. Het liefst over en van de minder bekende plekken in Europa, hoewel Europese steden ook op mijn favorieten-lijstje staan. Ook droom ik graag weg bij tropische bestemmingen!

1 thoughts on “5 redenen waarom een vakantie naar Turkije in het voorjaar een goed idee is

  1. Wij gaan altijd rond 20ste mei op vakantie naar Turkije. Het kan een week eerder, maar niet later. We hebben een paar favorieten hotels. Saturn Palace in Lara om Antalya te bezoeken en onze vriendin die daar woont. Davutlar bij Kusadasi in hotel Palm Songs met 10 km strand, waarlangs je kunt wandelen of fietsen naar een groot natuurpark. En natuurlijk Kusadasi en kan nog wel een paar leuke hotels op noemen. Maar wij vinden het heerlijk. In hotel Palm Wings nemen we altijd een swim-upkamer en dit jaar weer. Heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *