Wynwood Art District, street art in Miami

Wynwood Art District: een knap staaltje street art in Miami

Street art liefhebbers pur sang doen er goed aan als de wiedeweerga een stedentrip naar Miami te boeken. Want – naast een overdosis aan palmbomen, strand & luxe – vind je hier een wijk vol kleurrijke muren. Welkom in Wynwood Art District!

Wynwood Art District in het kort

Miami kent een aantal bekende wijken, waaronder het authentieke Little Havana en South Beach. In de eerste ben je aan het goede adres als je een stukje wilt meekrijgen van de Cubaanse cultuur in de stad, de tweede is dé plek voor een flinke dosis sunsnacken.

Wie fan is van street art raden we aan deze wijken te combineren met een bezoek aan Wynwood. In deze wijk vind je namelijk het Wynwood Art District. De kleurrijke wijk is in nog geen 10 jaar uitgegroeid tot een van de bekendste must-sees van Miami. (meer…)

Lees meer

Doen in Miami

Ultieme checklist! De leukste dingen om te doen in Miami

Let’s go to the USA! En als het even kan naar Miami, een geweldige stad in de staat Florida. Waarom juist hierheen? Miami is zonnig, Miami is hip én je kunt enorm veel doen in Miami. Kijk je mee?

Miami vs. Miami Beach

Laten we eerst wat uitleggen; op onze website vind je Miami en Miami Beach terug. Is dat een foutje? Nee, dat zijn echt twee aparte steden. Ze lopen weliswaar in elkaar over, maar zijn totaal onafhankelijk van elkaar.

Het deel waar wij het veelal over hebben in dit artikel is Miami Beach, het schiereiland voor de kust van Miami. Toch zijn sommige van de activiteiten die je kunt doen in Miami juist op het vasteland. Ofwel in Miami zelf. Voor het gemak nemen we ze in dit artikel even samen onder de overkoepelende noemer Miami.

Je vindt hieronder een mooie mix van activiteiten die je prima in één vakantie kunt combineren. Simpelweg door gebruik te maken van het openbaar vervoer, een fiets te huren of een taxi aan te houden. (meer…)

Lees meer

Dagtrips Orlando

Sightseeing! De leukste dagtrips vanuit Orlando

Orlando beslaat een flinke oppervlakte. De stad zelf is al groter dan Texel en dan heb je ook nog alle omliggende gebieden waar de bekende pretparken liggen. Als jouw hotel geen shuttleservice biedt, is een huurauto eigenlijk wel een must. En als deze dan toch voor de deur staat, maak dan ook eens een van deze toffe dagtrips vanuit Orlando.

Orlando in een vogelvlucht

Orlando, een stad in de Amerikaanse staat Florida, heeft als bijnaam Theme Park Capital of the World. Een geheel terechte naam, want de pret- en waterparken zijn hier niet op één, twee of drie handen te tellen. Los van alle gave Disney® parken vind je in Orlando o.a. Universal Orlando™ Resort,  SeaWorld® Orlando en The Wizarding World Of Harry Potter.

Het zijn niet alleen maar pretparken die de klok slaan. We schreven er eerder een uitgebreid artikel over, maar ook winkelen, golfen en het oude historische centrum bezoeken, behoort o.a. tot de mogelijkheden. Het zou echter zonde zijn om óók niet buiten de grenzen van de stad te kijken. Check snel deze toffe dagtrips vanuit Orlando. (meer…)

Lees meer

Bezienswaardigheden Florida

8 plaatsen in Florida om verliefd op te worden

De bijnaam The Sunny State zegt het eigenlijk al: in Florida schijnt de zon altijd vaak. Dat is de nummer 1 reden om te houden van de Amerikaanse staat. Maar er is meer: prachtige plekken om te bezoeken bijvoorbeeld. We zetten de mooiste plaatsen en bezienswaardigheden in Florida voor je op een rij.

Elk jaar wordt Florida door miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland bezocht. Verrassend is dat niet; de Amerikaanse staat, grenzend aan de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico, herbergt bijna 2.000 km aan kustlijn, prachtige nationale parken en bruisende steden als Miami. Tel daarbij het zonnige klimaat en de hagelwitte stranden op en je hebt het plaatje van een droomvakantie te pakken! (meer…)

Lees meer

Universal's Volcano Bay, Orlando waterpark

Universal’s Volcano Bay™, een spetterende vakantie in Orlando

Water is Life. Life is Joy. Dat is de slogan van Universal’s Volcano Bay™, het nieuwste waterpark in Orlando. En joy beleef je hier zeker! Op naar Florida, op naar de tijd van je leven!

Universal’s Volcano Bay™ in het kort

In maart 1977 werden de deuren van het waterpark Wet ’n Wild in Orlando geopend. Tot verdriet van veel mensen sloot dit park eind 2016 haar deuren. Maar ja, daar kwam wel wat voor terug; het onlangs geopende Universal’s Volcano Bay™.

Orlando’s nieuwste waterpretpark is een toppertje uit de stallen van Universal, die de andere themaparken kennelijk nog niet genoeg vonden. Zij realiseerden een waterpark waar duizelingwekkende attracties hand in hand gaan met 100% ontspanning. (meer…)

Lees meer

Harry Potter Florida, Platform 9 3/4

The Wizarding World of Harry Potter: beleef de magie in Florida

Wil jij je onderdompelen in de magische wereld van Harry Potter? Verdwijnsel naar The Wizarding World of Harry Potter in Florida! Koop je eigen toverstaf, loop door de marmeren hallen van de tovenaarsbank Goudgrijp en proef het speciaal door J.K. Rowling ontworpen Boterbier. In dit park zul je je een echte witch of wizard voelen!

Brengt Harry Potter de meest nostalgische gevoelens in je naar boven? Ben je verknocht geraakt aan de serie? Of hou je simpelweg van achtbanen die je in een andere wereld doen wanen? Wat de reden ook mag zijn en hoe oud je ook bent, The Wizarding World of Harry Potter in Orlando is een fantastisch avontuur voor iedere Dreuzel. (meer…)

Lees meer

Florida Keys

Florida Keys: maak kennis met de Amerikaanse Caraïben

Droom jij van een turkooizen zee, witte zandstranden en een altijd stralende zon? Dan droom je over de Florida Keys. Deze paradijselijke eilandjes zijn dé pareltjes van de Verenigde Staten.

Een kilometer lange weg middenin de oceaan brengt je naar dit subtropische paradijs. Romantische zonsondergangen, zwemmen met dolfijnen of gewoon relaxen op het strand: het is allemaal mogelijk op de Florida Keys! (meer…)

Lees meer

Bezienswaardigheden Miami

Waarom Miami in februari een goed idee is

Op zoek naar een last minute zonbestemming om het gure weer in Nederland te ontvluchten? Wij gaan voor Miami. Waarom? Niet alleen vanwege het fijne klimaat, de Amerikaanse stad heeft ook nog eens veel te bieden voor elk type vakantieganger.

Welkom in The Sunny State!

Bezienswaardigheden Miami, The Sunnty StateDe Amerikaanse staat Florida, waar Miami ligt, heeft als bijnaam The Sunny State. Ook in februari kun je rekenen op een hoge dosis zon. Het is er gemiddeld 25 graden; perfect voor een zonvakantie waarin je ook actief dingen wilt ondernemen. En je kunt maar liefst acht uur per dag op zon rekenen. Het regen- en orkaanseizoen is nog ver weg. Qua klimaat zit je dus 200% goed! (meer…)

Lees meer

Pretparken Orlando

Thrillseekers opgelet! Orlando is dé pretpark hoofdstad

Ben je op zoek naar actie, avontuur en adrenaline en maak je jou blij met een dagje pretpark? Boek jouw volgende vakantie dan snel naar… Florida! In deze Amerikaanse staat vind je namelijk de enige echte pretpark-hoofdstad ter wereld: Orlando.

Het beste van de pretparken in Orlando

In Orlando zijn wat ons betreft de beste attractieparken ter wereld gevestigd. Wij moeten de eerste pretpark-fan nog vinden die het niet met ons eens is. Beleef de magische wereld van Walt Disney, stap in de lift van het Hollywood Tower Of Terror Hotel om vervolgens drie etages naar beneden te storten. Raas met een snelheid van 105 km per uur in Kraken of reis in een noodvaart mee met Aerosmith.

Ja, als je op zoek bent naar veel pretparken dan is een vakantie naar Orlando (Florida) de enige oplossing. Kijk je snel mee wat je dan kunt verwachten? (meer…)

Lees meer