Vakantie Kefalonia

Kefalonia, een Grieks eiland in opmars

Kefalonia is een van de opkomende Griekse eilanden van dit moment. En dat is ook niet zo gek, want op dit grootste eiland van de Ionische eilanden vind je alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie onder de Griekse zon: mooie stranden, schitterende bergen, pittoreske havenplaatsjes, lekker eten en diverse excursiemogelijkheden. Tijd om de hoogtepunten van Kefalonia op een rijtje te zetten.

Kefalonia is een veelzijdige en groene vakantiebestemming in Griekenland met tal van sfeervolle, pittoreske havenplaatsjes. Een vakantie Kefalonia is natuurlijk niks zonder prachtige stranden, en ook daar vind je er genoeg van op dit Griekse eiland. De vruchtbare gronden van het groene eiland zorgen daarnaast voor heerlijke wijnen. En dat is nog maar een kleine selectie van wat dit grootste eiland van de Ionische archipel te bieden heeft.

Ontdek het ruige en bergachtige binnenland

Vakantie Kefalonia: hoogste berg EnosTijdens een vakantie Kefalonia zal je worden getrakteerd op mooie baaien, steile rotsen en grotten. Het binnenland beschikt daarnaast over groene gebieden en bergen.

De hoogste berg van het eiland (en alle Ionische eilanden samen) is de ruim 1.600 m hoge berg Enos. De omgeving van de berg, die onderdeel uitmaakt van een Nationaal park, wordt gekenmerkt door bijzondere naaldbomen.

Andere bergen op Kefalonia die een bezoek waard zijn, zijn o.a. de Kokkini Rachi (1.081 m hoog) langs de oostkust en de berg Agia Dinami (1.129 m hoog).

De stranden van Kefalonia

Waar het binnenland van Kefalonia erg ruig en bergachtig is, vind je langs de kustlijn uitgestrekte zandstranden. De stranden van Skala, Moúnda, Makrí Gialós, Xi en Pétani (met helderblauwe wateren en prachtig witte zand-/kiezelstranden) zijn stuk voor stuk pareltjes om te zien. In de meeste gevallen worden de stranden omgeven door een groene achtergrond, wat gezamenlijk zorgt voor een groot wow-gehalte!

Vakantie Kefalonia: Myrtos BeachIn de directe omgeving van Sámi vind je het strand van Antisamos. Alleen al de groene, beboste weg er naar toe is prachtig. Je rijdt via kronkelende wegen naar het strand en bij iedere bocht geniet je van een ander uitzicht. Het strand van Antisamos is voorzien van witte kiezels en het blauwe zeewater is zo helder dat je zicht tot op de bodem hebt. Logisch dat het strand als decor diende voor meerdere films, waaronder Captain Corelli’s Mandolin.

Hét paradijs van Kefalonia is toch echt wel het noordelijk gelegen Myrtos Beach. Dit strand is niet zonder reden één van de meest gefotografeerde plekken van het eiland. Bekijk de foto’s en je begrijpt direct waarom. Het prachtig witte zand-/kiezelstrand met diepblauwe zee ligt aan de voet van een groene steile helling. De kleurschakeringen zorgen voor een wow-effect en bij zonsondergang is het extra betoverend.

In de maand augustus wordt er bij volle maan vaak een concert georganiseerd op het strand van Myrtos. Als dat niet voor een paradijselijk gevoel zorgt, weten wij het ook niet meer…

Argostoli, de levendige hoofdstad van Kefalonia

De levendige hoofdstad Argostoli beschikt over een gezellig haven en centrum met restaurants, terrasjes, cafés en bars. Het is daarnaast dé plek om meer te weten te komen over de cultuur en geschiedenis van het eiland. Bezoek bijvoorbeeld het archeologisch museum maar je interessante vondsten (waaronder sieraden, wapens en gouden munten) uit de Mykeense graven kunt bewonderen. In de stedelijke bibliotheek vind je klederdrachten, oude interieurs en antieke iconen.

Voor een mooi uitzicht over de stad beklim je de klokkentoren op het Kabanasplein. Ook de lokale markt is een aanrader.

Wat een vakantie Kefalonia nog meer biedt

  • In het noorden van Kefalonia vind je het populaire kustplaatsje Fiskardo. In dit plaatsje, middenin de natuur, kun je de vuurtoren beklimmen en genieten van een prachtig uitzicht over zee. Het centrum herbergt daarnaast veel restaurantjes en winkeltjes en een gezellig drukke haven.
  • Ook het ondergrondse meer Melissani Bay is een aanrader. Met een bootje kun je de grot invaren, waarna je geniet van een uniek lichtspel dat ontstaat door de zon die door een gat in de grot schijnt.
  • Het charmante vissersdorpje Assos op het gelijknamige schiereiland herbergt een 16e eeuws Venetiaans kasteel en tal van smalle straatjes, die door de pastelkleurige huizen mediterraan aandoen. In de kleine cafeetjes aan de kade word je gastvrij ontvangen door de plaatselijke bevolking.
  • De kloosters op Kefalonia zijn niet op één hand te tellen. Bezoek in elk geval het Klooster van Kipoureon in Lixouri. Dit klooster aan de westkust prijkt 90 m boven zee uit. Met name bij zonsondergang een uniek gezicht.

Ben jij nieuwsgierig geworden? Bekijk ons voordelige aanbod voor een vakantie Kefalonia

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *