Vakantie Alanya

Vakantie Alanya: cultuur en ontspanning gegarandeerd

Op ruim twee uur rijden van Antalya vind je de levendige badplaats Alanya. Strand- en cultuurliefhebbers kunnen hier goed terecht dankzij het brede aanbod aan ontspanningsfaciliteiten en bezienswaardigheden.

Een vakantie Alanya in een vogelvlucht

Alanya, aan de Turkse mediterrane kust, is een van de meest populaire vakantieoorden in Turkije. De zon schijnt er meer dan 300 dagen per jaar en de temperatuur daalt in de winter nooit verder dan 10 graden. Hierdoor is dit een ideale vakantiebestemming voor zonliefhebbers. En mede door de all inclusive hotels kun je hier in alle luxe genieten!

Dankzij het bruisende nachtleven, de goed onderhouden stranden, een groot aanbod aan restaurants en prachtige historische en culturele bezienswaardigheden weten jaarlijks veel Nederlanders de weg te vinden naar de Turkse badplaats. Het centrum van Alanya beschikt over een gezellige promenade met barretjes, terrasjes en winkeltjes. Vanuit de jachthaven vertrekken diverse boottochten. Maar Alanya biedt meer! Tijd om kennis te maken met alle ins en outs van deze stad.

Het middeleeuwse kasteel van Alanya

Vakantie Alanya: kasteel van AlanyaMidden in Alanya ligt een grote rotsachtig schiereiland waar dé belangrijkste bezienswaardigheid van Alanya staat; het Kasteel van Alanya. Dankzij de ligging op zo’n 250 meter boven de zeespiegel kun je simpelweg niet om de indrukwekkende burcht – met 140 torentjes en een 6,5 km lange kasteelmuur! – heen.

Het kasteel is in de 13e eeuw gebouwd op de restanten van Romeinse forten. Binnen de muren zijn verschillende ruïnes te vinden, waaronder die van een Byzantijnse kerk en diverse waterputten. Vanaf de kasteelmuren heb je prachtig uitzicht over de stad. Er is zelfs een speciaal uitzichtplatform gemaakt aan de noordzijde van het kasteel.

Lees meer over het Kasteel van Alanya

De Rode Toren, hét symbool van Alanya

Ga op zoek naar een ansichtkaart voor het thuisfront en je zult waarschijnlijk met een kaart met de Rode Toren, ook wel bekend als de Kızıl Kule, thuiskomen. De toren werd gebouwd als onderdeel van de verdedigingswerken en staat naast de haven. Vandaag de dag is de toren hét symbool van Alanya.

De toren heeft acht hoeken, is 33 meter hoog en heeft een diameter van 29 meter. De bovenste verdieping is in rode baksteen gebouwd en daar dankt de toren dan ook zijn naam aan. De overige delen van de toren zijn gebouwd vanoud marmer. Op de eerste verdieping vind je een expositieruimte, op de binnenplaats van de toren vind je een watercontainer. Het is ook mogelijk om de top van de toren te bereiken door middel van steile, stenen trappen.

Dalmatas grotten Alanya, TurkijeDamlatas grot, must see voor natuurliefhebbers

Een bezoek aan Alanya is niet compleet zonder een bezoek aan de Damlatas-grot, welke werden ontdekt bij de aanleg van de haven.

Vooral astmapatiënten en mensen met ademhalingsklachten hebben baat aan een bezoek aan de grotten. De constante temperatuur van 22-23°C en zeer hoge luchtvochtigheid zouden heilzaam werken. Maar door de aanwezigheid van indrukwekkende stalactieten en stalagmieten is de Damlatas-grot eigenlijk voor elke vakantieganger een aanrader.

Er zijn nog drie andere zeegrotten die je kunt bezoeken. Maak een boottrip vanuit de haven van Alanya en bezoek Fosforlu Magara met de fosfor rotsen, de Kizlar Magarasi waar piraten hun vrouwelijke gevangenen hielden en de liefdesgrot Asiklar Magarasi.

Ontspanning in Alanya

Waar kun je beter ontspannen dan in Turkije? In Alanya zijn verschillende hamams en Turkse badhuizen te vinden, waaronder Mimoza en Kleopatra. Geniet van heerlijke scrubbehandelingen en massages en kom als herboren weer terug in Nederland.

MC Arancia Resort, AlanyaOp zoek naar een hotel met wellnessfaciliteiten? MC Arancia Resort beschikt over een Turks bad en sauna in de spa. De mogelijkheid om te verblijven o.b.v. all inclusive zorgt er daarnaast voor dat je ook op het gebied van eten en drinken geen stress zult hebben. Hooguit een beetje keuzestress..

Kortom: genoeg ontspanning en cultuur in Alanya te vinden. Waar ga jij tijdens een vakantie Alanya voor?

OVER DE AUTEUR

Anouk

Ik werk bij dé VakantieDiscounter als product specialist. Ik vind het heerlijk om te reizen en vervolgens mijn ervaringen te delen en (hopelijk) jullie te enthousiasmeren!

1 thoughts on “Vakantie Alanya: cultuur en ontspanning gegarandeerd

  1. Ik heb eens een vakantie geboekt bij de Vakantiediscounter, SUPER
    Dit jaar had ik zo graag naar Alanya gegaan maar zit vanaf Mei met een knie die niet goed is en een breuk in me meniscus, mag niet weg van specialist 😥😥😥
    Wacht op operatie, sta op de lijst
    Had van me AOW wat geld gespaard om dit jaar weg te gaan, maar helaas
    Blijf jullie site in de gaten houden, voor mij de “Vakantiediscounter” 👍👍👍👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *